İstanbul Fatih'te Çocuk kulübü Açmak

yellowrose75

Nirvana
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2007
310
91
643
İstanbul
Arkadaşlar Fatih'te çocuk kulübü açacağım.Ben Okul Öncesi Öğretmenliği mezunuyum.Nişanlımla ortak açacağız. Ya-pa'ya bağlı olarak. Fiyatlar da zaten onların belirlediği rakamlar olacak. Ya-pa'dan onay aldım. Kredi çekerek gireceğiz bu işe.Çocukları çok seviyorum ve onlarla beraber olarak çalışmak istiyorum. Anaokulu açmak çok maliyetli.O yüzden çocuk kulübüne yöneldik. Sizce talep görür mü? Bu konuda yardımlarınızı ve desteklerinizi bekliyorum.

Arkadaşlar bir bayan olarak Fatih'te çocuk kulübü açmakla ilgili fikirlerinizi rica ettim. Eminim ki içinizde İstanbul Fatih'te oturanlar vardır. Yazmak zorunda değilsiniz biliyorum.Fakat bu konuyla ilgili bir girişimde bulunmak istiyorum ve siz hemcinslerimden düşüncelerinizi bekliyorum. Yazarsanız çok sevinirim.

merhaba..şu sıralar 4 yaşındaki kızım için fatihteki neredeyse bütün okulları gezmiş birisi olarak yazmak istedim..
yalnız çocuk kulübünün kreşlerden ne farkı olacak çözemedim?
bir de burada yazmaktaki amacınız nedir? fatih genelindeki fiyatları öğrenmek? çocuk toplamak?
benim nacizane önerim tutacağınız yer geniş ferah olsun, çünkü çoğu annenin tercihi bu yönde oluyor..apartman katlarında ve şehrin göbeğindeki bir semtte zaten yeterince bunalıyor çocuklar, bari oynayacakları yerler ferah olsun..

Merhaba, öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.Amacım çocuk toplamaktan ziyade, bu işe şuanda girersem iyi mi ederim,kötü mü ederim? Eğer girersem hangi semtte başlamalıyım?İhtiyaçları belirlemek de isterim tabi ki.Çocuk kulübünün farkı yuvalar gibi tüm gün eğitim veren bir kurum değil. Günde 2 veya 3 saat eğitim vererek çocukların eğlenerek öğrenmelerini ve sosyalleşmelerini sağlayan bir kurum. Yuvaya veya okula gitmeyen 0-6 yaş grubu çocukları sokaklarda ne şekilde kimlerle oynadığını bilmeden oynatmak yerine,güvenilir bir yerde hem eğlenmelerini,hem öğrenmelerini, hem de sosyalleşmelerini sağlıyor. Benim kararsızlığım semt daha çok.Çocuk Kulübünün sadece kendini döndürmesi için en az 28 çocuk gerekiyor.Fatih'te bunu başarabilir miyim?Yoksa farklı semtlere mi yönelmeliyim bilemiyorum.Ya-pa'nın koşulları da en az 150 m2 giriş kat bir yer olması.Ferah olması tabi ki çok önemli.Sonuçta içerisinde çocuklar ve veliler rahat etmeli.Anneli grup da koyacağım çünkü.Şuan araştırıyorum böyle bir yer ama daha ''İşte bu'' diyebileceğim bir yer çıkmadı.Dediğim gibi farklı semtlere mi yönelsem çocuk kulübü olmayan veya burda bakmaya devam mı etsem bilemedim.:44:

öncelikle gezip gördüğüm kadarıyla; fatihte bahsettiğiniz tarzda çocuk kulübü, oyun evi yok.. tam/yarım zamanlı bakım evii şeklinde, var olanlar..
bu açıdan baktığımızda gayet güzel iş yapabilirsiniz diye düşünüyorum..yani çocuğunun sosyalleşmesi için birkaç saat oyun arkadaşları ile vakit geçirmesini isteyen anneler oluyordur muhakkak, benim gibi.
fakat yukarıda bahsettiğim yuvaların mevcudiyetine bakacak olursak; kendi dolaylarımdan örnek vereyim; neredeyse her sokakta bir yuva var..
ama dediğim gibi sizin hizmet şekliniz, fiyatlarınız yuvalara göre değişiklik göstereceğinden talep edecek aileler de olabilir..
fatih dışında bir semt düşünecekseniz, yerinizde olsam yeni yeni kurulan yerleşim alanlarını tercih ederdim...tokilerin yapıldığı semtlerden birisi gibi mesela..
size bir örnek vereyim, benim en son görüştüğüm yuva mayıs ayında açılmış ve henüz birkaç aylık geçmişi olmasına rağmen, şu an 3 sınıflık öğrencisini toplamış durumda..bir katı yalnızca bir sınıfa ayırara ferah bir ortam oluşturmuşlar ve tercih edilme sebeplerinden en önemlisi de bu bence...
siz de
yapılanacağınız mahalle, yapacağınız reklam, belki kendinizi farklı kılabilecek birkaç özellikle bu işin altından kalkarsınız bence..
Allah yardımcınız olsun ve kolaylık versin, inşaAllah oyun eviniz açılırsa uğramak isteriz kızımla..:34:

Çok teşekkür ederim düşüncelerinizi belirttiğiniz için. Şuan güzel bir haber aldım. Bakırköy'de bir oyun evi devrediyormuş.Büyük ihtimalle devir alacağız orayı.Bu hafta bir görüşüp sonuca bağlayacağız. İnşallah iyi olur :)

Back
X