• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

istihare yorumu...

happyforever

Guru
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2010
188
16
318
Ankara
Ilk once bisey sormak istiyorum size. Istiharede gördüğümüz rüya bilincaltindan etkilenir mi. Cunku şöyle birsey var ben erkek ark. hakkinda yattim o zamanlar kavgali oldugumuz bir donemdi ya da ben istiyodum o istemiyodu falan. Anlaticam simdi nasil yorumlarsiniz merak ettim. Ben cok da kötü bir ortam görmedim karanlik bi hava yoktu ama kovaliodu beni ben de kan ter icinde kaciodum ondan. Eski mahallem hatta ortam da. Sonunda bi otobuse bindim ve kactim uzaklastim. Ama annem ozellikle ruyaya yatmadi da cok piril piril görüyorum ruyalarimda X'i diodu. Özellikle simdi yat dedim nasil goreceksin bakalim (ayrildik) sirf merakimdan ve zifirikaranlik gordum dedi. AcabA etkilio mu bu yasadiklarimiz ruyanin sonucunu? Cok iyi anlasiosunuz ama rüya kötü:)

İstihare 7 gün yapılır. 7 günün sonucunda yürekte bir ferahlık var ise o işin neticesi hayırlıdır. Yürekte bir darlık var ise o işin neticesi şerdir.

İstiharede renge de bakılır, rüya kasvetli değil herşey çok güzel, ancak örnek veriyorum kıpkırmızı güllerin olduğu bir bahçede geziyorsun bu rüya şer olarak yorumlanır. Beyaz ve yeşil hayra, siyah ve kırmızı şerre işaret eder.

Bir de, istihare bir oyun namazı değildir. Acaba ne görcem diye meraktan yatılmaz. Bir iş için içinde kuşkular vardır, bir karara varamamışsındır, bunun neticesinde Rabbinden yardım istersin hayırlı olanı göstersin diye.

buna benzer şeyler ben de yaptım. annem ne zaman söz konusu kişinin yürüyerek uzaklastgni görse hakikaten o görüşme negatif sonlanirdi.
az önceki arkadaş 7gün demiş, dogru, söylediği şeylere uygun yapılmali.

kişisel olarak rüyanın yorumunu yapacak yeterlilikte miyim bilmem ama bana ferah gelmedi hiç. hayirlisi olsun. bir şey olmadı diye çok üzülmeye gerek yok. Allah daha iyisini verir.

ewet rüyanda erkek arkadaşından kaçmış uzaklaşmışsın.aslında bu ilişkide son kararı sen veriyorsun ve ayrılıyorsunuz.çünkü arabaya binip gitmek yolunu bir bakıma ayrmak demektir.

İstihare, duaya verilen bir cevaptır. Dua ederken şöyle dersin "Rabbim herşeyi bilen sensin, Herşeye gücü yeten sensin, Kimse bilmez bir tek Sen bilirsin, İstediğim şey hakkımda hayır yada şer ise bana göster"

Bunun neticesinde sana gösterilenler senin bilinçaltın değildir. Ben birkaç defa istihare yaptım, istiharelerim sonucunda verdiğim kararlar için hiç pişmanlık duymadım her zaman faydasını gördüm. Daha önce bir mevzu için yapmıştım, o konuda olumlu düşünmeme rağmen rüyamda çok sıkıntılı şeyler gördüm o işten vazgeçtim. İyiki diyorum o zaman istihare yapmışım, yoksa ömür boyu çekeceğim bir pişmanlığım olacaktı. O işten vazgeçtiğim zaman gördüm işin içindeki şerleri.

Eğer istihare bir bilinçaltı rüyası olsaydı, ben o konuda olumlu şeyler düşünüyorken yine öyle şeyler görürdüm. Ama rüyamda açık açık bana vazgeçmem söylendi.

Allah hakkında ne hayırlıysa onu nasip etsin.

aslında bu bilinç altındır bitanem.dinimiz insanlara bunu anlatmaya çalışmış.
hani dinimizde de varya bir şeyi doğru yapıyormuyum diye kalbine sor.için rahatsa hayırlıdır.
içine bir sıkıntı düşüyor ise hayırlı değildir...gibi
annene olumsuzlukları söyleyince onun da bilinç altına yerleşti tabi...
sen erkek arkadaşını ve ailesini tanımaya çalış ve bu konuda mutlaka ailenin sözünü dinle.
içine sinmeyen birşeyler varsa da hiç zorlama bırak gitsin.hakkında hayırlısı olsun öpüyorum.

