İstanbulda deprem oldu yine !. Benim fobi hortladı

Korkuyu yenmenin bir yolu yok sanırım maalesef..

Yok ama panik yaratacak yazilari okumamak ve hakkinda boyle bohbet etmemek unutturuyor. Ben diger konuyu okumayi birakmistim biyerden sonra ve haftasonu bol bol gezdim aninda unutmustum. Yani konuyu birakip birazda kafa dagitinca cok etkisi kalmayacak.

Yok ama panik yaratacak yazilari okumamak ve hakkinda boyle bohbet etmemek unutturuyor. Ben diger konuyu okumayi birakmistim biyerden sonra ve haftasonu bol bol gezdim aninda unutmustum. Yani konuyu birakip birazda kafa dagitinca cok etkisi kalmayacak.

Öyle tabii, sonra yine deprem olunca yine başlayacak
Gerekli tedbirler alınmadığı sürece bu böyle gidecek. Depreme hazır olduğumuzu bilsek bu kadar korkmayız. Ki ben depremle ilgili ne kadar çok şey öğrenip bilinçlenirsem kendimi daha iyi hissediyorum, daha az korkuyorum. Okuyup panikleyenler de olabilir tabii, ben onların yerinde olsam okumazdım açıkçası. Çünkü elinden gelen herseyi yaptıktan sonra farkli birşey kalmıyor geriye. O panik duygusuyla sürekli yaşamak insanın psikolojisini mahveder.

Sebebini tam olarak bilmiyorum ama bu deprem farklıydı, deprem olduğunu bile anlamadım sokaktan büyük bir araç geçti de o yüzden camlar titredi zannettim ben. Avizeler hiç sallanmadı. Yani o 5.8 lik depremde benim fincanda duran kahvem bile sarsıntıdan dökülmüştü eve geri dönüp baktığımda, fincan ayakta duruyordu düşmemiş ama içindeki dökülmüş. Koskoca gardrop bile yerinden oynamıştı
Bu kesinlikle öyle bir sallantı değildi, uğultu gibi bir ses ve telefon titreşimi gibi. Ayakta olsam ya da müzik tv filan açık olsa kesinlikle farketmezdim o titreşimi de.
Bence onun deprem olduğunu anlamak çok zordu yani.
Bir de her depremin şiddeti büyüklüğü var, yer yüzüne yakınlığı var malum.

yanal atılım ve düşey atılım farklı hissediliyor.

Evet tam olarak açıklayamayacağım için örneklendirdim. Çok tuhaftı.

doğru ifade etmişsiniz, yalovanın tam karşısında yaşıyorum, geçen hafta daha şiddetli olanı hissetmedim ama bu tuhaf bir şekilde silkeledi resmen. belki de oturuyordum o yüzden hissettim. bir an kedim koltuğa zıpladı sandım, çünkü çok kısa anlıktı. darıca merkezliymiş. Allah beterinden sakınsın hepimizi.

doğru ifade etmişsiniz, yalovanın tam karşısında yaşıyorum, geçen hafta daha şiddetli olanı hissetmedim ama bu tuhaf bir şekilde silkeledi resmen. belki de oturuyordum o yüzden hissettim. bir an kedim koltuğa zıpladı sandım, çünkü çok kısa anlıktı. darıca merkezliymiş. Allah beterinden sakınsın hepimizi.

Çok geçmiş olsun, amin

Konu sahibi depremi haber vermek için mi açmış sizce konuyu?
Deprem fobisi var, depremi hissetmiş, korkmuş nasıl yenerim diye soruyor.
Yani sizin şurada yaptığınız yorumlar ne kadar alakalı ve doğru?
Susulsun diye size mi sorulacak çok merak ettim.
Ya sırf yorum yazmak için yazılıyor zaten çoğu zaman.Neymiş depremin üssü istanbul değilmiş.Sonuçta ben hissettim mi hissettim.E o zaman ? Yararlı olmayacaksanız yazmayın diyorum yinede anlamıyorlar.

Back
X