istenmeyen yaramaz cocuklar..

pamukkiz

gun dogmadan neler dogar
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
1.224
656
323
Evt hanimlar surekli konusulur ve istenmez yaramaz ve simarik cocuklar annemde dahildir buna,bende buyutuyorum tatli bir oglancik 3,5aylik henuz ama korkularim var ya bende o annelerden olursam diye ,benden bahsedilirken aman pamukkizi bosverin onun cocugu yaramaz denilmesinden korkuyorum biyere gittigimde evin heryerinin karistilmasindan ve nasil davranacagimi bilememekten korkuyorum..
Merak ettigim boyle cocuklar yetistirlmekten mi kaynaklaniyor yoksa yapılarında mi var yani cabalasam soz dinleyen bi cocuk haline gelir mi pasam yoksa şımarık olacak cocuk naparsaniz ayni mi ?
Evt anneler cevabi sizde var mi önerileriniz:anne::KK59:

Evt hanimlar surekli konusulur ve istenmez yaramaz ve simarik cocuklar annemde dahildir buna,bende buyutuyorum tatli bir oglancik 3,5aylik henuz ama korkularim var ya bende o annelerden olursam diye ,benden bahsedilirken aman pamukkizi bosverin onun cocugu yaramaz denilmesinden korkuyorum biyere gittigimde evin heryerinin karistilmasindan ve nasil davranacagimi bilememekten korkuyorum..
Merak ettigim boyle cocuklar yetistirlmekten mi kaynaklaniyor yoksa yapılarında mi var yani cabalasam soz dinleyen bi cocuk haline gelir mi pasam yoksa şımarık olacak cocuk naparsaniz ayni mi ?

ben diyorum ki bir çok şey yetiştirmekten kaynaklanıyor.

insanlar iyi ya da kötü doğmaz karakterlerinde taşıdıkları olumsuzlukları törpüleyen de ortaya çıkaran da önce aile sonra toplumdur.

Elbette çocuklar belli bir karakterle doğar. Ama çevrenin ve anne tutumunun bence daha çok etkisi var. Bu senin, eşinin ve ailenizin elinde çoğunlukla yani..

Yetiştirilmekten bizlerde çocuk olduk ama misafirliğe gittiğimizde annemin gözü üzerimizdeydi sürekli peşimizde dolaşırdı,ne benim nede kardeşimin başkalarının evine gittiğimizde hiçbir yerini karıştırmazdık.

Anne degilim ama bence kesinlikle yetirstirilme ve cevre ile alakali. Benim kuzenimin 3 yasindaki oglu kuzeninin gögüsüne yapisip "cirkin memeler" diye bagirmisti. Yemin ederim sok oldum. Ee cocuk bunu nerden ögrendi muama. Kücük oglunada esi herkeze maymun demeyi ögretmis. Cocuk dogurmak kolaydi yetistirmek, egitmek cok cok zor.

Bence bu yapıda var ama annesi dikkat ettikten sonra sıkıntı olmuyor. Evime gelen birinde görmüştüm çocuk inanılmaz hareketli ve tam keşfetme yaşlarındaydı ama annesi çocuğunu o kadar iyi tanımış ki resmen peşinden koşturdu ve hiçbir şeye zarar gelmedi evde.Çocuk yaramaz olabilir ama anne gamsız olmamalı bence. Bu büyüyünce de böyle gidiyor çünkü özellikle erkek çocuklarında

Çocukların yetiştirilmesinden kaynaklanıyor bence , tanıdık bir yere gidince bazı anneler serbest bırakıyor " ne olacak halasının evi ,teyzesini evi " vs. diye çocuklarının evi kucalamasina yaramazliklarina göz yumuyorlar , bazı anneler böyle rahat .
Geçen yaz eşimin yakın akrabaları gelmişti ,kadın gelince oturdu taaaa ki gidene kadar kalkmadı yerinden ,ben de mutfakta servis hazırlıyorum , sonra bi ara küçük odadan ses geldi ,bi baktım çocuk bütün haliya silikon tabancasını boşaltmis , koca halıyı silikona bulamış , çocuğun annesi kalkıp da çocuğum ne yapmış acaba diye bakma zahmetinde bile bulunmadı , onlar ikram yerken ben halımı sildim , silikon kuruyup iyice yapısmasın diye :(

