İster açık ister kapalı onlara ne yani ?????????????????

anaksunamoon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2009
516
3
96
42
Diğer
Kızlar bu aralar iyice bağımlılık yaptınız yazmadan ve bu siteye girmeden duramıyorum.Olum veya olumsuz yorumlarınızla iyi ki varsınız.Bu aralar herşey üst üstte oluyor hayatımda ve ben kendimi artık çok yorgun hissediyorum.Burada size yazmak içimi dökmek bir damlada olsa beni rahatlatıyor.

Benim kayınvaldem ve kayınvaldemin tarafı (kardeşleri,kardeşlerinin kızları)bayanlar kapalı. Ben açığım.Eşimle 6 sene önce tanıştık ve eşim ben seni çok sevdim açık kapalı olman önemli değil dedi ve biz 3 ayın içinde evlenmeye kara verdik.Kayınvaldem beni tam 3 kere istemey geldi.Naişanlı iken beni bütün sülalesine götürür ve gururla gelinim der gezdirirdi.Biz nikahı kıydık ve doğuya gittik.4 Sene doğu grevinden sonra tekrar batıya döndük ve 2 yıldırda batıdayız.Kendi annem de bir ara kapandı.Özellik le benim nişan ve evlilik döneminde annem kaplıydı ancak hiç bir zaman kayınvaldemler kadar ibadet yapamadı.5 Vakit namaz kılardı ancak 1 ay oruç tutamazdı.Babanem ve ananem açık insanlar ve bizim ailemizde bir tek annem kapandı.Babanem,annem hatta bazen babam anneme çok baskı kurdular.Çok kavgalar yaşandı.Annemde bir süre sonra açılmak zorunda kaldı.Ancak yanlış anlaşılmasın açıldı derken sıfır kol yada şort falan değil sadece başını açtı yine üsttüne ve altına giydiklerine çok dikkat eder. Kayınvaldem geçen yıl ortanca kaynımı ablasının kızıyla evlendirdi.Bu yılda beraber oturuyorlar.Ben 6 yıldır kaynanamdan açıklığımla ilgili hiç birşey duymadım ancak kaynanam 1 hafta önce evime geldi.Ben iş icabı evde değildim ve evde yemekde yapamadım.Annem evime geldi onlara yemek yapmak için kayınvaldemle eltimde annem evdeyken eve gelmişler.Annemi çok rahatsız etmişler.Neden açıldın.Öbür dünyada yanacaksın.Seni şyle yapacaklar byle yapacaklar.Annem hiç cevap vermiyor.Kaynanamı geçtik 21 yaşındaki eltimde anneme ağzına geleni söylüyor.Dün akşamda konu başka yerden açıklara geldi ve kaynanam bana da bu kitabımızda var.Açıklar yanacak.Günah.Gibi şeyler söyledi.Cevap vermedim.Bugün babamla konuştuk.Babam anneme yaptıklarını söyledi.Annem bana bişey demedi ama babam çok bozulmuş ve bana bişey derlerse çok bozacam.Dedi.Sizce hakları varmı yani.Ne kadar ayıp bişey.Bende eşimi aradım ona patladım.Şu annenle konuş benim sinirimi bozmayın ne zararımız varmış size dedim.Eşim hak veriyor özellikle eltime çok sinir oldum.Ben onlara karışmazken onlara ne oluyor. ????????????

aman ya milletin lafını ne kafaya takıyorsunuz.
annenizde cevap verememişmi.herkesin günahı kendine yanacaksam ben yanacağım..
cehenneme odun diye sizi yanımda götürmem korkmayın deyip işin içinden çıksaydı..

