İstanbul trafiği

Ahuu14

Yarabbim büyüksün...
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2014
3.973
3.747
333
İyi akşamlar kızlar gece gece gözüme uyku girmeyince size sormak istedim annemle elimizde ne var ne yok satıp(babamında yardımıyla ) kardeşime araba alacaz çünki okuluyla ev arası çok mesafe ve sürekli şikayet ediyor en son bugün okulu bırakıp gelecem dedi neyse, merak ettiğim 21 yaşında ki insan ve İstanbul trafiği Allah korusun başına birşey gelmesin

Başına bir şey gelmez inşallah dikkat ettiği sürece. Ama istanbul trafiğinde araba sürmek çılgınlık, uğraşılır mı onunlaa? Okulda arabası olduğu halde okula otobüsle gelen arkadaşlarım var benim hak veriyorum da dur kalk dur kalk ömür kemirici.

Alırsanız da hayırlı olsun yine de :))

Başına bir şey gelmez inşallah dikkat ettiği sürece. Ama istanbul trafiğinde araba sürmek çılgınlık, uğraşılır mı onunlaa? Okulda arabası olduğu halde okula otobüsle gelen arkadaşlarım var benim hak veriyorum da dur kalk dur kalk ömür kemirici.

Alırsanız da hayırlı olsun yine de :))
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun

Bana göre araba sahibi olmak için biraz küçük bir yaş ama sorumluluk sahibi olgun bir çocuksa neden olmasın.
İki şey geldi aklıma. Birincisi araba alındıktan sonra bir direksiyon hocası ile konuşup her gün gidip geleceği ev-okul ve en çok gittiği yerler rotasında birkaç günlük, haftalık -orası size kalmış- bir çalışma ayarlanabilir.
İkincisi ise maddi gücünüz el veriyorsa okul yakınında arkadaşlarıyla eve çıkması sağlanabilir.

Eğer arabayı alırsanız da hayırlı olsun şimdiden, kazasız belasız inşallah. :)

Merak etme canım vallaha benim aklı beş karış havada olan abim bile şimdi müthiş kullanıyor oda 23 yaşında istanbuldada olsa başka yerdede olsa artık her yer trafik allah kazasız belasız eskitmeyi nasip etsin..

Son düzenleme:
Bana göre araba sahibi olmak için biraz küçük bir yaş ama sorumluluk sahibi olgun bir çocuksa neden olmasın.
İki şey geldi aklıma. Birincisi araba alındıktan sonra bir direksiyon hocası ile konuşup her gün gidip geleceği ev-okul ve en çok gittiği yerler rotasında birkaç günlük, haftalık -orası size kalmış- bir çalışma ayarlanabilir.
İkincisi ise maddi gücünüz el veriyorsa okul yakınında arkadaşlarıyla eve çıkması sağlanabilir.

Eğer arabayı alırsanız da hayırlı olsun şimdiden, kazasız belasız inşallah. :)
Aslında okula yakın ev çok iyi olabilir yani sonuçta arabaya verilecek para ile ev bakılabilir

Merka etme canım vallaha benim aklı beş karış havada olan abim bile şimdi müthuş kullanıyor oda 23 yaşında istanbuldada olsa baska yerde olsa artık her yer trafik allah kazasız belasız eskitmeyi nasip etsin..
Çok sağol Valla yorumlar sayesinde biraz içime su serpildi açıkçası rabbim cümlemizi korusun

Aslında okula yakın ev çok iyi olabilir yani sonuçta arabaya verilecek para ile ev bakılabilir
eğer son model mercedes falan almayacaksınız kardeşinize, o parayla nasıl ev bakacaksınız ki? istanbul bide?

Araba kullanması bence sorun olmaz da.. Yanlış anlamayın da herkesin düşüncesi farklı olabilir. İstanbul trafiğinde artık araba kullanmak işkenceye döndü.. Kardeşiniz bir süre sonra da trafik için isyan edip uçak isteyebilir...

Bu arada kardeşiniz gerçekten şanslı ailesi açısından.. Şimdi düşündüm de 20'li yaşlar da bende Ümraniye'den Yenibosna'ya giderdim işe.. Hem de sabahın 6'sında yola çıkardım.. Kar-kış demeden(metrobüs yoktu o zamanlar). Kendime üzüldüm şimdi.:KK43:

İstanbul'un neresinde araba fiyatına ev var ki? Porsche bile alsanız o fiyata ev alamazsınız zaten :)

benim kardeşim de 21 yaşında aldı arabasını, ufak tefek kazalar oldu tabi, cana geleceğine mala gelsin..

Guzergah nereden nereye?
Metrobus ya da metro varsa araba mantiksiz. Trafik daha da bela olur.

Back
X