İstediğim bölümden sınava girmeme ailem izin vermiyor lütfen yardım edin

POKERFACEEE

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2025
4
1
1
22
Merhaba kızlar ben bu sene ikinci kez sınava giricem lisede babamın zoruyla sayısal okudum ama hiç sevmedim ve sınavda da bana ağır geldiği ve çok da çalışamadığım için 300 bin yaptım ama dilden hiç çalışmadan 25 bin yaptım dili seviyorum da zaten ve bu sene ondan hazırlanmak istiyorum ama yine bana sormadan sayısaldan dersaneye yazdırmış dayanamıyorum kaldıramıyorum artık intihar bile düşünüyorum o raddedeyim nasıl istediğim bölümden girerim nolur ciddi ve yardımcı olacak cevaplar verin bu evde de kalmak istemiyorum her dakika azar baskı kavga dövüş valla illallah ettim artık

Kesinlikle dilden hazırlanmalısınız. Hatta üniv bölümü bence almancayı seçin hem İngilizce hem Almancaniz olur. Size çok fazla tırsan sunar bu.

Babanıza gelince bir okumuş etmiş aile büyüğümüz yok mu aklı başında gelip konuşsa. Bu tarz baskı kuran ailelere de ayar oluyorum. Okuyan siz dirsek çürüten siz gelecekte ömür boyu bu işi yapacak olan siz. Anne babalar ne hakla kendinde buluyor hak buluyor anlamıyorum. Çoğu genç bunu yaşıyor malesef. Dershaneye de gitmeyeceginizi söyleyin. Ya da ilk bolumr hazirlanmak için gidin. İkinci bölüm olarak dil e çalışın. Tercihleri de babanızdan gizli yapın. Sonuç gelince de gidersiniz. En en kötü bu. Ama dediğim gibi bir aile büyüğü iyi olurdu

Yani bebisim, guzelce konus babanla sayisalda 300bininci olmussun belli ki hicbir ilgin yok, basarili da olamayacaksin mumkun degil. En iyisi dersane rehberligiyle konus, rehberlikci cagirsin babani, inadini kirsin yole dile gecersin.
Kaç kez konuştum anlamıyor ki bagırıyo çağırıyor dersane de onun tanıdığı zaten onlara söylesen benş rezil ettin diye daha çok üstüme gider

Sonuc sayısalda kötü gelince hayatı cehennem ediyo dilde birinci olsam yine umrunda degil rehberlikti falan hep onun tanıdığı ve dediğim gibi o zaman beni rezil ettin diye daha çok üstüme gider normal biri degil zaten siddet de uyguladı anneme bana kardeşime zamanında

Tam hislerime tercüman olmuşsunuz ve babam da okumuş biri bu kadar cahil olması insanı krize sokuyo kendi hayatım hakkında bile yorum yapamıyorum

Bu işler inatla bağırtı, çağırtıyla, inatla halledilmiyor. Tüm sene ağlarsan, surat asarsan, derslere gitmezsen baban birden demek ki kızın gönlü yok, istediği bölümden girsin demeyecek.
Baban büyük ihtimalle sıralamalardan, bölümlerin puanlarından bihaber. Kızım doktor olacak diyordur. Bu işlerden anlayan bir aile büyüğü bul, babanın sözünü ciddiye alacağı bir kuzen vs de olur. Gidip babanla konuşsun, bu alanda başarılı olamayacağını, şimdiki puanınla hiçbir yer kazanamadığını anlatsın. Dildeki iş imkanlarından bahsetsin. Sen de güzelce, sakince anlatmaya çalış. Son çare dershaneye tyt için git, dili kendin halletmeye çalış

Dil iyi hoş da artık iş kolu pek yok, yapay zeka aldı başını gidiyor, sen mezun olana kadar daha da ilerler. Geleceğin için en iyisi neyse ona odaklan. Ayrıca dilden mezun değilsin ek puanın da olmayacak sanırım sistem değişmediyse.

Çok önemli birşeye degindiniz katılıyorum buna yapay zekanın alıp başını gitmesi iyi birşey mi kötü mü henüz emin değilim kaç kişinin önünü kesecek oda belirsiz

Almanca olursa Almanya'ya gelebilir. Almanca öğretmenliği revansta. Türkiye'de de özel kurumlarda özel derste falan yine popüler

Sayisal yapamiyorsa zaten üniversiteye giremez bu siralamayla. Girdiğine degmez yani.
Beni de babam sayisal olmasa bile (sayisalci olamayacağımı kabullenmisti mecburen) esit ağırlık icin zorluyordu. Yapamazdim. Cok severek sozelci oldum. Esit agirlikta dandik bir üniversitenin dandik bir bölümüne girecegime sozelden ulkenin en iyi universitelerinden birine girip cok iyi ortalamayla mezun oldum. O yuzden konu sahibini anliyorum.

Dilde uzun vadeli dusunup akillica bir tercih yaparsa, üniversite boyunca da ek alanlarda kendini gelistirirse veya yandal/cift anadal yaparsa okuyacagi herhangi bir sayisal bolumden daha iyi bir kariyer yapabilir.

Ama babayi ikna etme kismini bilemedim. Ben lisede babama haber vermeden alan secmistim cunku.

Sayısaldan hazırlanman seni dilde de ileri atar
Ben sayısalcıydım ama eşit ağırlık sıralamam da 1000’lerdeydi. Bütün hukuk fakülteleri geliyordu yazsam

Çünkü matematikte fizikte 1 soru seni dil sıralamasında rakiplerinin çok çok önüne geçirir

bilmeden konuşuyorsunuz bence

yabancı dil puanıyla girecek çocuk için
tarih coğrafya sözel yani çözmek matematik çözmekten daha fazla puan getiriyor

o da sadece TYT için zaten

AYT de dil harici hiçbir ders kendisine puan getirmiyor. Eşit ağırlık hesabı gibi değil dil puanı. Matematik sayılsda ve eşit ağırlıkta 3 puan getiriyor, dilde 0 puan getircek. Sadece TYTye katkısı var.

kız temelden sayısalcı olsa, iyi yapsa da dilden tercih yapcam dese hadi neyse de kız sayısalı yapamıor ki.

matematik yapamıyorsa neden boşuna matematik için uğraşsın bu çocuk TYT'de Türkçe de yapsa matematikle aynı puanı alacak hatta tarih yapsa daha fazla puan alacak (fen yaparsa da matematikten fazla puan alacak da matematiği yapamayan fiziği hiç yapamaz diye varsayıyorum)

Tyt sıralaması önemli değil mi diyorsunuz anlamadım
Matematiğin tyt’de daha yüksek çarpanı yok mu

Dilde fark atmasıyla tyt matematikte diğerlerine göre yüksek netler yapıp sıralamasını öne çekmesi daha mantıklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…