Ihlamur_sokak
Çok geçmiş olsun

Ameliyat sonrası zor deniyor ama eminim toparlandığınızda aynadaki görüntüden memnun kalacaksınız

bakan birinin olması şart bencede hatta eve döndüğünüzde de biri olsa iyi olur, küçük çocuğunuz varmış. Ne kadar süre sonra tam toparlanacağınız söylendi peki
Aslinda daha öncesinden tecrübeli olduğum için hem daha çok korktum hem biran once olsun istedim. Yaninizda biri olursa tabi cok iyi ama ben hastanede zorlanmadim zaten hemşireler hep yaninizda oluyor ve narkoz etkisinde oldugunuzdan bir şey anlamiyorsunuz.
Ameliyattan sonra ki benim için en büyük zorluk titreme şeklinde üşüme... Hemşireler benim üzerime bolca sıcak örtü örttüler( hayal meyal hatırlıyorum) ve klimayı açtılar sıcak olsun diye.
Odaya geçtikten sonra neredeyse hep uyudum, yanima geldiklerinde genelde yari uyur uyanıktım, surekli ağrı kesici ve ilaç verdiler o sebeple ağrım olmadı. Bir ara yurütmek için geldiler zar zor hareket ettim, eğilip kalkarken insan ciddi zorlanıyor, odem olduğu için her yer insan kendini kıpırdatamıyor ve ilk kalktığında insan narkozdan dolayı baş dönmesi oluyor( ben bu yüzden tekrar yatmak istedim.)
Bir gece hastanede kaldım, ertesi gün tam12.30 da eşim bebişle gelip beni aldı, anadolu dan avrupa yakasına geçtik araçla, ben gayet kendimdeydim. ( ilk ameliyatımi olduğumda böyle rahat olmamistı, neden bilmuyorum.)
Eve geldim uzandım, uyandım, ayakta dolaştım.
Ertesi gün yani bugün hep ayaktaydım, çorba yaptım oğluma, hatta kucağıma bile almak zorunda kaldım.
Benim için notlar söyle;
Ilk ameliyatimda tüm vücut mosmor olmuştu, çok şismiştim ve aşırı ağrım olmuştu. Yanımda annem vardı ve hatırlıyorum ki ben neden yaptım demiştim( sadece 3 gün) ama onda bile hatirliyorum 1 hafta sonra hocaya attiğim fotograflar cok iyiydi, iyi ki yaptirmisim demistim.
Bu ameliyatimda bir de meme diklestirme olmasina rağmen ağrı, çok sisme falan olmadı. Ama neden hiç bilmiyorum. Doktor aynı, yöntem aynı, sadece hastane farkli( farkli bir hastane ile anlaşmiş, eskiden florance de yapmisti simdi medicana da)
15 gün so ra kontrole gidicem, bakalim umarım kolay iyilesme olur. Bir de benim bu ara taşınma işim var

Ben de ki de ne cesaret