İşte bu da "Dertliler" topiği. Dök içini dök dök dök..

Ey İnsanlar,

Neden hayatı zorlaştırırsınız ki ?

Oysa bu dünya yaşamak için oldukça güzel..

Yaklasık 5 ay önce bosandıgım eskı pıslık kocam ,eskı ısyerınden benım görusmesıne asla ızın vermedıgım bır kasarla evlılık hazırlıgında...Delırıyorum cıldırıyorum..Hem boynuzlandıgım yenı ogrenıyorum,hem de bı kadın buldugu anda bunca cektırdıklerını dusunmeden evlenecek olan salagın salaklıgına yanıyorum..Hem kızımın gelecegınden endıselenıyorum,hem depresyondan cıkamıyorum...Bırgun herkes bedel odesın ve goreyım ıstıyorummmmmm...

:KK57::KK57: Bir erkek bir şeye aşırı tepki veriyorsa bir şey çıkıyor altından mutlaka. Çok üzüldüm. Sakın kendinizi o pislikler için üzmeyin.Hayat zor olsa da devam ediyor.

kızınız kaç yaşında?
güvenliği açısından tabi biraz gözü açık olması lazım.
muhtemelen çok iyi niyetli bir çocuk.
12 yaşında bildiğin gibi değil canım çok çabuk kanıyor hiç açık gözlü değil bak bitane daha söyleyimde şok ol okul geziye gidiyor yine para verdim öğretmen alın yanınıza şurda durup yiyip içeçeğiz demiş arkadaşı bunda parayı görünce ben doymadım tek hamburgerle ne olur paranı bana ver sen zaten zayıfsın aç durduğun belli ben kiloluyum tansiyonum düşüyor demiş buda vermiş mutlu mutlu geliyor yine kızdım çoçuklarda tansiyonmu olurmuş akla bak dedim kızım o doydu sen aç kaldın bak başın ağrıyor olsun arkadaşıma birşey olsa ne yaparım yaşayamamkiii diyor kız yemiş 1 tane hamburger bizimdeki vicdana bak offfff kiiii offff ne yapacam bunla bilmiyorum bugünküde sabrımı taşırdı iyice

12 yaşında bildiğin gibi değil canım çok çabuk kanıyor hiç açık gözlü değil bak bitane daha söyleyimde şok ol okul geziye gidiyor yine para verdim öğretmen alın yanınıza şurda durup yiyip içeçeğiz demiş arkadaşı bunda parayı görünce ben doymadım tek hamburgerle ne olur paranı bana ver sen zaten zayıfsın aç durduğun belli ben kiloluyum tansiyonum düşüyor demiş buda vermiş mutlu mutlu geliyor yine kızdım çoçuklarda tansiyonmu olurmuş akla bak dedim kızım o doydu sen aç kaldın bak başın ağrıyor olsun arkadaşıma birşey olsa ne yaparım yaşayamamkiii diyor kız yemiş 1 tane hamburger bizimdeki vicdana bak offfff kiiii offff ne yapacam bunla bilmiyorum bugünküde sabrımı taşırdı iyice
kıyamam ya.ne kadar vicdanlı merhametli bir çocuk.
ama annesi olarak sen de bu kadarının fazla olduğunun farkındasın tabi.
yaşı da çok küçük değil.
bazen çocuklarımıza hep iyi ol,yardımsever ol derken dozunu ayarlayamıyormuyuz acaba?
ben de oğlumda tecrübe etmiştim biraz.
aman iyi ol,yardımsever ol dedik çocuğa.şu an 3 e gidiyor.
baktık sınıfta bi uyanık var,sürekli benim oğlumun harçlıklarını alıyor vermiyor.
ben de artık o terbiyesiz çocuğa bir kuruş daha vermemesini,haketmediğini iyiliğin bu şekilde olmayacağını,onun kendisini ve diğer arkadaşlarını kullandığını anlattım.
yeri geldiğinde de sertçe konuşmasını tembihledim.
çünkü oğlum kestiremedi nasıl davranacağını.
senin kızının da hassasiyetini bildiklerinden kullanıyor diğer gözü açıklar.
bir de tabi kendini koruyabilmesi açısından da insanlardan iyilik te kötülükte gelebileceğini bilmesi,fark etmesi lazım.
merak ettim siz yetiştirirken nasıl yetiştirdiniz,hep verici ve yardımsever olmayı küçüklükten itibaren sizden öğrenmiştir muhtemelen.
dediğim gibi biz de öğütledik hep öyle.
ama fazlası da fazla oluyor.bu hayat acımasız.daha küçükken birbirlerini kullanıyor bu sıpalar.büyüyünce de olanları biliyoruz.yeri gelince uyanık,gözü açık yeri gelince de merhametli olma dengesini nasıl kuracağız bu çocuklarda???

