İstifa Ve Hissettirdikleri

LivreAmour

C'est la vie
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2008
18.351
3.215
423
Yazmak içimdekileri paylaşmak istiyorum sizlerle. Biliyorum ki, acılar kırgınlıklar paylaştıkça hafifler, mutluluklar paylaştıkça katlanır. Yarından itibaren yeni bir dönem başlıyor benim için. Bugün artık birkaçsenenin içimde biriktirdiğini kusup istifa ettim. Gelecek, kariyerim, konumum, ailem, harcamalarım bir anda silindi gözümden, can havliyle gözlerimden yaşlar boşanarak o hiç laf dinlemeyen sadece kendini doğru zanneden konuşmayı bilmeyen sadece bağıran patronumun yüzüne cayır cayır istifa ettiğimi haykırdım. 2.5 yıllık emeğim, üstüne yoktan varettiğim bir şirket. Argesinden tut satınalmasına kadar herşeyiyle ilgilendiğim, ama mükafat olarak sadece nankörlük gördüğüm bir yerdi. Tazminatımı isteyeceğim, büyük ihtimalle vermeyecekler, sen çıkmak istiyorsun biz çıkarmıyoruz diyerek. Yetkin fazla diye ürün formüllerini biliyorsun sen geliştirdin diye ilk zamanlarda bir sözleşme tarzı birşey imzalamıştık, işte bu şirketten çıkarsa aynı sektörde 5 yıl çalışamaz, formülleri paylaşamaz, yayınlayamaz...vb gibi. Avukat olan bir arkadaşıma göstermiştim, yasal bir yükümlülüğü yok hem de yanlış yazılmış demişti. Şimdi o da önüme sürülecek sanırım. İçime en çok dokunanı da bugün o içimdekileri kusarken sanırım o sinirle hakkımı helal etmedim. Bu ramazan günü tüm emeğim haram olsun size gibi birşey söyledim. Hakettiler ama içimede dokundu. Sudan çıkmış balık gibiyim. Emeğime çok acıyorum. Böyle suyu sıkılmış sünger gibi oldum. Birkaç ay dinlenmek ruhumu eski huzuruna kavuşturmak istiyorum. Sormak istediğim bu sözleşmenin yasal bir yaptırımı olabilir mi ?

öncelikle geçmiş olsun umarım bundan sonra önünde güzel ve huzurlu günler seni bekliyordur
aynı sektörde çalışamama şartının geçerli olması için bir kaç unsur lazım, mesela bir yer belirtilmiş mi ''Marmara bölgesi'' gibi, aynı zamanda eğer çalışırsan uygulanacak müeyyide de sözleşmede gösterilmeli bir de süre makul olmalı

ayrıca cezai şart olarak belli bir miktar öngörülmüşse de mahkeme direk bu miktarı karşı tarafa vermene karar vermez senin rekabet yasağına aykırı hareketinin onları zarara uğrattığını şirketin kanıtlamalası gerekir.

Son düzenleme:
canım bende bi şirkette çalışıyodum
sözünü ettiğin sözleşmeden ben gibi 300 kişiye imzalatmak istediler büyük bi şirketti
zoraki hatta insan kaynakları başımızda durdu falan..
bi boşluk bulup arkadas avukat arkadasını aradı çünkü bi kaç kişi iyice okumadan imzalamıştı
avukat da demiş ki
o sözleşmenin hiçbir hükmü yok baskı altında imzalattılar derseniz hiçbişey yapamazlar demişti..
aynen senin dediğin gibi 5 yıl çalışamaz falan bir sürü şartlar vardı..

hayırlısı olsun...
imzaladğın şey noter huzurunda olmadığı için hiçbir şey ifade etmiyor.

Hayır bölge şeklinde bir belirtme yok, yani bir yükümlülük altına girmem öylemi ?

Teşekkür ederim hepinize, iyi o halde, nasıl içime dokunuyor anlatamam

konuyla alakası yok ama bnde paylaşmak istedim. geçen seneydi bi sabah işe gelmiyorum diye msj attım patrona. oda kendin bilirsin sigortalı çalışıyosun mahkemeye veririm demişti. ssk sorgulamayı bi açtım koskoca 7 ayda sadece 12 gün yatırmış

Sisteme karşı gelen bireyin cesaret örneği diyorum buna ben Üzerimden bir yükü salladım attım da emeklerim hala emeklerimdeyim ben, geceyarılarına kadar yeni formüller adına deliler gibi çalışıyordum

Bu tür sözleşmelerde , sözleşme şartLarına ayrıldıktan sonra sadık kalmazsanız ve şirket de bunu ispatlarsa eğer problem çıkabilir diye biliyorum.Aslında biraz da ayrıldığınız firmanın vicdanına kalmış, kısa süre önce tanık oldum , işin içine ar-ge, formüller girince kendilerini garanti altına almak istiyorlar.İnanıyorum ki en kısa sürede güzel bir iş bulacaksınız. Geriye hiç bakmamaya çalışın.Gerçekten bir kapı kapanıyor,diğeri açılıyor..Sevgiler..

canım ben de 6 ay bir dershanede çalıştım. O dershanenin SBS stratejisini en baştan oluşturup uygulamaya koydum. İngilizce öğretmenliğinden SBS koordinatörlüğüne, sekreterliğine, rehber öğretmenliğine kadar her şeyi yaptım ama müdür beye bir türlü yaranamadım. Aksine bir sürü eleştiri gördüm. Ama 6 ayın sonunda canıma tak etti ve ayrıldım. Bana da ayrılma tehdidi olarak boş senet imzalatmışlardı. Ama senedimi yırttırdım giderken. Anlayacağın en iyisini yapmışsın. Sağlığından olacağına işi bırakmışsın. Sana imzalattıkları o belgeyle de hiç bir şey yapamazlar canını sıkma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…