Herkes kendisini hakli ve dogru görüyor, ama baskalarinada bu dogrulari diretmek nekadar cahil bir davranis. Kadinin yapacagi varsada sogar yapmaz.
Bence onlar daha cok annenin kapali olupta sonradan acilmasina bozulmuslardir. Belki seni ogluna alirken kaynanan düsünmüstür nasil olsa anneside kapali, kiz anneye ceker, eninde sonunda bizim gelinde kapanir diye. Benim aklima bunlar geldi yani.
Eltininde kim hayrini görmüski sen göreceksin, kaynanana yaranmak icin konusmus iste, baska ne bekliye bilirsinki.
Bence esine sinirli bir sekilde degilde, güzel bir sekilde söyle, annesiyle konussun, kesinlikle bu konulari acmiyacaksiniz esime ve annesine karsi desin.
Sen simdi sinirli cikisinca esinde aynen öyle aktarir, durduk yere herkesle kötü olursun, oglumu doldurup üstüme yürüttü der kadin.
Onlar birsey demedigi sürecede sende bu konularda laf acma.

Aslında öyle tabi herkesin günahı kendine.Bunları söylerken kalp kırdıklarının,sinir bozduklarının ve bunun bile bir günah olduğunun farkında değiller takmışlar birtek saçın açıklığı yada kapalılığına. Kaynanam bu konudan dolayı değil ama zaten çok cahil bir insan ama işte hep derler ya cahil dostun olacağına .......... bu da o misal. İnsanı sinir eder koyarlar başkada bi işe yaramazlar.

evlenirken yanlış erkek seçmenin vebali bunlar. ailesini evlenmeden önce görüp yol yakınken dönüp kendine uygun ailesi olan erkekle evlenseydin bunları hiç yaşamayacaktın. okuyan genç kızlara ders olsun bunlar.

Herkes kendisini hakli ve dogru görüyor, ama baskalarinada bu dogrulari diretmek nekadar cahil bir davranis. Kadinin yapacagi varsada sogar yapmaz.
Bence onlar daha cok annenin kapali olupta sonradan acilmasina bozulmuslardir. Belki seni ogluna alirken kaynanan düsünmüstür nasil olsa anneside kapali, kiz anneye ceker, eninde sonunda bizim gelinde kapanir diye. Benim aklima bunlar geldi yani.
Eltininde kim hayrini görmüski sen göreceksin, kaynanana yaranmak icin konusmus iste, baska ne bekliye bilirsinki.
Bence esine sinirli bir sekilde degilde, güzel bir sekilde söyle, annesiyle konussun, kesinlikle bu konulari acmiyacaksiniz esime ve annesine karsi desin.
Sen simdi sinirli cikisinca esinde aynen öyle aktarir, durduk yere herkesle kötü olursun, oglumu doldurup üstüme yürüttü der kadin.
Onlar birsey demedigi sürecede sende bu konularda laf acma.

Ne kadar güzel söyledin canım.Hakkaten eltiden ne hayır gelecek ki? Hele kaynanamın yeğeninden ??????????
Bende aynı şeyi düşündüm annem kapalı olunca onları bende değişirim dediler ancak dediğim gibi bizde de birtek annem kapalıydı 80 yaşındaki ananem bile açıktır ve bu yaşına rağmen saçını,tırnaklarını boyar.Herkesin bir aile yapısı var.Annem ilk başta çok istedi ancak kendi ailesi öyle olmadığı için ve baskıda olduğu için beceremedi açıldı yani bunu düşünemeyecek kadar aciz beyinli bir insan işte kaynanam.Ben kimseye değil aslında kendime kızıyorum.

evlenirken yanlış erkek seçmenin vebali bunlar. ailesini evlenmeden önce görüp yol yakınken dönüp kendine uygun ailesi olan erkekle evlenseydin bunları hiç yaşamayacaktın. okuyan genç kızlara ders olsun bunlar.

Çok doğru bir tespit.Biz birbirimiz sevdik anneler babalar karışmaz demeyin öyle bir karışıyor ki ailenin huzuru bile kalmıyor işte.

Siz kaynananıza şunu hatırlatın '' en büyük günah asıl Allah'ın adına hüküm vermektir''... Kimin öteki tarafta yanacağına, kimin cennete gireceğine Allah karar verir. Kullar bunu bu dünyada dile getirirlerse asıl en büyük günahı onlar işlemiş olurlar ( allah'a şirk koşmak )...