Boluluyum bolulu seviyorum ben onuu :KK70: hele yandan hele yandan:pP
Ay Bolu ben 8 sene oturduk, 99 depreminden sonra taşındık oradan. Ay oradan taşındığımız zaman bir ağlamıştım, bir ağlamıştım. En son 2004 senesinde gittim, öyle değişmişti ki. Kimbilir şimdi nasıl olmuştur orası. ay yine bi duygulandım:KK57:

Merhaba arkadaslar Bende eski eşimi çok özlüyorum, evimi çok pismanim keşke geri dönüşü olsa tada zamanı geriye alsam 1 sene oldu adam hiç aklımdan çıkmıyor...kkimseden fayda yokmuş ailem silsin umrumda degil zaten yanimda da degillerki evde suratima bakmazlar. ..bbide keşke babamla calismasaydim çok pismanimm kendime ozguvenim yok..bide annemi seçme şansım olsaydı çok tuhaf bi kadın hayatına yakisikli birini soksan seni boynuzlar der tipsiz birini layık görür sen sanki çokmu guzelsin der.ozguveninin içine eder..kız kardesimi de kibirli insanları asagilik gormesinden akıl fikir parada olmasından,bana ettiği evliligime ettiği hakaretler den dolayi keşke bidaha hiç gormesem

kıyamam ya.ne kadar vicdanlı merhametli bir çocuk.
ama annesi olarak sen de bu kadarının fazla olduğunun farkındasın tabi.
yaşı da çok küçük değil.
bazen çocuklarımıza hep iyi ol,yardımsever ol derken dozunu ayarlayamıyormuyuz acaba?
ben de oğlumda tecrübe etmiştim biraz.
aman iyi ol,yardımsever ol dedik çocuğa.şu an 3 e gidiyor.
baktık sınıfta bi uyanık var,sürekli benim oğlumun harçlıklarını alıyor vermiyor.
ben de artık o terbiyesiz çocuğa bir kuruş daha vermemesini,haketmediğini iyiliğin bu şekilde olmayacağını,onun kendisini ve diğer arkadaşlarını kullandığını anlattım.
yeri geldiğinde de sertçe konuşmasını tembihledim.
çünkü oğlum kestiremedi nasıl davranacağını.
senin kızının da hassasiyetini bildiklerinden kullanıyor diğer gözü açıklar.
bir de tabi kendini koruyabilmesi açısından da insanlardan iyilik te kötülükte gelebileceğini bilmesi,fark etmesi lazım.
merak ettim siz yetiştirirken nasıl yetiştirdiniz,hep verici ve yardımsever olmayı küçüklükten itibaren sizden öğrenmiştir muhtemelen.
dediğim gibi biz de öğütledik hep öyle.
ama fazlası da fazla oluyor.bu hayat acımasız.daha küçükken birbirlerini kullanıyor bu sıpalar.büyüyünce de olanları biliyoruz.yeri gelince uyanık,gözü açık yeri gelince de merhametli olma dengesini nasıl kuracağız bu çocuklarda???
Canım babası böyle bende nerede durmam gerektiğini bilirim bazen eşim bencilsin bile dediği oldu asla bencil değilim sadece nerde durmam gerektiğini biliyorum birgün kadınlarla biryere gideceğiz bir bayan bizden otobüs kiraladık para istedi iyide para verdik kiralanan otobüse şöför lazım eşiminde otobüs ehliyeti var eşimi çağırmış benim haberim yok tabiii adam eşime şöförlük yaptırır parayı bi güzel cebe indirmiş eşim dediğinde şok oldum daha çok örnek var böyle azıcık bak gör tanı insanları yok kaçkez güvenip para verdi geri gelmedi verme dediğimde bile dinlemedi aldı ama boynunun ölçüsünü sen haklıymışsın dedi adam ameliyat olcam param yok diyor bizimki veriyor adam kumarda yiyor parayı neyse kızımın böyle olmasını istemiyorum artık sert koydum tavrımı bencilse bencil önce kendini düşünecek sonra başkalarını dedim uygulatacam böyle giderse çok bela gelir başına bundan eminim hergün korkcağıma böyle yetişmesi daha iyidir

2012 de açılmış bir topik..
kim neden su üstüne çıkardı ki yine?
var olan dertler az mı geldi?:KK59:

