Gelinlik Modelleri Istedigim gelinligi bulamamaktan korkuyorum

CiiCii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2012
22
2
36
Almanya
Merhaba kizlar,

dügünüm yaklastikca karnima agrilar girmeye basladi.
Cok secici olmam beni korkutuyor.. Yurtdisinda yasiyorum ve gelinligimi
Istanbul'dan almak icin yaz tatilinde gelmeyi düsünüyorum.
Instagram'da cok hosuma gidem modelleri sorunca 10 bin € üzerinde dediler ve acikcasi
korkmaya basladim.
8.000 TL'den fazla vermeyi düsünmüyoruz, ortalama gelinlik fiyatlari ne kadar bilgi veren olabilir mi
acaba?
Tarzim farkli, 100 gelinlikten belki 2 tanesi anca hosuma gidiyor :KK43:
Istanbul'da tanidigim kimse olmadigi icin rastgele aramayi düsünüyorum.

8 bin mi? Burada 8 bine krallar gibi gelinlik bulursunuz, tabii ustalık çok önemli, nasıl bir tarzınız var ki? tül etekli prenses modeli gelinlikler duvağı ve tacı ile kiralaması 2 bin liradan başlıyordu, fiyatları kullanılan malzeme ve detaylar belirliyor (kul kumaş, taşlı ise taş kalitesi ve tabiki modele göre işçiliği)

Merhaba kizlar,

dügünüm yaklastikca karnima agrilar girmeye basladi.
Cok secici olmam beni korkutuyor.. Yurtdisinda yasiyorum ve gelinligimi
Istanbul'dan almak icin yaz tatilinde gelmeyi düsünüyorum.
Instagram'da cok hosuma gidem modelleri sorunca 10 bin € üzerinde dediler ve acikcasi
korkmaya basladim.
8.000 TL'den fazla vermeyi düsünmüyoruz, ortalama gelinlik fiyatlari ne kadar bilgi veren olabilir mi
acaba?
Tarzim farkli, 100 gelinlikten belki 2 tanesi anca hosuma gidiyor :KK43:
Istanbul'da tanidigim kimse olmadigi icin rastgele aramayi düsünüyorum.

Eğer çok detaycı ve zor beğenen biriyseniz çok çok güvenmediğiniz ve birden çok iyi ve güvenilir referansı olan bir yer bulamadığınız sürece diktirmeyin. Karşınıza ne çıkacağını bilmiyorsunuz ve bana büyük bir risk gibi geliyor diktirmek.

Ondan sonra da yüzlerce binlerce gelinlik modeli tarayın internetten ve kaydedin bunları bilgisayarınıza, sitelerde bedeninize en uygun etek ve göğüs modeli ne önce buna karar verin. Ben bunun için gelinolmak sitesini kullandım, çok işime yaradı fikir edinirken. İdeal etek ve göğüs modeline karar verdikten sonra kumaş ve süslemeye bir de duvağa karar verin. Adım adım gidin bunları yaparken. Sık sık gelinlikleri kaydedin ve haftada bir falan da açın bakın kaydettiklerinize, beğenmediklerinizi silin, her seferinde azalacak beğendiğiniz gelinlikler. Elinizde en sonunda işte bu diyebileceğiniz bir gelinlik kalır.

İstediğiniz gelinliğe karar verdikten sonra moda evlerinin sitesinde gezinin ve beğendiğinize en çok benzeyen gelinliği seçin. Onun üzerinde ayarlamalar yaptırabilir misiniz bunu mail atın moda evi sahibine, ama onların sözüne de güvenmeyin başka yerlerde de sorgulayın tabi ki olur mu olmaz mı diye ;) Olur alırsanız gidin alın o gelinliği ve düzeltmeye başlayın :)

Ben daha seçmedim gelinliği ama moda evi aşamasına kadar geldim, ilk fırsatta da onu halletmeye gideceğim, inşallah sorunsuz bir şekilde istediğim şeyi yaptırabilirim :)

Kolay gelsin, iyi şanslar ;)

Eğer çok detaycı ve zor beğenen biriyseniz çok çok güvenmediğiniz ve birden çok iyi ve güvenilir referansı olan bir yer bulamadığınız sürece diktirmeyin. Karşınıza ne çıkacağını bilmiyorsunuz ve bana büyük bir risk gibi geliyor diktirmek.

Ondan sonra da yüzlerce binlerce gelinlik modeli tarayın internetten ve kaydedin bunları bilgisayarınıza, sitelerde bedeninize en uygun etek ve göğüs modeli ne önce buna karar verin. Ben bunun için gelinolmak sitesini kullandım, çok işime yaradı fikir edinirken. İdeal etek ve göğüs modeline karar verdikten sonra kumaş ve süslemeye bir de duvağa karar verin. Adım adım gidin bunları yaparken. Sık sık gelinlikleri kaydedin ve haftada bir falan da açın bakın kaydettiklerinize, beğenmediklerinizi silin, her seferinde azalacak beğendiğiniz gelinlikler. Elinizde en sonunda işte bu diyebileceğiniz bir gelinlik kalır.

İstediğiniz gelinliğe karar verdikten sonra moda evlerinin sitesinde gezinin ve beğendiğinize en çok benzeyen gelinliği seçin. Onun üzerinde ayarlamalar yaptırabilir misiniz bunu mail atın moda evi sahibine, ama onların sözüne de güvenmeyin başka yerlerde de sorgulayın tabi ki olur mu olmaz mı diye :KK66: Olur alırsanız gidin alın o gelinliği ve düzeltmeye başlayın :)

Ben daha seçmedim gelinliği ama moda evi aşamasına kadar geldim, ilk fırsatta da onu halletmeye gideceğim, inşallah sorunsuz bir şekilde istediğim şeyi yaptırabilirim :)

Kolay gelsin, iyi şanslar :KK66:

Güzel bir plan fakat insan giymeden önce gerçekten bilemez. Yani onca seçim yaptiktan sonra, gerçekten denediginde sana yakismayabilir. Mesela prenses gelinlik severken, kendini balik modeli gelinlik giyerken daha çok begendigini fark edebilirsin.

Ben konu sahibi olsam gelinlik için özel istanbula gitmezdim. Sonuçta o fiyatta yurt disinda çok güzel modeller var. Kendimde pronoviastan gelinlik aldim. Istanbula çok gitmek istiyorsan git konu sahibi, fakat sana tavsiyem, ilk önce yasadigin yerdeki gelinlikçilerede git. Ve gideceksen "Türk" gelinlikçilere gitme. Onlar çok kalitesiz gelinlik ve abiyeleri çok pahali fiyatlara satmaya çalisiyorlar. Cogu zamanda çok abartali modeller satarlar.

Elie Saab'ın modellerine bakmalısınız ve çok iyi dikim yapan bir yerde de dikim yaptırırsınız yada belki de aradığını hemen bulursun olumlu düşünmeni tavsiye ederim. Gelinlik21 diye bir şey var taklit gelinlikleri güzel.

Back
X