İstifa etmek..

Niloyaaniloyaaa

Nilay
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Mart 2020
439
352
33
Merhabalar,
7 ay olacak bir kurumda çalışıyorum.Okulum haziran ayında bitti.Yalnız ben ilk girdiğimdede aşırı mutsuzdum şimdide çok mutsuzum kendime bir yol çizmek istiyorum ve işten ayrılmak istiyorum.Seneye KPSS öğretmenlik ve 4001 düz memur ataması denemek istiyorum.En azından denemek istiyorum çalışmak istiyorum olmazsa bile olsun denedim demek istiyorum.

Bu 7 ay zarfında kenara iyi bir para koydum.Bana 1 yıl sınav sürecinde çok iyi yetecek kadar. Neyse asıl soruma geleyim

arkadaşlar yarın istifa edicem ama biliyorum ki zora sokucaklar, biraz daha düşün işte şu zaman ver ,daha yeni aynı pozisyonda 2 kişi istifa etti falan.Ama ben yarın dilekçeyi verip 4 hafta çalışıp çıkmak istiyorum.Nasıl bir konuşma yapmalıyım?

Orada sevdiğim insanlarda var.Onları zora sokmak asla istemiyorum ama buradayken psikolojim mahfoldu günde 1 paket sigara içmeye başladım.Stres,sıkıntı çok bunaldım arkadaşlar

Hicbir bahaneye gerek yok, onlar nasil kendini dusunuyor aynisini yapacaksin. Babanin okulu degil sonucta degil mi? Birsuru is arayan ogretmen var. Boş laf duygu somurusu yapilacaksa sakin inanma. İyilikten enayilik doguyor. Bulsunlar baska birini, ` hak ettigi ucreti ' verseler kolayca bulurlar. İnsanlar alismis somurmeye. Hayatina bak ya, planin neyse cat cat soyle, ihbat suresi sonunda hayatina bak.

İstifanın etik olani yarın istifa ediyorum demek değildir, 2 3 hafta sonra, ay sonu ayrılacağım gibi bir tarih belirtmekte, bu daha güzel olacaktır. Firma da kendisini buna göre ayarlar ama sizin de istifa dilekçesini vererek süreci başlatmanız gerekir.
Ben sınavlara hazirlanacagim demek yeterli bir mazeret olacaktır.

şimdiden her şey gönlünüzce göre olsun...

Sırf maddiyat için bir sene daha sınava hazırlanmadım,şehir dışında daha çok istediğim bölümü yazmadım.Bu sefer sırf asgari ücret için hayalimden vazgeçmek istemiyorum

İstifanın etik olani yarın istifa ediyorum demek değildir, 2 3 hafta sonra, ay sonu ayrılacağım gibi bir tarih belirtmekte, bu daha güzel olacaktır. Firma da kendisini buna göre ayarlar ama sizin de istifa dilekçesini vererek süreci başlatmanız gerekir.
Ben sınavlara hazirlanacagim demek yeterli bir mazeret olacaktır.

şimdiden her şey gönlünüzce göre olsun...
Zaten yarın edeceğim, 4 hafta daha ihbar süresini çalışacağım.

İstifa dilekçesini imzalamazsalar ne yapayım? Müdür imzalayacak ki İkya ineyim.İmzalamıyor daha yeni 2 arkadaşım istifa verdi çok zora soktu bir daha düşün,şu zamana kadar bize süre tanı falan
Zaten istif böyle olur. Der demez ayrılmazsın, o filmlerde oluyor.
İstifa ediyorum dediğinde iş yeri kendini ayarkayacak.
Ben devletten istifa ettim bir ay sürdü.

İstifada bahane sunmanıza gerek yok. Artık sizinle çalışmak istemiyorum demektir istifa.

Aklı olan işveren / yönetici, istifa edeni vazgeçirmek için uğraşmaz. Çünkü o adamın yapacağı işten artık hayır gelmeyeceğini bilir. Çok üstelerlerse, istifamı kabul etmemenizin size bir faydası olmayacak çünkü çalışmak istemiyorum, benimle oyalanmayın de gitsin. Açık olmak iyidir ;)

Dediğim oldu kızlar ısrarla dememe rağmen bekletiyorlar imzalamıyorlar.

Öyle bir seçenekleri yok zorla mı çalıştırcaklar🙄 İK ya da patron artık kim varsa ona istifa mailinizi atıcaksınız, görüldü gönder seçeneğini işaretleyeceksiniz. 2 ay bitince de çıkıp gideceksiniz

Back
X