Canım babası böyle bende nerede durmam gerektiğini bilirim bazen eşim bencilsin bile dediği oldu asla bencil değilim sadece nerde durmam gerektiğini biliyorum birgün kadınlarla biryere gideceğiz bir bayan bizden otobüs kiraladık para istedi iyide para verdik kiralanan otobüse şöför lazım eşiminde otobüs ehliyeti var eşimi çağırmış benim haberim yok tabiii adam eşime şöförlük yaptırır parayı bi güzel cebe indirmiş eşim dediğinde şok oldum daha çok örnek var böyle azıcık bak gör tanı insanları yok kaçkez güvenip para verdi geri gelmedi verme dediğimde bile dinlemedi aldı ama boynunun ölçüsünü sen haklıymışsın dedi adam ameliyat olcam param yok diyor bizimki veriyor adam kumarda yiyor parayı neyse kızımın böyle olmasını istemiyorum artık sert koydum tavrımı bencilse bencil önce kendini düşünecek sonra başkalarını dedim uygulatacam böyle giderse çok bela gelir başına bundan eminim hergün korkcağıma böyle yetişmesi daha iyidir
babasına çekmiş o zaman kızın.:))
iyi niyeti kime ,ne zaman ,hangi durumda göstereceğimizi bilmemiz çok önemli.
insanlar hain ve acımasız çoğu kez.
iyi niyeti suistimal eden akbabalarla dolu etrafımız.
aslında ben de çocuklarımın aşırı iyi niyetli olmasındansa biraz gözü açık olmalarını yeğlerim.
kızının bu tavrını biraz kırsan iyi olacak kendini koruması açısından.
yoksa üzülen hep o olur ne yazık ki.
2 gün önce oğlumun kalemini almış bi çocuk etütte.oğlum arıyor döne döne yok kalemi.çok sevdiği bi kalem olunca baya bi üzülmüş epey ağladı.ben akşam hakkını aramasıi, kalemi alan çocuktan hesap sorması ve birdaha tekrarı halinde öğretmene söyleyeceğini söylemesini ve de biraz sert konuşmasını söyledim.
ertesi gün kalemi alan çocuktan söke söke almış kalemini.
o uyanık bacaksız bu kalem benim az önce aldım kantinden demiş.
bak milletin uyanık açıkgöz çocuklarına.
oğlum da ee peki bu ısırıklar ne demiş.çünkü oğlum kalemi dişlediği için biliyor kendisinin olduğunu.
sonra ne zaman yeni aldın da bu silgisi neden eski demiş ,vs.vs.kalemi kurtarmış.
tabiki çocuklarımız böyle arsız ,hırsız ve yalancı olmasınlar ama olanlara karşı dişlerini göstersinler tepkilerini verebilsinler.
ben daha yeni yeni teşvik edebiliyorum oğlumu.genelde sessiz kalıyordu veya parasını çıkarıp veriyordu senin kız gibi ama o benim arkadaşım diyordu aynen.
ben de senin gibi oğlumun bu hayatta ezilmesini istemiyorum.bencil uyanıkların oyuncağı olmasını istemiyorum.dik olsun hakkını arasın,yeri geldiğinde yardım etsin ama kötü insanı ayırt edip ondan uzak dursun istiyorum.
kızını ilerisini düşünerek biraz bu konuda uyarman çok yerinde olacaktır onun iyiliği için.

2012 de açılmış bir topik..
kim neden su üstüne çıkardı ki yine?
var olan dertler az mı geldi?:KK59:
valla topik eskiymiş ama konuyu açınca gördüğüm son mesaj üzerinden biraz dertleşiverdik magic girl ile.
kadınların derdi bitmez bu arada:))
her topiğe yazacak dert bulabilecek potansiyeldeyiz.

valla topik eskiymiş ama konuyu açınca gördüğüm son mesaj üzerinden biraz dertleşiverdik magic girl ile.
kadınların derdi bitmez bu arada:))
her topiğe yazacak dert bulabilecek potansiyeldeyiz.
ben de topiki görünce acaba "geyikte miyim?" dedim.:KK48:
Bu neyse geniş çaplı bir konu da bir de çoook eski bireysel konuları hortlatıyorlar ya nasıl başarıyorlar hayret ediyorum.
Diyelim 2009 da kızı nişanlısı aldatmış. Nasıl hortluyor ki bunlar?