İstihare, duaya verilen bir cevaptır. Dua ederken şöyle dersin "Rabbim herşeyi bilen sensin, Herşeye gücü yeten sensin, Kimse bilmez bir tek Sen bilirsin, İstediğim şey hakkımda hayır yada şer ise bana göster"

Bunun neticesinde sana gösterilenler senin bilinçaltın değildir. Ben birkaç defa istihare yaptım, istiharelerim sonucunda verdiğim kararlar için hiç pişmanlık duymadım her zaman faydasını gördüm. Daha önce bir mevzu için yapmıştım, o konuda olumlu düşünmeme rağmen rüyamda çok sıkıntılı şeyler gördüm o işten vazgeçtim. İyiki diyorum o zaman istihare yapmışım, yoksa ömür boyu çekeceğim bir pişmanlığım olacaktı. O işten vazgeçtiğim zaman gördüm işin içindeki şerleri.

Eğer istihare bir bilinçaltı rüyası olsaydı, ben o konuda olumlu şeyler düşünüyorken yine öyle şeyler görürdüm. Ama rüyamda açık açık bana vazgeçmem söylendi.

eğer o iş konusunda tamamen olumlu düşünüyor olsanız hiç şüpheniz olmasa istihareye yatmak aklınıza bile gelmez.şüpheye düşünce yapıyor insan böyle.bilinç altı olduğunu düşünmek dinimize aykırı değil ki!dinimiz bilinç altımızdan yola çıkarak bize yol gösteriyor zaten

Aminnn. Teşekkür ederim. Insallah benim icin de öyle olur. Beni çooook seven biriydi ama bir iki kez denedim msnde kiz ismiyle. Konuşmaz saniodum ama gayet de konuştu. Aldatır beni diye vazgecmistim. Su an hic mutlu degilim ama işim hic rast gitmiyo. Ayrildiktan sonra cok şeyler yasadim. O yüzden sorguluyorum bu kadar. HakkimiZda hayirlisi olsun insallah

canım benim çok teşekkür ederim. hamilesin dua etmen çok hoşuma gitti:)) inşallah hepimiz için hayırlı olan şeyler gelir bizi bulur

istihareye niyet edip yatmışsan bilincaltından kaynaklanmayacıgını düşünüyorum ve rüya tabirini herkes yapamaz diye biliyorum aynı zamanda.onun ehli olan kişiler yapmalıymış

ben de bu konuyla ilgili bir şey sormak istiyorum.

istihareye sadece istenilen şeyin hayırlı olup olmadığını anlamak için mi yatılıyor acaba yoksa tam napıcağımızı bilmediğimiz bir durumda bize yol göstermesi için de istihare yapılabilir mi?

bilen var mı acaba?:26:

ben de bu konuyla ilgili bir şey sormak istiyorum.

istihareye sadece istenilen şeyin hayırlı olup olmadığını anlamak için mi yatılıyor acaba yoksa tam napıcağımızı bilmediğimiz bir durumda bize yol göstermesi için de istihare yapılabilir mi?

bilen var mı acaba?:26:

istihareye ilk önce insanlar kendi aralarında tartışır fakat hayırlı olup olmadıgı belli değilse yani bi sonuca varamamışlarsa o zaman istihareye yatılır

İstihare ya da normal rüya fark etmez; rüya herkese anlatılmaz bunu İslami bir rüya tabirinin giriş bölümünde okumuştum. Hayır olacak rüya bile şer yorumlanırsa şerre döner. Herkes rüya yorumlamayı bilmez, rüyanı bu konuda bilgisi olan birine danışmalısın. Özellikle forum gibi yüzlerce kişinin yorumlayabileceği bir ortamda belki de şu an rüyanı ziyan ediyorsun.

İstihare ciddi bir iştir, öyle her aklına estiğinde yatılmaz, mal alırken, evlenirken, yeni bir işe başlarken gibi önemli dönüm noktalarında yatılır. Allah-u teala'dan yardım istemektir, bu konuda bilgi paylaşımı yapılır tabi ama forumda rüya yorumlamak doğru bir şey değil.

İstihare ya da normal rüya fark etmez; rüya herkese anlatılmaz bunu İslami bir rüya tabirinin giriş bölümünde okumuştum. Hayır olacak rüya bile şer yorumlanırsa şerre döner. Herkes rüya yorumlamayı bilmez, rüyanı bu konuda bilgisi olan birine danışmalısın. Özellikle forum gibi yüzlerce kişinin yorumlayabileceği bir ortamda belki de şu an rüyanı ziyan ediyorsun.

İstihare ciddi bir iştir, öyle her aklına estiğinde yatılmaz, mal alırken, evlenirken, yeni bir işe başlarken gibi önemli dönüm noktalarında yatılır. Allah-u teala'dan yardım istemektir, bu konuda bilgi paylaşımı yapılır tabi ama forumda rüya yorumlamak doğru bir şey değil.

canım benm ayrıldıktan sonra yazdım bu rüyayı. şu an birlikte değiliz. ben örnek verdim sadece. bundan sonrası için ne düşünülmeli diye

Back
X