Muhakkak ki Allah, kendisine şirk koşulmasını affetmez. Bunun dışındaki şeyleri ise, dilediği kimse için mağfiret eder. Ve kim Allah'a şirk koşarsa, o taktirde o, uzak bir dalâletle sapmıştır. Nisa suresi 116. ayet

Herkesin giyimi kuşamı, ibadeti kendine...
Diğer tarafta yanacak olanlar, kendi ahiretiyle değil de, elalemin ahiretiyle ilgilenip bu şekilde Allahçılık yapanlardır...
Üzülmeyin...
Annenize de laf söyletmeyin..

En başında seni gururla gezdirip sonra gelip annenin başının açık olmasına karışmasına anlam veremedim. Çok dengesizce olmuş. Hadi size laf atsa neyse. Anneniz ne alaka yani . Başı açıklara karşı olan bir insan en başından kabul etmez başınızın etini yerdi. Çok tuhaf. Eltiniz kapalı mı ? Belki o dolduruyordur . :26:

Kızlar bu aralar iyice bağımlılık yaptınız yazmadan ve bu siteye girmeden duramıyorum.Olum veya olumsuz yorumlarınızla iyi ki varsınız.Bu aralar herşey üst üstte oluyor hayatımda ve ben kendimi artık çok yorgun hissediyorum.Burada size yazmak içimi dökmek bir damlada olsa beni rahatlatıyor.

Benim kayınvaldem ve kayınvaldemin tarafı (kardeşleri,kardeşlerinin kızları)bayanlar kapalı. Ben açığım.Eşimle 6 sene önce tanıştık ve eşim ben seni çok sevdim açık kapalı olman önemli değil dedi ve biz 3 ayın içinde evlenmeye kara verdik.Kayınvaldem beni tam 3 kere istemey geldi.Naişanlı iken beni bütün sülalesine götürür ve gururla gelinim der gezdirirdi.Biz nikahı kıydık ve doğuya gittik.4 Sene doğu grevinden sonra tekrar batıya döndük ve 2 yıldırda batıdayız.Kendi annem de bir ara kapandı.Özellik le benim nişan ve evlilik döneminde annem kaplıydı ancak hiç bir zaman kayınvaldemler kadar ibadet yapamadı.5 Vakit namaz kılardı ancak 1 ay oruç tutamazdı.Babanem ve ananem açık insanlar ve bizim ailemizde bir tek annem kapandı.Babanem,annem hatta bazen babam anneme çok baskı kurdular.Çok kavgalar yaşandı.Annemde bir süre sonra açılmak zorunda kaldı.Ancak yanlış anlaşılmasın açıldı derken sıfır kol yada şort falan değil sadece başını açtı yine üsttüne ve altına giydiklerine çok dikkat eder. Kayınvaldem geçen yıl ortanca kaynımı ablasının kızıyla evlendirdi.Bu yılda beraber oturuyorlar.Ben 6 yıldır kaynanamdan açıklığımla ilgili hiç birşey duymadım ancak kaynanam 1 hafta önce evime geldi.Ben iş icabı evde değildim ve evde yemekde yapamadım.Annem evime geldi onlara yemek yapmak için kayınvaldemle eltimde annem evdeyken eve gelmişler.Annemi çok rahatsız etmişler.Neden açıldın.Öbür dünyada yanacaksın.Seni şyle yapacaklar byle yapacaklar.Annem hiç cevap vermiyor.Kaynanamı geçtik 21 yaşındaki eltimde anneme ağzına geleni söylüyor.Dün akşamda konu başka yerden açıklara geldi ve kaynanam bana da bu kitabımızda var.Açıklar yanacak.Günah.Gibi şeyler söyledi.Cevap vermedim.Bugün babamla konuştuk.Babam anneme yaptıklarını söyledi.Annem bana bişey demedi ama babam çok bozulmuş ve bana bişey derlerse çok bozacam.Dedi.Sizce hakları varmı yani.Ne kadar ayıp bişey.Bende eşimi aradım ona patladım.Şu annenle konuş benim sinirimi bozmayın ne zararımız varmış size dedim.Eşim hak veriyor özellikle eltime çok sinir oldum.Ben onlara karışmazken onlara ne oluyor. ????????????