babasına çekmiş o zaman kızın.:))
iyi niyeti kime ,ne zaman ,hangi durumda göstereceğimizi bilmemiz çok önemli.
insanlar hain ve acımasız çoğu kez.
iyi niyeti suistimal eden akbabalarla dolu etrafımız.
aslında ben de çocuklarımın aşırı iyi niyetli olmasındansa biraz gözü açık olmalarını yeğlerim.
kızının bu tavrını biraz kırsan iyi olacak kendini koruması açısından.
yoksa üzülen hep o olur ne yazık ki.
2 gün önce oğlumun kalemini almış bi çocuk etütte.oğlum arıyor döne döne yok kalemi.çok sevdiği bi kalem olunca baya bi üzülmüş epey ağladı.ben akşam hakkını aramasıi, kalemi alan çocuktan hesap sorması ve birdaha tekrarı halinde öğretmene söyleyeceğini söylemesini ve de biraz sert konuşmasını söyledim.
ertesi gün kalemi alan çocuktan söke söke almış kalemini.
o uyanık bacaksız bu kalem benim az önce aldım kantinden demiş.
bak milletin uyanık açıkgöz çocuklarına.
oğlum da ee peki bu ısırıklar ne demiş.çünkü oğlum kalemi dişlediği için biliyor kendisinin olduğunu.
sonra ne zaman yeni aldın da bu silgisi neden eski demiş ,vs.vs.kalemi kurtarmış.
tabiki çocuklarımız böyle arsız ,hırsız ve yalancı olmasınlar ama olanlara karşı dişlerini göstersinler tepkilerini verebilsinler.
ben daha yeni yeni teşvik edebiliyorum oğlumu.genelde sessiz kalıyordu veya parasını çıkarıp veriyordu senin kız gibi ama o benim arkadaşım diyordu aynen.
ben de senin gibi oğlumun bu hayatta ezilmesini istemiyorum.bencil uyanıkların oyuncağı olmasını istemiyorum.dik olsun hakkını arasın,yeri geldiğinde yardım etsin ama kötü insanı ayırt edip ondan uzak dursun istiyorum.
kızını ilerisini düşünerek biraz bu konuda uyarman çok yerinde olacaktır onun iyiliği için.
Aynen canım iyice pısırık birşey oldu çıkdı başıma babasınında ne gelirse başına iyi niyetinden geliyor zaten eşim üçü beşi hiç hesap etmez kardeşimin bir eşi var görmen lazım annemde içtiği çayı bile kar sayıyor akşam işten çıkdılarmı annemde pinekliyorlar doğalgazı açmayalım diye öyle yaparak mal mülk sahibi oldular gençecik yaşta oğlunada bayıldım ısırıkdan anlamış yavrum allah nazardan korusun evet bundan sonra böyle ne kadar hazırlarsam hayata iyi bir şekilde o kadar güçlü olur ne yazıkki iyilerin dünyası değil burası heee tamam yardımlarını yapsın hakedene etmeyenede by byyy çekmeyi bilsin

ben de topiki görünce acaba "geyikte miyim?" dedim.:KK48:
Bu neyse geniş çaplı bir konu da bir de çoook eski bireysel konuları hortlatıyorlar ya nasıl başarıyorlar hayret ediyorum.
Diyelim 2009 da kızı nişanlısı aldatmış. Nasıl hortluyor ki bunlar?
bazı üyeler kendi durumları ile benzer konuları arattırıp oradan yazmaya çalışıyorlar farkettiğim bu.
aslında dediğin gibi bireysel konuları konu sahibi dışında birinin hortlatması abes oluyor.
editörlere iş çıkarıyorlar.
ya da sırf meraklarından ok konu tekrar gündeme gelsin diye yapıyorlar.
belki bu konuyu da kapatırlar aslında çok eski dediğin gibi.
neyse biz de kapanmadan bir iki dertleşiverdik işte:))

Aynen canım iyice pısırık birşey oldu çıkdı başıma babasınında ne gelirse başına iyi niyetinden geliyor zaten eşim üçü beşi hiç hesap etmez kardeşimin bir eşi var görmen lazım annemde içtiği çayı bile kar sayıyor akşam işten çıkdılarmı annemde pinekliyorlar doğalgazı açmayalım diye öyle yaparak mal mülk sahibi oldular gençecik yaşta oğlunada bayıldım ısırıkdan anlamış yavrum allah nazardan korusun evet bundan sonra böyle ne kadar hazırlarsam hayata iyi bir şekilde o kadar güçlü olur ne yazıkki iyilerin dünyası değil burası heee tamam yardımlarını yapsın hakedene etmeyenede by byyy çekmeyi bilsin
kardeşinin eşi de epey pinti uyanıkmış:))
böylesi de abes tabi.
bir orta yolu olmalı.
çocuklarımız da böyle bi orta yoldan davranmayı öğrenmeli.
oğluma kendin sorununu çöz diye cesaret verdim:))
sessiz pısırık olmasını ben de istemiyorum.sonra hep üzülen ağlayan ittirilen bizim çocuklarımız olacak.
Allah hepimizinkini nazarlardan korusun,bahtlarını açık etsin inşallah.
sen de kızının gözünü açmaya bak biraz.bir denge içerisinde davranmayı öğrensin şimdiden.
ne vicdanını bir kenara atıp insanları sömürsün ne de kendini herkese kullandırsın.

Back
X