işten çıkarılmak için mahkemeye verilmek.

ilkbahar1982

Guru
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2011
1.818
500
363
Bursa
merhabalar

yaklaşık bir senedir bir firmada çalışıyorum.bu firmanın bizi gönderdiği firma yarından itibaren bir aylığına kapalı olacak.bu süre zarfında bizi de izne çıkartıyorlar.ücretsiz izine.bana mesaj geldi.ücretsiz izindesiniz diye.bende işlerimi falan yaptım.sonra normalde çıkış saatime yakın (yarım saat içerisinde servis yerinde olmam gereken saatte)beni arıyorlar geliyorsun. diyorlar.bende tamam diyorum.şöyle bir durum var.soyunma bölümüyle benim çalıştığım yer arası fazla.zaten imza atmaya girdiğin yere gitmek için bile bir 10 dk yürüyorsun.bir o kadar daha falan.sonra dönüş falan.geç kaldım.yalnız elemanın önünde parça var.neyse ben orada yokken bozuk parça gitmiş.çalıştırıldığımız firma şikayet etmiş.işleri aksıyor.tabii şikayet ederler.yalnız sorun bu değil.benim hakkımda bugüne kadar hiç şikayet gelmedi.hatta övgü bile aldım.firmam işini aksattanları veya benzeri şekilde davrananları tolere etti.ben bu duruma geliyorum.kaç kere geç çıktım.yürüyerek ya da metroyla gittim.servis kullanmadım.geç kalmayayım diye.hatta firmam sayemde bu firmadan yeni iş aldılar.dikkatim sayesinde.

zaten hayatımda da zorluklar yaşıyorum.şu anda size halimi anlatamam.resmen beynim durdu.ya ben gittim ve bana sizi işten çıkarmışlar dediler di mi diye kendime soruyorum iki de bir.şoktayım .

işimi kaybetmemek için ne yapabilirim...

Ne yapmanız gerektiğini bilmiyorum. Çok geçmiş olsun inşallah.
Konunuz güncel kalsın istedim.

Maalesef emek vermek yetmiyor daha önce çalıştıgım bir şirkette beni muhasebeci olarak alacaklardı maaşı daha iyi ama sözleşme istediler en az 3 yıl.Benim de eşimin tayin durumu oldugu için kabul etmedim.Sonra tlf geldi su hanım başka bir iş var begenirmisiniz bilmem ama çay kahve bana yemek yapılacak temizlik işi vs bende yakın evmime işin küçügü olmaz diyerek kabul ettim.Canla başla çalıştım her yere yetiştim hatta fatura dahi kestim 1 dk boş kalmıyordum üstelik patronum (kendisi rahatsız oldugu için özel yemek hazırlanması lazımdı)yemeklerimi çok begenirdi.Kışın yagmurda diğer arka sokakta hemen ayrı büro ve yemek yapılan mutfak vardı oraya dahai yetişiyordum hatta rahatsızlandım aşırı üşüttüm yine de devam ettim işime.Ne mi oldu pat çıkarıldım sebepsizce meğerse eski işten çıkan kız akrabasıymış geri aldı işe.Maalesef haksızlıklar torpillerle iş dönünce iyi çalışmaya bakmıyorlar.Anlamıyorum bu düzeni anlayamıyorum geçmiş olsun.

Tam anlayamadım soruyu? Işten cikartildiniz yasal hakları mı soruyorsunuz? 1 sene olmadan çıkartıldığınz için işveren ihbar öder. Kidem yoktur. Ihbar Yaklaşık 1 aylık maaşa tekabül eder. Dava acabilirsiniz muhtemelen hakim haklı görür ancak dava 1 1.5 sene önceden bitmez. Dava sonucuna göre işveren sizi tekrar ise alır ya da tazminat oder

işten çıkıp çıkmadığım tam belli değil.bir gün işe geç kalıyorum.o günde hata çıkıyor.burada hatayı yapan ben değilim.tabii zamanında olsaydım kaçmazdı büyük ihtimal.

şu an avukatta savunmam.beni rahatsız eden konulardan biride bana bir şey denmemesi.kartla giriliyor ve kartım geçmiyor.güvenlik diyor ki işten çıkmışsınız.kendi firmamdan kimse bana bak böyle bir durum var demiyor bile.

Umarım savunmanız kabul olur. maalesef ülkemizde ağır koşullarda insalık dişi çalışmalar var hak hukuk karışmış vaziyette. Ama çıkarsanız bile yargı yolu açık ve genelde işçi lehine sonuçlanır

umarım.işini düzgün şekilde yapan biriyim. çalıştırıldığım fimadan hiç şikayet gelmedi.bir kez işte bu parça kaçması olayı var.o da işe gelirken yaşadığım aksiliklerden dolayı oldu.

çalıştırıldığım firmadaki yetkililerden yardım istemeyi düşünüyorum.onlar bana iş disiplinin çok beğeniyoruz demişlerdi.

merhabalar

bugün firmaya gittim.bana iş sözleşmemi bile vermediler.genel merkezde dendi.genel merkezde avukatta vermiş dendi.
neyse eve aynı gün avukatın yazısı geldi.zarfta benim imzam taklit edilmiş.yapmadığım şeylerden ötürü suçlanmışım.
(bu zarf gelmeden çalıştırıldığımız yerdeki şeflerden biriyle konuştum.adamın bana direkt söylediği şey suçu senin üstüne atıyorlar yani.oldu.)
imzalamadığım bir savunma talebi yazısı var.altında benim imzamı taklit etmişler.(bduymadım bile)öyle bir yazı görmedim bile.
artı güya ben savunma yazmaktan kaçınmışım.(anında yazdım.)
taş çatlasa 15 dk geç kalmışımdır.25 dakika yazmışlar.
diğer arkadaşlar toplanıp mahkemeye verme kararı almışlar.bende katılıyorum dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…