İşte Türkiye’nin 2014 nüfusu

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.870
40.691
698
İşte Türkiye’nin 2014 nüfusu

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre erkek nüfus oranı yüzde 50.2, kadın nüfus oranı 49.8

Türkiye'nin nüfusu 2014 sonunda 77 milyon 695 bin 904 kişi oldu. Türkiye’de ikamet eden nüfus 2014 yılında, bir önceki yıla göre 1 milyon 28 bin 40 kişi arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, erkek nüfusun oranı 38 milyon 984 bin 302 kişi ile yüzde 50.2 ve kadın nüfusun oranı ise 38 milyon 711 bin 602 kişi ile yüzde 49.8 olarak gerçekleşti.

http://t24.com.tr/haber/iste-turkiyenin-2014-nufusu,285243

vay erkekler daha fazlaymış kadınlardan. ne yapsak açıkta erkek kalıyor. hadi erkekler tersine döndü hayat biz 2 eş alalım bu durumda 2 kocalı hürmüz.:)
oh olsun size:)

Son düzenleme:
80 milyon olmuşuz daha da çocuk yapın nüfusumuz azalıyor diyorlar.

http://www.milliyet.com.tr/turkiye-de-genc-nufus-azaliyor/ekonomi/detay/1710350/default.htm
sizde şu habere bakın istersenız ayrıca sosyal hızmet okuyorum 2020 de yaşlı nüfüs artıcak bunu derste gördük yaşlılık alanında ilerleyen dönemlerde böyle bir sıkıntı baş gösterecek böyle giderse eğer.

Aynı grafiği yorumlamışlar ve azalacağı tahmin ediliyor demişler. Neye göre tahmin edilmiş yazmıyor. Geçmiş verileri ele almışlar desem 1935'ten günümüze grafiğe bakıyorum 80 yıllık süreçte önümüzdeki 60 yılda olması öngörülen bir düşüş gerçekleşmemiş.

Muhtemelen evlilik yaşının artması, eğitim seviyesinin artması, çalışan kadın sayısının artması, insanların çok çocuk yapmak yerine az çocuğa yüksek standartlar sunmayı hedeflemesi gibi etkenleri düşünerek genç nüfusun azalacağını öngörülmüş. Ben bir tehlike görmüyorum yoksul, işsiz, vasıfsız ama sayıca çok genç nüfus yerine refahı yüksek, eğitimli sayıca az genç nüfus daha verimlidir. Kaldı ki ilk mesajımda söylediğim gibi genç nüfus üst limitinin 24 alınması oranları daha da düşürüyor.

Avrupa’nın en genç nüfuslu ülkesi Türkiye oldu
Avrupa Birliği (AB) üye ve aday ülkelerinde 2013 yılında genç nüfusun toplam nüfus içindeki oranı incelendiğinde; genç nüfus oranının en yüksek olduğu ülkenin Türkiye olduğu görüldü. AB-28 üye ülkelerinin genç nüfuslarının toplam nüfus içindeki oranı %11,5 iken bu oran Türkiye için %16,6 oldu.

Türkiye’den sonra en fazla genç nüfusa sahip ülkelerin sırasıyla; %15 ile Güney Kıbrıs Rum Kesimi, %14,7 ile İzlanda, %14,6 ile Makedonya, %13,8 ile Karadağ ve %13,5 ile Litvanya olduğu görüldü. Genç nüfus oranının en düşük olduğu ülkelerin ise %9,9 ile İtalya ve İspanya, %10,5 ile Slovenya, %10,6 ile Yunanistan olduğu görüldü.

dünyada en genç nüfusa sahip ülkelerden biriyiz
Şuan evet öyleyiz ama 2020 baz alırsak öyle olmayacak giderek azalıyor , 2023 yılında ortalama insan yaşı 34 olacak, şu anda 65 yaş üstü insan sayısı 6 milyon, bu rakam 2023 yılında 8.5 milyona çıkacak. En önemli zenginliğimiz genç nüfus malesef ki azalıyor bu görünen bir gerçek , böyle giderse ingiltere fransa almanya gibi bizde ğöçmen kabul etmek zorunda kalıcaz.

önce biz işşiz milyonlarca gencimize iş bulamıyoruz o dediğin olduğunda nolacak peki

önce biz işşiz milyonlarca gencimize iş bulamıyoruz o dediğin olduğunda nolacak peki
nüfus yaşlanınca çalışacak işi gücü pahallanır verimlilik azalır ne olacağını Almanya gibi örnekler de görebilirsin çalışacak insan gücü için göçmen kabul etmek zorunda kalıcaksın. Adamnlar boşuna çocuklu ailelere yardım yapmıyorlar keyfi uygulama değil onlar.

valla bu böyle giderse ve oldukça fazla olan genç nüfus iyice artarsa şu anki ekonomik durumda devam ederse,o gençler açlıktan yaşlılara saldırırlar.

valla bu böyle giderse ve oldukça fazla olan genç nüfus iyice artarsa şu anki ekonomik durumda devam ederse,o gençler açlıktan yaşlılara saldırırlar.
ahahah kapı dışarı ediyorlar zaten huzur evleri tıklım tıklım onun yerine tencerede pişirip yerler oda iyi :))

Genç ve vasıfsız nüfus ucuz iş gücü demek, verimlilikle alakası yok. Birim başına düşen iş fiyatının artması verimi azaltmaz. Ucuza işçi çalıştırmak gözünü para hırsı bürüyen işverenlerin ekmeğine yağ sürer, başka da bir şey olmaz.

"Bu fiyata bu işi beğenmiyorsan senin yerini alacak milyonlarca insan var." Yeterli istihdam ve refah düzeyi sağlanmadan kontrolsüzce artan genç nüfus bu ve benzeri cümlelerin de artması anlamına gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…