Çocukların yetiştirilmesinden kaynaklanıyor bence , tanıdık bir yere gidince bazı anneler serbest bırakıyor " ne olacak halasının evi ,teyzesini evi " vs. diye çocuklarının evi kucalamasina yaramazliklarina göz yumuyorlar , bazı anneler böyle rahat .
Geçen yaz eşimin yakın akrabaları gelmişti ,kadın gelince oturdu taaaa ki gidene kadar kalkmadı yerinden ,ben de mutfakta servis hazırlıyorum , sonra bi ara küçük odadan ses geldi ,bi baktım çocuk bütün haliya silikon tabancasını boşaltmis , koca halıyı silikona bulamış , çocuğun annesi kalkıp da çocuğum ne yapmış acaba diye bakma zahmetinde bile bulunmadı , onlar ikram yerken ben halımı sildim , silikon kuruyup iyice yapısmasın diye :KK43:

Ya inanmıyorum çıldırmış olmalısınız görünce bu nasıl bir gamsızlık. Evde ben bakıyorum dışarda başkası baksın mı diyorlar ne :D

Geçen yaz eşimin yakın akrabaları gelmişti ,kadın gelince oturdu taaaa ki gidene kadar kalkmadı yerinden ,ben de mutfakta servis hazırlıyorum , sonra bi ara küçük odadan ses geldi ,bi baktım çocuk bütün haliya silikon tabancasını boşaltmis , koca halıyı silikona bulamış , çocuğun annesi kalkıp da çocuğum ne yapmış acaba diye bakma zahmetinde bile bulunmadı , onlar ikram yerken ben halımı sildim , silikon kuruyup iyice yapısmasın diye :KK43:
Bir ara oturmaya gittiğim yerde de çocuklar ki yaşları galiba 5-6 arası belki 4 yaşında olanlarda vardır aralarında daha küçük yoktu bu 5-6 yaş arası çocuklar biz içeride otururken mutfakta ne buldularsa aşağı atmışlar kadının dolabından patates-soğan-patlıcan-domates her türlü yiyeceği.

Evt bende yetistirilmekten kaynaklanir diye dusunuyorum ama tecrube etmedigimden bilmiyorum birde anneler misafirlige giderken cocugun oyuncagini veya sevdigi biseyi goturmeliler bence ve takip sart
Ve sofrabezi aliskanligi ins yapabilirim
Evime gorumcemin cocuklari gelince heryer kraker biskivi oluyor cocuk geze geze yiyor herseyi

Pasam falan kafasinda yetistirirseniz sizide istemezler :KK66:

Yetistirmedenmi icindenmi cocugun bilemem ama ne kadar yaramaz olursa olsun siz pesinden kosmazsaniz engellemezseniz sizde istenmezsiniz.Anne rahat olamaz misafirlikte bana gore.
Paşam dediği an ben de peşin hüküm verdim :D

Hele bir yakınımız var ki , onlar geleceği zaman bütün peluş oyuncaklarimi , süs eşyalarımı ortadan kaldırıyorum , kuşlarımı da başka bir odaya koymak zorunda kalıyorum , çünkü her gelişlerinde kuşlarımin kuyruklarını koparıyorlar , nerde bi sus eşyası oyuncak görseler bizim olsun diye tutturuyorlar :mad:
Bir ara oturmaya gittiğim yerde de çocuklar ki yaşları galiba 5-6 arası belki 4 yaşında olanlarda vardır aralarında daha küçük yoktu bu 5-6 yaş arası çocuklar biz içeride otururken mutfakta ne buldularsa aşağı atmışlar kadının dolabından patates-soğan-patlıcan-domates her türlü yiyeceği.

Valla cocuk bunlar elbet yaramazlık yapacaklar ama anne babalarda buna müdale etmeyince iş cok sıkıcı bir hal alıyor.
Yani bir cocuk kendi evinde istediğini yapablr ama kendi evinde yapmadıgı davranışları misafirlkde sergiliyorsa ve anne de buna müdale etmiyorsa tabiki her yre cagırılmaz:)
yani cocuklardan uslu olmasını bekleyemeyiz cocuk onlar aklı kesmez zaten ama anne babalar müdale etmelidir baktı cocuk müdalelere uymuyor o zaman gidilen misafirlkte cok durulmamalı ben böyle düşünüyorum :))

Siz sakin olursanız çocukta oyle olur siz konuşarak anlaşmayı ogretirseniz o öyle gider zaten hiçbir çocuğun doğasında şımarıklık yoktur diye düşünüyorum yetiştirmeye bağlı bi durum şuan çocuğun gördüğü taklit edeceği tek insan siz ve eşiniz aile içinde iletişim nasılsa çocukta öyle olur otoriter olun aman ağlamasın aman üzülmesin derseniz şımarık çocuk annesi olursunuz bu arada bende nefret edetm simark çocuktan

Back
X