İstanbulda deprem oldu yine !. Benim fobi hortladı

realifeisgood

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2019
232
215
23
Herkese iyi akşamlar ,
Demin yine deprem oldu ve benim fobim hortladı.Deprem fobisi yüzünden psikolojik tedavi alan birileri var mı ? Etkili oldu mu ? Süreç nasıl işliyor?
Şuan evde oturmak istemiyorum.

Edit: Arkadaşlar kusura bakmayın ama gerçekten bazılarınız şaka gibi.Ben rasathane değilim depremin tam üssünü yazarak konu açayım.Ben size depremin merkez üssü neresi diye sormadım.Sadece bu korku hakkında neler yapılabilir demek istedim.Lütfen faydalı olmayacaksanız ya da herhangi bir fikriniz yoksa yazmayın.

Son düzenleme:
Pendikte hissettim bende.
Ayy valla kısaydı ama iyi salladı bizi.

Olayin psikolojik kismini asmak icin egitim de alabilirsiniz. 99 depreminden sonra ben basladim,belirli araliklarla arama kurtarma tatbikatlarina katildim,ilkyardim dersleri aldim gonullu kuruluslardan. Simdi yas kemale erdi ben egitim veriyorum son 3 yildir. Fobi falan kalmaz insanda,egitim bazi konulari halledebiliyor,deneyin derim. Korkarsaniz panik yapabilirsiniz ve bu tuh haliniz bireysel olarak yapabileceklerinizi engeller.

Bende bakırköyden hissettim.Kandilli nin sitesinden baktım. Büyüklük 4.1 miş.
Anadolu yakası daha çok hissetti dediler.
Yalova merkezli olduğu için.
Korktum ama bayağı ne yalan söyleyeyim. Küçük kızla evdeyim annem hastanede tırstım tani.

Olayin psikolojik kismini asmak icin egitim de alabilirsiniz. 99 depreminden sonra ben basladim,belirli araliklarla arama kurtarma tatbikatlarina katildim,ilkyardim dersleri aldim gonullu kuruluslardan. Simdi yas kemale erdi ben egitim veriyorum son 3 yildir. Fobi falan kalmaz insanda,egitim bazi konulari halledebiliyor,deneyin derim. Korkarsaniz panik yapabilirsiniz ve bu tuh haliniz bireysel olarak yapabileceklerinizi engeller.
Eğer İstanbuldaysan bu kuruluşların ismini verebilir misin acaba?
Aslında yaşı uyan uymayan herkes katılmalı bu tür tatbikatlara, yardım eğitimlerine. Ülke olarak bu konuda biraz cahiliz deprem ya da doğal afet sırasında/sonrasında ne yapacağımızı bilmiyoruz fazla.

Aslında yaşı uyan uymayan herkes katılmalı bu tür tatbikatlara, yardım eğitimlerine. Ülke olarak bu konuda biraz cahiliz deprem ya da doğal afet sırasında/sonrasında ne yapacağımızı bilmiyoruz fazla.
Aynen çok haklısın.

Maalesef ben Bursadayim. Burada 14 yas ustu icin gonullu dernekler var. Ben onlari takip ediyorum. Cok sey ogrendim 99dan bu yana. İstanbulda da mutlaka vardir. Akut bilgi veriyor bunlarla ilgili. Gonullu olmak istemek yeterlidir. Mutlaka arayip gorusmek lazim.

Eğitim alacak maddi durumum yok, korkumu başka nasıl aşabilirim?

birkaç deprem uzmanının istanbulda çok büyük deprem beklemediklerini söylediği videoyu izlemiştim biraz rahatlatmıştı.

Maalesef ben Bursadayim. Burada 14 yas ustu icin gonullu dernekler var. Ben onlari takip ediyorum. Cok sey ogrendim 99dan bu yana. İstanbulda da mutlaka vardir. Akut bilgi veriyor bunlarla ilgili. Gonullu olmak istemek yeterlidir. Mutlaka arayip gorusmek lazim.
Yarın Avrupa yakasına geçecektim, orada bir araştırayım bi. Çok teşekkür ederim bilgi için.

Back
X