İstanbul’da yaşam çok mu zor?

Kafkas322

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2018
1.032
246
43
33
merhaba arkadaşlar. Yazın tayin istemeyi düşünüyorum. Ama kafam karmakarısık. Nereyi istediğimden hic emin değilim. Ben ilçe merkezindeyim suan, il merkezini vermek istemiyorum cünkü eğitim yönünden cok sıkıntılıymıs. Pek de sevmiyorum il merkezini de. Ankara var aklımda o dA geçen sene tercih listesinde acılmamıs. Sevdiğim baska bir il var orda okumayı Bİle cok istedim nasip olmamıstı. O ilde de eski sevgilim var basıma musallat olur diye korkuyorum. Zor zamanlar gecirdim onun yüzünden cünkü. Ev arkadasım İstanbul’a tayin isteyecek. Onun ailesi İstanbul’da yasıyor. Seninle beraber ev tutar kAlırız demisti. İstanbul da kalabalık ve geçimin zor olduğu bir şehir diye biliyorum. Gezmek icin cok gittim. Ama gezmek gibi değildir orada yasamak. Sizce İstanbul’u tercih etmeli miyim?

Ev Arkadaşının ailesi oradaysa ailesiyle yasamayı tercih eder bence yeniden kira vermez yok yere yani yanlız kalabilirsin.
Nüfus çok fazla hareketli yasamayı seven biri de değilsen çevren de yoksa sıkılırsın.
Şu an hangi ildesin ?
Ailesi orda. Ama kendi senle eve çıkarız demisti. Ben de bi düşüneyim dedim. Urfadayım ben

3 yıldır sık sık gidip geliyorum, bazen kalabalığın içinde basbas bagırasım geliyor, siz ne yapıyorsunuz böyle yaşanırmı biraz yavaş diye. 3 yıl önceye göre kat kat fazla kalabalık var, eskiden oranın kurallarına itiraz ederdim, ne var olur derdim şimdi hiç işime gelmiyor, ... gidilmez trafik var, burası kalabalıktır gibi şeylere kızardım ama öyle
Özel bir günde eminönünden üsküdara geçmeye çalıştım, hiç abartmıyorum savaş cıktıda insanlar canını kurtarıyor sandım. İnsan kalabalığından arabalar gidemiyordu.
Ama kenar ilçelerde, kendi düzeninde yaşanır ve tatil günlerinde mis gibi gezilir. İstanbulun tarihine aşığım, sokaklarda gezerken ürperiyorum, ama gezmek başka yaşamak bambaşka

Ev Arkadaşının ailesi oradaysa ailesiyle yasamayı tercih eder bence yeniden kira vermez yok yere yani yanlız kalabilirsin.
Nüfus çok fazla hareketli yasamayı seven biri de değilsen çevren de yoksa sıkılırsın.
Şu an hangi ildesin ?
Ailesiyle de kalmak istemiyormuş. Uzak bir ilçesini yazarız dedi. Gidip gelmek zor olur onun icin de öyle bisey olursa zaten

Ailesi orda. Ama kendi senle eve çıkarız demisti. Ben de bi düşüneyim dedim. Urfadayım ben

kimseye güvenilerek tayin istenmez

ev arkadaşı bu ailesi ile kalmak cazip gelir evlenir gider vs vs

mesleğiniz de önemli geliriniz iş yerinin durumu

İstanbul bir derya ama kimine sadece uzaktan bakmak düşüyor kimine bir damla su kimi de bol bol yaşıyor

beklentileriniz hayat tarzınız vs önemli

biz Bursa da yaşıyor ve her gün lanet ediyoruz şehirle vs ilgili değil ama işe gidip gelmek zor her gün saatler yolda geçiyor

İstanbul da evin işin yakın olabilecek imkanın varsa sadece gezmeye trafik çekilebilir de her gün 3-4 saatini yollarda heba etmeye asla deymez bence

3 yıldır sık sık gidip geliyorum, bazen kalabalığın içinde basbas bagırasım geliyor, siz ne yapıyorsunuz böyle yaşanırmı biraz yavaş diye. 3 yıl önceye göre kat kat fazla kalabalık var, eskiden oranın kurallarına itiraz ederdim, ne var olur derdim şimdi hiç işime gelmiyor, ... gidilmez trafik var, burası kalabalıktır gibi şeylere kızardım ama öyle
Özel bir günde eminönünden üsküdara geçmeye çalıştım, hiç abartmıyorum savaş cıktıda insanlar canını kurtarıyor sandım. İnsan kalabalığından arabalar gidemiyordu.
Ama kenar ilçelerde, kendi düzeninde yaşanır ve tatil günlerinde mis gibi gezilir. İstanbulun tarihine aşığım, sokaklarda gezerken ürperiyorum, ama gezmek başka yaşamak bambaşka
Aynen. Ankara da seçeneklerim arasında ama açılmıyor orası da :110:

kimseye güvenilerek tayin istenmez

ev arkadaşı bu ailesi ile kalmak cazip gelir evlenir gider vs vs

mesleğiniz de önemli geliriniz iş yerinin durumu

İstanbul bir derya ama kimine sadece uzaktan bakmak düşüyor kimine bir damla su kimi de bol bol yaşıyor

beklentileriniz hayat tarzınız vs önemli

biz Bursa da yaşıyor ve her gün lanet ediyoruz şehirle vs ilgili değil ama işe gidip gelmek zor her gün saatler yolda geçiyor