ben de kapalıyım ama gerçekten çok saçma bu tip insanlara uyuz oluyorum.Size ne yaa onlar bilmiyor mu neyin ne olduğunu ,kendileri cennetlikmiş gibi konuşan insanlara gıcık oluyorum.İnsanları aşağılamak ,hakir görüp onu rencide etmek dinimizde çok günah.Bnce herkesin kendi tercihi deyip lafı ağızlarına tıkasaydın hele de eltine

En başında seni gururla gezdirip sonra gelip annenin başının açık olmasına karışmasına anlam veremedim. Çok dengesizce olmuş. Hadi size laf atsa neyse. Anneniz ne alaka yani . Başı açıklara karşı olan bir insan en başından kabul etmez başınızın etini yerdi. Çok tuhaf. Eltiniz kapalı mı ? Belki o dolduruyordur . :26:

evet canım eltim kapalı ve dediğim gibi kaynanamın ablasının kızı.Bende zaten onu farkkettim önceden ağzına alıpda byle şeyler söylemezdi.Bu sefer şaşırdım.Kendisinin ilk evlendiğinde fotoları var geçende görümcesinde gördüm.Gata tippi dedikleri tarz varya o şekilde örtmüş önden ve arkadan saçlar grünüyor etek dizlerde çoraplar ince.6 Yıl önce kendi ailesinden uzak bir yerde yaşarken pantalon giymiş falan.Şimdi diğer gelin kapalı ahkam keesiyor.

hiç anlamam şöyle insanları herkese ibadeti dini kendine kerdeşim sizene yani ne yargılıyorsunuz insanları ne eltine nede kayınvalide bu konuda annene laf söylemek düşmez .

TÜRBAN:İLK TÜRBAN NEREDE KULLANILDI?BİLİNMEYEN TARİHİ - ahmetdursun374 - Blogcu.com
bu blogdan onlara gerekli sunumu yaparsın arkadaşım her koyun kendi bacağından asılır....

Canım paylaşım için tşkler.Okuyacam şimdi.Kaldı ki ben 4 yıllık eğitim fak.mezunu öğretmen bir bayanım ve ortamım çok farklı.Ancak işte eşimin ailesi özellikle anne tarafı çok farklı.Cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmakdanda zor. İslamiyet cahil insanların tekelinde gibi ne yazık ki.Çünkü bu tarz yorumlar ne yazık ki cahillik diye düşünüyorum öyle olmasa herkes birbirine saygı duyardı.

Kapanmakla cennet garantilenseydiii.. :ssz:
Bazı insanlar gerçekten çok saçmalıyor, şimdi sevap mı alıyor o kişi karşısındakine kötü davranarak, eleştirerek?
Bizim insanımız için çok önemli başın kapalı olması, kapalı giyinilmesi..
Öyle misin, Tamam! Sanki her şey bunlarla bitiyormuş gibi..
Biri, dinimizin hoşgörü dini olduğunu izah etsin bunlara lütfen..

Son düzenleme:
Cennet ve cehennem biletlerini bu dünyada kesenler , emin olsunlar ki büyük cehalet içindeler.

Bildiğini söylemekle , bildiğini kabul ettirmek arasındaki farkı anlamakta bu insanlar için çook zor .

He deyip geçsen olmaz ,görmezden gelsen olmaz , cevap versen uzar gider... Yine de en iyi çözüm bilgi ile ezmektir.Açık ve net bu konudaki bilgilerinizle onlara bu tarz söylemlerinin yanlışlığını ifade edin.

Yani ben olsam öyle yapardım :34:

senin ve ailenin yapacağı en güzel şey böyle bi konu açıldığında "bu konu hakkında konuşmayalım lütfen" diye net bi şekilde belirtmek olsun polemiğe bile girme değmez çünkü.Ahirette Allah hepimize cenneti nasip eder inşallah ama bu dünyada buna hüküm vermek kimsenin haddine değil.

