Eğer çok detaycı ve zor beğenen biriyseniz çok çok güvenmediğiniz ve birden çok iyi ve güvenilir referansı olan bir yer bulamadığınız sürece diktirmeyin. Karşınıza ne çıkacağını bilmiyorsunuz ve bana büyük bir risk gibi geliyor diktirmek.
Ondan sonra da yüzlerce binlerce gelinlik modeli tarayın internetten ve kaydedin bunları bilgisayarınıza, sitelerde bedeninize en uygun etek ve göğüs modeli ne önce buna karar verin. Ben bunun için gelinolmak sitesini kullandım, çok işime yaradı fikir edinirken. İdeal etek ve göğüs modeline karar verdikten sonra kumaş ve süslemeye bir de duvağa karar verin. Adım adım gidin bunları yaparken. Sık sık gelinlikleri kaydedin ve haftada bir falan da açın bakın kaydettiklerinize, beğenmediklerinizi silin, her seferinde azalacak beğendiğiniz gelinlikler. Elinizde en sonunda işte bu diyebileceğiniz bir gelinlik kalır.
İstediğiniz gelinliğe karar verdikten sonra moda evlerinin sitesinde gezinin ve beğendiğinize en çok benzeyen gelinliği seçin. Onun üzerinde ayarlamalar yaptırabilir misiniz bunu mail atın moda evi sahibine, ama onların sözüne de güvenmeyin başka yerlerde de sorgulayın tabi ki olur mu olmaz mı diye
Olur alırsanız gidin alın o gelinliği ve düzeltmeye başlayın :)
Ben daha seçmedim gelinliği ama moda evi aşamasına kadar geldim, ilk fırsatta da onu halletmeye gideceğim, inşallah sorunsuz bir şekilde istediğim şeyi yaptırabilirim :)
Kolay gelsin, iyi şanslar