• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işten ayrılma / sgk

scodelario

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2015
280
138
53
merhabalar ben 3 ay önce işten ayrıldım ve yarın saglık sigortasından yararlanma sürem bitiyor.Tekrar babamdan dolayı sigortadan yararlanmak için ne yapmam lazım? yoksa kendiliğinden mi tekrar oluyor? yani yarından itibaren devlet hastanelerinden yararlanamıcakmıyım lütfen bilen biri aydınlatırsa çok sevinirim.

3 ay değil 1 yıl diye biliyorum ama yanlış olmasın. Yarın sgk'yı arayıp ne yapmanız gerektiğini sorarsanız mutlaka yardımcı olacak bi personel bulabilirsiniz bence. En sağlıklı yanıtı kurumun kendisinden alırsınız.

Ben sorduğumda 1 yıl yararlanırsınız sonra eşinizin üzerine otomatik geçersiniz demişlerdi ama beni çıkardı göstermişti işverenim. Yani işsizlik sigortasından yararlanıyorum. Kendiniz çıktığınız takdirde farklı bi prosedür uygulanıyor olabilir.

Keske bir yil olsa bende 3 ay diye biliyorum. Bende 1 ay once isten ayrildim ve hamileyim. Simdi kara kara düşünüyorum doğum ve doğuma kadar olan sürede ne yapacağım nasıl yapacağım

3 ay değil 1 yıl diye biliyorum ama yanlış olmasın. Yarın sgk'yı arayıp ne yapmanız gerektiğini sorarsanız mutlaka yardımcı olacak bi personel bulabilirsiniz bence. En sağlıklı yanıtı kurumun kendisinden alırsınız.
keske bir yıl olsa ama maalesef 3 ay, bugun birçok kez arayıp baglanmaya calıstım ama maalesef sonuc alamadım :/ tesekkur ederim cevap için

eşinizin sigortasından yararlanamıyormusunuz acaba?
Şu an 1 yıl dolmadığı için hala devletin işsizlik sigortasından yararlanıyorum çünkü hastaneye gittiğimde sağlık güvencesi kısmında "işsizlik ödeneği sigortası" gibi bişey yazıyo. 1 yıl dolduğunda otomatik eşimin üzerine geçecek işe başlamazsam.

Yok ben tarim bagkurluyum ve geçmiş döneme ait borcum var. Gerçi son yapilandirmaya onlar silindi galiba ama düzenli odemezsem olmuyor hem eşten yararlanamiyorum hem kendiminkinden. Benim ki biraz karışık
Eğer devlette doğum yapacaksanız analık hakkı diye bir hak var diye biliyorum araştırın isterseniz. Ben detaylarını bilmiyorum duymuştum daha önce

Yok ben tarim bagkurluyum ve geçmiş döneme ait borcum var. Gerçi son yapilandirmaya onlar silindi galiba ama düzenli odemezsem olmuyor hem eşten yararlanamiyorum hem kendiminkinden. Benim ki biraz karışık
Keşke biraz planlı ayrılsaydınız işinizden. Tabii ortamınızı bilmiyorum, mecbur mu kaldınız?

merhabalar ben 3 ay önce işten ayrıldım ve yarın saglık sigortasından yararlanma sürem bitiyor.Tekrar babamdan dolayı sigortadan yararlanmak için ne yapmam lazım? yoksa kendiliğinden mi tekrar oluyor? yani yarından itibaren devlet hastanelerinden yararlanamıcakmıyım lütfen bilen biri aydınlatırsa çok sevinirim.
Sanirim sgk mudurlugune ugramaniz gerekiyor. Kendiliginden gecmiyor diye biliyorum ben.

Back
X