Bir erkeğe en az yer yer çıkmış oje kadar itici gelir bir kadının hemcinsi için olumsuz sözleri... :umursamaz:
Bahsettiği ister sanatçı, ister manken isterse ortak tanıdığınız bir hanım olsun, tepki gösterdiğinizi belli etmeniz size bir şey kazandırmaz. Aksine onun bu davranışını daha da körüklemiş olursunuz. (Nitekim öyle de olmuş abarttıkça abartmış adam.) Siz aksini söyleyip olumsuz konuştukça (yapmacık, vs.) onun beğenisine karşı gelmiş oluyorsunuz, o da içgüdüsel olarak kendi zevkini (doğal olarak Beren Saat'i) savunuyor. Oysa siz onu beğendiğini söylediğinde konuyu "Hıı, güzel kadın, evet" diyerek geçiştirseniz hatta genel kanıya hoş gelen özelliklerini sıralasanız konu kapanır; hem huysuz, güzelliklerden hoşnutsuz kadın konumunda olmazsınız hem de kendinize duyduğunuz güveni bilinçaltına kazırsınız onun... (Evet, Beren Saat güzel, ne olmuş yani demek bir bakıma...) ("Öyle diyerek geçiştirdim, onu övmeye devam etti demeyin", bunu gayet umursamaz bir şekilde yapacaksınız ki adam tavan yapan kendinize güveninizi hissedecek...) sengözlerimebaksanab
Oysa siz "Git onunla ol, benim için çaba sarf etme" diyerek açık açık "Evet, güzel kadın, benden daha güzel..." diye dövünmüşsünüz... Adamın egosunu şişiriyorsunuz, kadını kendinize rakip görüyor, içten içe "Vay be, beni Beren Saat'ten bile kıskanıyor, ben neymişim!" dedirtiyorsunuz... Siz böyle dedikçe mümkün olsa sizin için çaba sarf etmez, ona giderdi sahiden... Biz hanımlar öyle olgun, aklı başında, kendine güvenli olmalıyız ki erkekler dünya güzelini bile bizim karakterimize, iç güzelliğimize, hanımlığımıza değişmemeli... (Ki biz de bundan emin olalım da sanatçılardan bile rahatsız olur hale gelmeyelim...) Elbette bunu onlar için değil, kendimize duyduğumuz saygıdan ve gerçekten böyle hissederek yapabiliriz...