İstifa Edemiyorum, Bunaldım

karanfil cicegim

Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2025
143
136
18
28
Selamlar,

Daha önce konu açmıştım. İşyerimdeki insanlar ahlaken ve davranış olarak sıkıntılı; ayrıca yüz felci geçirdim ve tedavi sürecimde ciddi anlamda kaba davrandılar. Genel müdür herkesin olduğu mesaj grubunda “bir tane işiniz var yapacağınız” dedi, fatura kesmeyi unutmuşum. Unuttuğum ayda da evlendim, yüz felci geçirdim, zaten evlilik kendi başına zorken inanılmaz yıprandım ve ben işler aksamasın diye gerçekten çabaladım. Ama bir fatura kaçmış.

Proje direktörüm de evli biri, ama ofisteki pazarlama uzmanıyla açık açık sevgililer ve herkes bunu kanıksamış durumda. Ben 1,5 yıldır sadece işimi yapıp geçiyorum. Bir sorun olduğunda ise direktörüm destek olmak yerine kusurlarımı hatalarımı üstlerime taşıyıp süreçteki yokluğunu böyle karambole getiriyor.

Şimdi istifa edeceğim ama direktörümün ortalığı karıştıracağını bildiğim için içim sıkılıyor. Çünkü proje ülkede ilk kez çalışılan bir proje ve karmaşası çok bir sürece sahip. İş devri de zor yani pozisyonumun. Zamanında istifa etmek istemiştim aynı sebepten ama direktörüm “sen bizim için değerlisin, evleniyorsun maddi manevi neye ihtiyacın var” diyerek sürekli rol yaptı ama iş anlamında ne istesem boş. Çünkü adamın haberi yok.

Neyse uzattım. Artık telefonlara cevap vermek istemiyorum o kadar bıktım. Normalde sesi çıkmaz bir tip değilim ama bu insanların tavrı beni strese sokuyor. Hepsi bir yana, asıl patronu da seviyorum yani şirket sahibini. O da her zaman bana destek olmuş değer vermiştir. Yine de bu istifa sürecinde tabii ki elde olana odaklanır diye düşünüyorum. İlerisi için aramı bozmak istemediğim biri. Sonuç olarak haftalardır bu yüzden uyuyamıyorum. Help.

evlendigin icin tazminat alip cikma hakkin var. Yaz istifani ikda baslat ihbar sureni naparlarsa yapsinlar. Babanin dukkani degil neyi bu kadar umursuyorsun? Referans fln mi isteyecektin?
Bu işe beni nerdeyse zorla getirdiler, tüm süreç 3 gün sürdü ilk görüşme dahil. Öncesinde danışmanlık yapıyordum, yapmaya da devam edicem. Projede çok iyi işler yaptım, patronla da aramı bozmak istemiyorum çünkü illa ki denk geleceğiz sektörümüz bağlantılı.

Kıdemli işsiz olarak bildiriyorum ortalık berbat ama idare edecek maddi olarak bir durumun varsa evlilik sebebiyle ayrılıp tazminatını alabilirsin.
Zaten bu yüzden dayanıyordum ama artık çalışamayacak durumdayım. Sürekli sorun sıkıntı ve direktörümün her telefonda bana sitem etmesi. Genel müdürü de kafaladığı için kendi rolünü asla konuşmaması. Kira ödüyoruz, buna rağmen eşim artık psikolojik olarak çöktüğümü görüp kendi de ayrıl demeye başladı.

Çok iyi anlıyorum seni inanılmaz zor bir direktörle çalıştım çok uzun süre. Kaç yıldır çalışıyorsun? Tazminat alabilecek misin?

Çok iyi anlıyorum seni inanılmaz zor bir direktörle çalıştım çok uzun süre. Kaç yıldır çalışıyorsun? Tazminat alabilecek misin?
1,5 yıl oldu. Kıdem tazminatım var. Aslında İK ile görüştüm ve haklı fesihten dolayı başka haklarım olabileceğini de söyledi. Normalin aksine, İK yöneticisi çok tatlı bir kadın gerçekten dost gibi davrandı.

evlendigin icin tazminat alip cikma hakkin var. Yaz istifani ikda baslat ihbar sureni naparlarsa yapsinlar. Babanin dukkani degil neyi bu kadar umursuyorsun? Referans fln mi isteyecektin?
Evet katılıyorum hatta evlilik nedeniyle işten ayrılınca ihbar zorunlu değil diye biliyorum.

Ne oldu bu insanlara anlamıyorum. Kimsenin kimseye tahammülü kalmadı… konu sahibi eğer işten çıkmayı kafana koyduysan- ki bence çok haklı gerekçelerin var- böyle bir ortamda insan verimli de olamaz. Yeni bir iş ayarlayıp, ayrılman daha mantıklı geldi.

Son düzenleme:
Direktörüm hariç, şirketteki çaycıdan diğer direktörlere kadar herkes beni çok sever. Düşün ki herkese surat asan banko görevlisi kadın bile beni göremeyince sormuş karanfil nerde diye. Bazen alttan bir şekilde direktörümün ilgisizliğinden bana yakınırlar, ama ben işyerinde sadakatsizlik ve dedikodu sevmediğim için ağzımı bile açmam. Belki böyle sürüp giderdi ama sağlık olarak tahammülüm kalmadı.

Özel sektör kölesi olarak bu anlattıgınız şeyin daha beterlerini yaşadım diyebilirim. Sizi anlıyorum, evlilik tazminatı alıp cıkabilirsiniz ama baska yere geçincede başka sorunlar cıkıyor özetle önemli olan sizin bu problemleri iş dışı hayatınıza aktarmamanız.

Hazir tazminat alabilecek konumdasiniz ve bu kadar mutsuzsaniz neyi beklediginizi ben anlamadim..
Tazminat alip cikin biraz kendinizi dinleyin ve sonra yeni bir is aramak icin kollari sivayin derim

Yazdığınıza bakılırsa proje direktörünüz çok sıkıntılı bir tipe benziyor. Sizi yoran ve mutsuz eden proje direktörünüz ile daha ne kadar verimli çalışabilirsiniz ? Sonuçta sizin hayatınızı ve en önemlisi sağlığınızı bile etkiliyor. Sevgili konu sahibi sizin yerinizde olsam kendime göre iyi bir iş ayarladığım takdirde oradan istifa ederdim.

Niye edemiyorsun konu sahibesi, anlayamadım. Sen o şirketin sahibi değilsin projenin sahibi değilsin. O işyeri gerçekten o projeye değer verseydi çalışanlarına düzgün bir ortam sunardı. Sen patronun kızı değilsin, ona borçlu değilsin şartlar iyi değilse basar gidersin bu kadar. Al evlilik tazminatını kaç. Bu kadar stresle yüz felcinden de iyileşemezsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…