• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Istege bağlı sigortalı olmak

301114

Hukabo
Kayıtlı Üye
8 Mart 2015
430
511
23
35
Iyi akşamlar hanımlar cakismiyorum ev hanimiyim isteğe bağlı sigortalı olup emekliligimi yatırmak istiyorum
Yaptıran var mı ücretleri nedir
Bilgisi olan varsa paylasirsa çok sevinirim şimdiden allah razı olsun

İsteğe bağlı sigorta için daha önce sigorta başlangıcı olması lazım. Ve belli bir iş günü olması lazım. Annem öyle emekli oldu.

Canım değiştiyse bilmiyorum ama en son şu şekilde idi kişinin aylık kazancının % 32 si diye geçer kanunda minumum 408 tl yatırılabılıyordu toplamda 7000 günü tamamlaman lazım

Is gunu sayisi yok artik istege bagli bagkur var minimum 407 tl.sgk ya gidip form dolduruyosunuz 1 ay sonra is bankasindan odemeye basliyosunuz.

bir tanıdığınız sizi kendi evinde temizliğe geliyormuş gibi göstersin bu şekilde olanların devlet 2 yıl primini yarı yarıya ödemesi konusunda destekliyor.Bir araştırın derim

yani emekli olabilmek için tam şartıları nedir
sigorta normal çalışnada 25 yıl yaş ve prim gün aranıyor ya
isteğe bağlıda gerekli şartlar nedir
O sizin baslangic tarihinizle alakali bir durum kimi eski girislidir 3000 den emenkli olur kimi 5000 den.Rakamlari bilmiyorum tam.Normal sigortayla ayni sartlari sadece ileride emekli maasi bagkur oldugu icin dusuk olur.

bunu hiç duymamıştım
birinci derece akrabanız olamıyor yalnız o kişi, devlet gelen gündelikçiye sgk yapılmasını desteklemek için bu şekilde destek oluyormuş.Yada evde tülbent el işi gibi şeyler yapıp satanlarıda sgk konusunda destekliyor diye biliyorum.2yıl yarım prim ödüyor 400 se 200 bir araştırın uygulama devam ediyormu

SSK girişiniz 08.09.1999 öncesi ise SSK ödemeniz sizin yararınıza olur. Çünkü son 7 yılda en çok hangi kuruma prim öderseniz o kurumdan emekli olursunuz (SSK daha avantajlı) İsteğe bağlı ssk diye bişey kalmadı artık. Onun adı isteğe bağlı bağkurdur. Yani ödediğiniz primler bağkura sayılır. Son 6 ayda SSK nız yoksa, işverende son 6 ayın ortalamasına ilaveten sizi istihdam ediyorsa SSK priminin işveren hissesini 24 ay boyunda devlet karşılıyor. Ev hizmetlerinde çalışanlar vergiden muaf olduğu için genelde bir yakınının evinde hizmetçi olarak gösteriliyor. (Son 6 ayda ssk gününüz yoksa asgari ücretin %17 si prim olarak ödeniyor) Ama doğru bir yol değil. SSK lı olarak gösterildiğiniz evde bir denetim yapılır, sigortalı olarak çalışmadığınız tespit edilirse, orada çalışıyor göründüğünüz günler silinir, primlerde hazineye kalır. Hakkınızda kamu davası bile açılabilir.

Back
X