İstanbul da evin işin yakın olabilecek imkanın varsa sadece gezmeye trafik çekilebilir de her gün 3-4 saatini yollarda heba etmeye asla deymez bence
Aynen zAten arkadaşımın sevgilisi var. :D ben İstanbul’u hic düsünmeyeyim o zaman

merhaba arkadaşlar. Yazın tayin istemeyi düşünüyorum. Ama kafam karmakarısık. Nereyi istediğimden hic emin değilim. Ben ilçe merkezindeyim suan, il merkezini vermek istemiyorum cünkü eğitim yönünden cok sıkıntılıymıs. Pek de sevmiyorum il merkezini de. Ankara var aklımda o dA geçen sene tercih listesinde acılmamıs. Sevdiğim baska bir il var orda okumayı Bİle cok istedim nasip olmamıstı. O ilde de eski sevgilim var basıma musallat olur diye korkuyorum. Zor zamanlar gecirdim onun yüzünden cünkü. Ev arkadasım İstanbul’a tayin isteyecek. Onun ailesi İstanbul’da yasıyor. Seninle beraber ev tutar kAlırız demisti. İstanbul da kalabalık ve geçimin zor olduğu bir şehir diye biliyorum. Gezmek icin cok gittim. Ama gezmek gibi değildir orada yasamak. Sizce İstanbul’u tercih etmeli miyim?
Ben İstanbul da doğdum büyüdüm çokta seviyorum .Başka illerin daha iyi daha ucuz olduğunu söylüyolardı fakat tam tersi bikaç ile gittim herşey çok pahalı inan İstanbul daha ucuz, ben gezdim gördüm. Evet kalabalık bi şehir daha önce yaşamadıysan zor gelebilir ama harika bir şehir..

baktım öğretmenmişsiniz

gitmeyin İstanbul a

Çanakkale gibi yerler varsa Tekirdağ vs de olur oralara gidin hatta ilçelere

Muğla'nın popüler olmayan ilçelerine gidin

Eskişehir olursa oraya gidin

hayatın daha sakin olduğu şehirlere gidin

hayatın orada karşınıza kimi çıkaracağı da bilinmez ama keşmekeş ile uğraşmaya değmez

Aynen. Ankara da seçeneklerim arasında ama açılmıyor orası da :110:
Ankara da Istanbulun bi tık altı. Fazla bir farkı yok inanın. Trafiği ayrı dert, ulaşımı ayrı, insanı ayrı. Eğer rahat bir yaşantı istiyorsanız huzur istiyorsanız ege tarafını tercih edin derim.

Ailesiyle de kalmak istemiyormuş. Uzak bir ilçesini yazarız dedi. Gidip gelmek zor olur onun icin de öyle bisey olursa zaten
Bence İzmir Bursa Çanakkale gibi deniz kenarı ve yasamın daha kolay oldupu yerleri düşünün.
Bu sefer ist a dönünce ailemle yasayacağım der dımdızlak kalırsınız hiç gerek uok.

Eğer ev arkadaşınız sizi yarı yolda bırakırsa ya da bırakmak zorunda kalırsa (tayin çıkmaması, aile, evlilik vs.) istanbulda kira ödeyip kendinizi geçindirecek kadar geliriniz var mı?
Şimdi bana kalk izmirden istanbula yerleş deseler burdakinin iki katı gelir isterim mesela.
Ha bu arada istanbul, ankara, izmir, bursa vs. çok büyük farklılıklar göstermiyor yaşam kalitesi açısından. Yine bir yerden bir yere araç ya da toplu taşımayla saatlerce yol giderek varmak zorundasınız. Trafiği ayrı dert, insan çeşitliliği ayrı dert, suç oranlarının yüksekliği ayrı dert. Yerinizde olsam imkan varsa ufak bir sahil kasabası ya da aydın, uşak, muğla, balıkesir gibi yaşanması daha rahat ege şehirlerini seçerdim.

Urfa’daki gibi elinizde paranız kalmaz pek. İstanbulda yaşam zor maalesef. Arkadaşınız belkide kararını değiştirip ailesiyle yaşayacak bu ihtimali de düşünün

Back
X