İşten çıkarmaya yer arıyorlar sanki! Lütfen yardım edin.

-lotus-

Guru
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2011
7.335
14.156
298
Merhaba kızlar. Canım çok sıkıldı. Annem bayağı bir süredir bir yerde çalışıyor. Bugüne kadar iyiydi.
Ama bir sorun çıktı. Çalıştırdıkları elemanı işten çıkaracaklarmış, ama onun yaptığı her şeyi de anneme yüklemeyi düşünüyorlarmış.
Zaten şu hali ile bayağı bir sorumluluğu var. Yani bir de çıkarılan elemanın işlerini yaparsa altından kalkamaz, ki yapamaz.
Şimdi annemin tazminatı da var. Bana öyle geliyor ki gitsine tutuyorlar. Yani tazminat vermemek için istifaya zorluyorlar. 2 kişilik işi yaparsa yine onlar kar edecekler. Yapmazsa da annem istifa edecek güya, bunlar da tazminattan kurtulacaklar. Ne yapmalıyız?:1:

Bu benim işim değil . Yetiştirdiğimi yetiştiririm , yetiştiremediğim kalır dese anneniz ?

Tazminattan kaçışları yok
Ihbar hakkını kullanarak ihbar tazminatını alabilir

Nereden yapılıyor peki bu? İzlememiz gereken adımları yazar mısınız rica etsem?

Çalışanın çalıştığı yıla göre ihbar süresi farklıdır önce onu hesaplaşacak sonra o tarihe göre fîrmaya dilekçe yazacak şu tarihte îşten çıkacağım ihbar hakkını ve tazminatı kullanıyorum şeklinde 2 kopya yapıp imzalatacak biri kendinde biri firmada kalacak
Ayrıca bu süre içinde iş aramasında izin vermesi mecburidir

http://ynb.datassist.com.tr/tazminat1.jsp
Buradan süreyi ve aşacağı tutarı hesaplayabilir

Bir yolda evlilik anneniz bekar ise formaliten bir evlilik yaparak nikah tarihinden itibaren 1 yıl süre ile istediği zaman işten ayrılıp taZminatının tamamını alabilir

Kendi isinden baska bir isi yapmak zorunda degil. Umarim ise girerken sozlesme imzalamistir anneniz. Baskasinin isini birine yuklemek isci icin hakli fesih sebebidir. Notere gitsin hakli nedenle isi feshettigine dair ihtar ceksin is yerine. Kidem tazminatini da alir o zaman.

Son düzenleme:

Çalışanın çalıştığı yıla göre ihbar süresi farklıdır önce onu hesaplaşacak sonra o tarihe göre fîrmaya dilekçe yazacak şu tarihte îşten çıkacağım ihbar hakkını ve tazminatı kullanıyorum şeklinde 2 kopya yapıp imzalatacak biri kendinde biri firmada kalacak
Ayrıca bu süre içinde iş aramasında izin vermesi mecburidir

http://ynb.datassist.com.tr/tazminat1.jsp
Buradan süreyi ve aşacağı tutarı hesaplayabilir
Ama bu sekilde kidemini alamaz kadin. Ve is yeri ihbar sureni beklemene gerek yok derse nolcak?

ne kadar köfte o kadar ekmek .. kendini paralamasın iyi iş yapcam diye .. çalışan mutlu olursa bütün işler yürür ama patron bunun derdinde değil galiba yormadan yapsın işlerini

canim banada bu oldu iki eleman isten cikti bana denildiki sen yapacaksin ben bu isleri yapamam dedim Yetişemem dediler ki yaparsin sert sekilde yapamicagimi soyledim ve cikisim verildi tazminatimi aldim. nettim ben cikmiyorum siz bana başka sorumluluk ekliyorsunuz dedim calisamam cikisim verildi sonunda.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Kıdemi alması için ya yeni evlenicek ya işyeri kovucak
Ancak kendi isteğiyle çıkışda ihbarı alabilir başka bi yol yok

Kıdemi alması için ya yeni evlenicek ya işyeri kovucak
Ancak kendi isteğiyle çıkışda ihbarı alabilir başka bi yol yok
Birde iscinin hakli nedenle fesih hakki var. O zaman da kidemini alir. isi yapmayip isyerinin kovmasini beklerse, isveren kendi isini yapmiyormus gibi o da hakli nedenle fesihle yapar cikisini. O zaman hicbisi alamaz. Bu riske girmeye degmez. Bence noterden ihtar cekmeli.

Canim annene bildigin mobbing uyguluyorlar once annenden ise girerken imzalatilan bir gorev tanimi var mi onu sor. Eger var ise o gorev taniminin disinda herhangi bir is yukleyemezler calisanin rizasi gerekir. Calisan riza vermez ise hakli nedenle cikis sebebidir ihbar alamaz ama kidem alir.
Su durumda birde aklima erken emeklilik geliyor. Annenizin sgk girisi 99 oncesi ise ve 3600 prim odeme gunu varsa birde 15 yil sigortalilik suresi varsa sgk dan aldigi bi yaziyla sirkete gider bir saat bile calismadan tazminatini alir cikar

Birde iscinin hakli nedenle fesih hakki var. O zaman da kidemini alir. isi yapmayip isyerinin kovmasini beklerse, isveren kendi isini yapmiyormus gibi o da hakli nedenle fesihle yapar cikisini. O zaman hicbisi alamaz. Bu riske girmeye degmez. Bence noterden ihtar cekmeli.

Haklı nedenle fesh delil şahit gerekir kimse işinden olmamak için yanaşmaz

Haklı nedenle fesh delil şahit gerekir kimse işinden olmamak için yanaşmaz
Is mahkemeye giderse sahit gerekir. Isvereninde isi mahkemeye tasiyacsgina ihtimal vermiyorum. Ugrasmazlar. Ihtar ellerine ulasirsa sgk cikisini da ona gore yapmak zorundalar. Eh sgk cikisindan daha iyi delil olamaz. Hem isci once konussun. Belki bunlarin hicbirine gerek kalmayacak. Vs. Vs.

Back
X