- Konu Sahibi happyforever
-
İstihare, duaya verilen bir cevaptır. Dua ederken şöyle dersin "Rabbim herşeyi bilen sensin, Herşeye gücü yeten sensin, Kimse bilmez bir tek Sen bilirsin, İstediğim şey hakkımda hayır yada şer ise bana göster"
Bunun neticesinde sana gösterilenler senin bilinçaltın değildir. Ben birkaç defa istihare yaptım, istiharelerim sonucunda verdiğim kararlar için hiç pişmanlık duymadım her zaman faydasını gördüm. Daha önce bir mevzu için yapmıştım, o konuda olumlu düşünmeme rağmen rüyamda çok sıkıntılı şeyler gördüm o işten vazgeçtim. İyiki diyorum o zaman istihare yapmışım, yoksa ömür boyu çekeceğim bir pişmanlığım olacaktı. O işten vazgeçtiğim zaman gördüm işin içindeki şerleri.
Eğer istihare bir bilinçaltı rüyası olsaydı, ben o konuda olumlu şeyler düşünüyorken yine öyle şeyler görürdüm. Ama rüyamda açık açık bana vazgeçmem söylendi.
Allah hakkında ne hayırlıysa onu nasip etsin.
İstihare, duaya verilen bir cevaptır. Dua ederken şöyle dersin "Rabbim herşeyi bilen sensin, Herşeye gücü yeten sensin, Kimse bilmez bir tek Sen bilirsin, İstediğim şey hakkımda hayır yada şer ise bana göster"
Bunun neticesinde sana gösterilenler senin bilinçaltın değildir. Ben birkaç defa istihare yaptım, istiharelerim sonucunda verdiğim kararlar için hiç pişmanlık duymadım her zaman faydasını gördüm. Daha önce bir mevzu için yapmıştım, o konuda olumlu düşünmeme rağmen rüyamda çok sıkıntılı şeyler gördüm o işten vazgeçtim. İyiki diyorum o zaman istihare yapmışım, yoksa ömür boyu çekeceğim bir pişmanlığım olacaktı. O işten vazgeçtiğim zaman gördüm işin içindeki şerleri.
Eğer istihare bir bilinçaltı rüyası olsaydı, ben o konuda olumlu şeyler düşünüyorken yine öyle şeyler görürdüm. Ama rüyamda açık açık bana vazgeçmem söylendi.
ben de bu konuyla ilgili bir şey sormak istiyorum.
istihareye sadece istenilen şeyin hayırlı olup olmadığını anlamak için mi yatılıyor acaba yoksa tam napıcağımızı bilmediğimiz bir durumda bize yol göstermesi için de istihare yapılabilir mi?
bilen var mı acaba?:26:
İstihare ya da normal rüya fark etmez; rüya herkese anlatılmaz bunu İslami bir rüya tabirinin giriş bölümünde okumuştum. Hayır olacak rüya bile şer yorumlanırsa şerre döner. Herkes rüya yorumlamayı bilmez, rüyanı bu konuda bilgisi olan birine danışmalısın. Özellikle forum gibi yüzlerce kişinin yorumlayabileceği bir ortamda belki de şu an rüyanı ziyan ediyorsun.
İstihare ciddi bir iştir, öyle her aklına estiğinde yatılmaz, mal alırken, evlenirken, yeni bir işe başlarken gibi önemli dönüm noktalarında yatılır. Allah-u teala'dan yardım istemektir, bu konuda bilgi paylaşımı yapılır tabi ama forumda rüya yorumlamak doğru bir şey değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?