- 19 Haziran 2012
- 30.174
- 38.361
- 598
- 35
- Konu Sahibi themis1990
-
Demeyin yaaadeprem fobim var gerci korkmayan yoktur da ben aşırı korkuyorum. Kizim da ananesinde zaten gece oldu mu aklıma hep kötü kötü seyler geliyor
Oyle tabi de onlem alabilmemiz kendi başımıza pek mumkun değil. Oturdugum bina 40 yıllık yalnizca basucumda su ve biskuvi bulunduruyorum her gece alabildigim tek onlem bu. Bir de esyalari sabitledik ama o da deprem icin degil bebeler icin :)Allah korusun canım bizim dememizle olacak iş değil tabiki. Sen yine de alabildiğin önlemleri al hem hazırlı ol hem için rahatlasın.
Oyle tabi de onlem alabilmemiz kendi başımıza pek mumkun değil. Oturdugum bina 40 yıllık yalnizca basucumda su ve biskuvi bulunduruyorum her gece alabildigim tek onlem bu. Bir de esyalari sabitledik ama o da deprem icin degil bebeler icin :)
Allah korusun hepimizi
Çarpık kentleşmeye artık bir dur denmesi, 1999'da yaşanan deprem sonrası kağnı hızında ilerleyen deprem önlemlerinin artık acilen alınması, olası bir İstanbul depreminde toplanma yerleri diye belirlenen alanların imara açılıp açılıp binalar dikilmemesi de gerekiyor ama işte deprem sallayıp binalar çökmeden bu ihmalleri görmeyecek kimse, biz nasihatları kulak arkası ederiz, illa uygulamalı ders almamız lazım, hani sözü de var ya, bir musibet bin nasihattan iyidir diye ama o musibet İstanbul'da yüz binlerce kişinin ölmesi anlamına geliyor maalesef.Büyük İstanbul depremi belki bugün belki yarın ama maximum 5-6 yıl içinde olacak kesin yani,korkunun ecele çaresi yok malesef,o yüzden insanların çok matah bi halt varmış gibi İstanbula akın akın göç etmeyi bırakması gerekiyor
Oyle tabi de onlem alabilmemiz kendi başımıza pek mumkun değil. Oturdugum bina 40 yıllık yalnizca basucumda su ve biskuvi bulunduruyorum her gece alabildigim tek onlem bu. Bir de esyalari sabitledik ama o da deprem icin degil bebeler icin :)
Allah korusun hepimizi
Abla geçen gün malum sözlükte bu istanbul depremiyle ilgili bi post okudum ordan link vermek serbest mi burda bilmiyorum da,kanım dondu yeminle.Herşeyi böyle bilimsel olarak jeolojik verilerle anlatmış,deprem İstanbulun neresini vuracak,ne kadar şiddetli olacak filan.Oradaki tahmine göre toplam ölü sayısı 1milyonu geçecek diyor.En büyük sebep tabi bu çarpık kentleşme...Çarpık kentleşmeye artık bir dur denmesi, 1999'da yaşanan deprem sonrası kağnı hızında ilerleyen deprem önlemlerinin artık acilen alınması, olası bir İstanbul depreminde toplanma yerleri diye belirlenen alanların imara açılıp açılıp binalar dikilmemesi de gerekiyor ama işte deprem sallayıp binalar çökmeden bu ihmalleri görmeyecek kimse, biz nasihatları kulak arkası ederiz, illa uygulamalı ders almamız lazım, hani sözü de var ya, bir musibet bin nasihattan iyidir diye ama o musibet İstanbul'da yüz binlerce kişinin ölmesi anlamına geliyor maalesef.
yazılanları okuyunca tüylerim ürperdi
aman yarabbi
mahvolacağız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?