Bilmiyorum niye ama düşündükçe çıldırıyorum.Özelliklede eltimin ne haddine? Sen kimsin, bu ne cesaret ? Ben senin annene karışıyormuyum.Ayyy ne kadar kırosunuz,ne biçim insanlarsınız,örümcek kafalısınız,gericisiniz gibi şeyler söylüyormuyum.Benim tarzım değil ama sustukça byle üstüne gelmeleri yokmu gıcık oluyorum.

Kayın valide nasihat edebilir. Çünkü ;

Mümin Müminin Sigortasıdır

Fakat üslubu yanlış olmuş. Daha yumuşak ve nazik olabilirdi. Küçük bir kıssayla nazikçe nasihat edebilirdi :)) Ne yazık ki hiç birimiz her konuda nazik ve hassas değiliz. Kayın valideninde genel karkaterini bilmediğmden bir şey diyemiyorum. eski insanların çoğu öyle görüp yetiştiği için bu tür şeylerde ince olamıyorlar çünkü bilmiyorlar nasıl uyarılması gerektiğni.. çünkü zamnında onlarada öğretmediler.. bilselerdi yapmazlardı :)

Annene gelince; İnsanlar neden açılıp kapandığını elbet merak edicektir. Nedenini sormalrı doğal.ama burda işte yine üslup hatası var :)) bunun nedenini yukarıda anlattım zaten. Burda annenin tamamen susmasını çok yanlış buldum. nazikçe cevap vermeliydi... çünkü karşıdaki insan eğer gercekten ıyı nıyetlıyse siz ona nazikçe cevap verdiğniz zaman ve üslubundan rahatsız oldugunu dile getirdiginiz vakit otomatık olarak karsıdaki üslubunu değiştirir. :) ve ortam yumuşar. Insanlar bırıbırlerıne kırılmamış olur. eğer hala karsıdaki asabiyse o zaman susarsın ve oratmı bırakırsın olgunsanız.
Eltinin yaşı 21 daha çok cahil. :) Oda bence gençlik heyacanıyla kayınvalıdenden güven kazanmış. Bir kaç cümle söylemek istemiş olabilir. ama cehennemde sen yanıcaksın diye direk birden böyle bişey söylemeleri garibime gitti. anneniz o ortamın ve konuşamamanın hararetiyle cümleleri kısaltmış olmasın?:) bence uyarmışlarsa bile direk böyle uyarmamışlardır.
eger gercekten öyleyse eltiniz yasının vermıs oldugu heyecanla cevap vermiş. akıllı bir kadın asla karışmaz o ortamda. eger dedıgınız gıbı kayınvalıdenız dırek sen yanıcaksın dıye bır tabir kullanmışsa.. cunku ortam direk gerilir cok müsbet olmaz. böyle bir durumda konusmak akıllılık değil saflıktır:))

Evet son olarakta; asla karışılmaması gerektiği düşüncesine karşıyım. Eğer karşıda o kapasite varsa bir şekilde iletişim kurar nazikçe anlatırsın. :) Kuranı kerimde her şey çok net ve açıktır zaten. namaz kılmyan bir insan günahkardır. Oruç tutmayan bir insan günahkardır. Tesettüründen taviz veren bir mümin günahkardır. hadiste şöyle der ateşe dayanabilceğiniz kadar günah işleyin. tesettürden kasıt sadece başörtü değildir. Benm sana sen yanıcaksın başın açık demem asla doğru olmaz. bunu ancak Allah c.c bilir o senin Allah la aranda olan bir şeydir Rabbimin merhameti çok geniş Rabbimden sen afdiler ve tövbe edersen Rabbim afeder ve tüm günahların silinebilir. kul hakkı hariç.

ben sadece kuran-ı kerimin bana tuttugu ışıkla bilirimki orucumu tutmazsam bunun ahirette elbet karşılığını alacağım. günahkar olacağım. cehennemde günahkar Allaha başkaldırmış insanlar için yaratılmıştır. bunu bilirim. ona göre hareket ederim.

Back
X