- 25 Mayıs 2008
- 18.351
- 3.215
- 423
- Konu Sahibi LivreAmour
Yazmak içimdekileri paylaşmak istiyorum sizlerle. Biliyorum ki, acılar kırgınlıklar paylaştıkça hafifler, mutluluklar paylaştıkça katlanır. Yarından itibaren yeni bir dönem başlıyor benim için. Bugün artık birkaçsenenin içimde biriktirdiğini kusup istifa ettim. Gelecek, kariyerim, konumum, ailem, harcamalarım bir anda silindi gözümden, can havliyle gözlerimden yaşlar boşanarak o hiç laf dinlemeyen sadece kendini doğru zanneden konuşmayı bilmeyen sadece bağıran patronumun yüzüne cayır cayır istifa ettiğimi haykırdım. 2.5 yıllık emeğim, üstüne yoktan varettiğim bir şirket. Argesinden tut satınalmasına kadar herşeyiyle ilgilendiğim, ama mükafat olarak sadece nankörlük gördüğüm bir yerdi. Tazminatımı isteyeceğim, büyük ihtimalle vermeyecekler, sen çıkmak istiyorsun biz çıkarmıyoruz diyerek. Yetkin fazla diye ürün formüllerini biliyorsun sen geliştirdin diye ilk zamanlarda bir sözleşme tarzı birşey imzalamıştık, işte bu şirketten çıkarsa aynı sektörde 5 yıl çalışamaz, formülleri paylaşamaz, yayınlayamaz...vb gibi. Avukat olan bir arkadaşıma göstermiştim, yasal bir yükümlülüğü yok hem de yanlış yazılmış demişti. Şimdi o da önüme sürülecek sanırım. İçime en çok dokunanı da bugün o içimdekileri kusarken sanırım o sinirle hakkımı helal etmedim. Bu ramazan günü tüm emeğim haram olsun size gibi birşey söyledim. Hakettiler ama içimede dokundu. Sudan çıkmış balık gibiyim. Emeğime çok acıyorum. Böyle suyu sıkılmış sünger gibi oldum. Birkaç ay dinlenmek ruhumu eski huzuruna kavuşturmak istiyorum. Sormak istediğim bu sözleşmenin yasal bir yaptırımı olabilir mi ?