Isvicre‘den Türkiye‘ye?

Herkese merhaba, esimle sorunlarimiz vardi ama sükür atlattik ve arayi düzelttik.

Biz iyiyiz ama kendisi bu aralar herseyden bikmis gibi. Kafasinda sürekli bu ülke‘den gidelim fikri var. Yogun bir is temposu var ve kendimize ayirabildigimiz vakit cok az. Istedigimiz sekilde Sosyallesemiyoruz resmen - cünkü zaman yok. Herneyse bu aralar otel falan arastiriyor Izmir/Bodrum civarlarinda. Satin alip isletmek yani temelli türkiye‘ye yerlesmek icin.

Cogunuz Isvicre gibi „cennet“ bir ülke‘yi terk etmeyi asiri mantiksiz bulacak biliyorum. Ama cidden insana burasi cogu zaman síkici gelebiliyor. Bende düsünüyorum acaba nasil olur diye (cünkü Türkiye‘nin durumu ortada). Sizlerin fikirlerini merak ediyorum.

Mesela
- Esimin düsünceleri ne kadar mantikli?
- Orda „iyi“ yasamak icin aylik gelir ne kadar olmali?
- Yurtdisi ve türkiye‘de yasamis olanlar: artilari ve eksileri neler?
- Siz nereyi neden tercih ederdiniz?

Merakla bekliyorum, Tesekkürler
Esinizi hayalkirikligina ugratmayin gelin,
sorularinizin cevaplarini kendi gozlerinizle gorun

Gelin gelin harika yaşıyoruz burda. Din sömürüsü yok kadına çocuğa tecavüz yok. Eğitim mi? Harika çocuklarımızın çoğu son sınavda sıfır çekti. Hamile kadının arabasına saldıranlar serbest kalıp bedava baklava dağıtıyolar. Doğalgaza %15 zam geldi. Alkol kullanıyo musunuz? Rakının şişesi ikiyüz lira. Para verip dizi izlediğimiz netflixe bile sansür geliyor. Özgürlükler ülkesiyiz sizi de yanımıza çile çekmeye bekleriz.

9 euro mu, hemde saat basi? :KK70: ilk defa duydum..
benim cevremde ev temizligine giden bayanlarin pek olmadigi icin daha pahali sanirim...sanslisiniz.
avrupada, en azindan benim cevremde pek yaygin degil normalde temizlikci tutmak vs...
türkiyede benim bildigim daha yaygin.

kuafor konusuna gelirsek bence pahali... hemde hic ugruna. en son 120 euro vermistim saclarim berbat oldu..o gun bugundur kendim yapiyorum boya islemlerini. Cevremde ve cevremdeki sehirlerde ki kac kuafore gittim hicbirisi iyi bir is cikaramadi. turkiyede gelisi guzel bir kuafore gitsem hem ucuz hem istedigim gibi oluyor.

neyse aslinda her ulkenin iyi kotu yanlari var.
ama benim yasadigim avrupa ulkesi turkiyede ki yasadigim memleketimde sehirden daha kötü. herkesin kendine göre de öncelikleri var.
bana zaten deniz olsun yeter :KK70:
festivaller ile de alakam yok. Aksam üstü kapanmayan bir cafe gerekli, damak tadima uygun cesit cesit restaurantlar gerekli...

Evet 9 euro'ya geliyor kadin. Türkiyede ise günde 150 liradan aşaği verilmiyor. Asgari birim olarak yaşadiğim ülke 1500, Türkiye ise 2000. Kreşe gidiyor kizim, aylik 300 euro ve vergiden düşüyor. Türkiyede düzgün bir yer ayik 1500den aşağa değil,.. yani birak küaförü felan.

Ki Türkiyede daha iyi olduklarini sanmiyorum. Insan tatil modunda olunca "aman zaten şurda ne para veriyorum" modunda olunca tabiki beğenir. Ayrica senin için kuaför ucuz, ama Türkiyedekiler için değil.

Niye Türkiyede restaurantlar mağazalar kapali değil biliyormusun? Çünkü emek ucuz. Adami 12 saat çaliştiriyorlar, haftanin 6 günü, 2bin lara için. Kimse demiyor bu adam ne zaman dinlenecek, bu adamin aile hayati ne olacak diye.

Yani gece yarilara kadar açik olan yerler o kadar harika birşey değil.

Herkese merhaba, esimle sorunlarimiz vardi ama sükür atlattik ve arayi düzelttik.

Biz iyiyiz ama kendisi bu aralar herseyden bikmis gibi. Kafasinda sürekli bu ülke‘den gidelim fikri var. Yogun bir is temposu var ve kendimize ayirabildigimiz vakit cok az. Istedigimiz sekilde Sosyallesemiyoruz resmen - cünkü zaman yok. Herneyse bu aralar otel falan arastiriyor Izmir/Bodrum civarlarinda. Satin alip isletmek yani temelli türkiye‘ye yerlesmek icin.

Cogunuz Isvicre gibi „cennet“ bir ülke‘yi terk etmeyi asiri mantiksiz bulacak biliyorum. Ama cidden insana burasi cogu zaman síkici gelebiliyor. Bende düsünüyorum acaba nasil olur diye (cünkü Türkiye‘nin durumu ortada). Sizlerin fikirlerini merak ediyorum.

Mesela
- Esimin düsünceleri ne kadar mantikli?
- Orda „iyi“ yasamak icin aylik gelir ne kadar olmali?
- Yurtdisi ve türkiye‘de yasamis olanlar: artilari ve eksileri neler?
- Siz nereyi neden tercih ederdiniz?

Merakla bekliyorum, Tesekkürler
Burdakiler oralara nasıl giderim diye düşünüyo. Gelmeyin. İlla merak ediyosanız tatil amaçlı orayla bağınızı kesmeden gelin bakın karar verin.

bu aralar otel falan arastiriyor Izmir/Bodrum civarlarinda. Satin alip isletmek yani temelli türkiye‘ye yerlesmek icin

Kusura bakmayın ama otel işletmek bu kadar kolay mı? Durduk yere hem paranızı hem enerjinizi yok etmekten başka bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Mecvut düzeniniz yeterince yerindeyken sosyal haklarınızı bırakıp kaosun içinde bir ülkeye gitmek son derece mantıksız.

işviçre de yaşamanız nasıl mesela?
ortamınız , çevreniz..
ne bileyim isviçre yeşilliktir mesela.. tamam bodrum vs da yeşillik ama eskisi gibi değil turkiye..
ırkçılık değil bu söylediğim her taraf arap ve suriyeli kaynıyor (Irkçılık olarak söylemedim rahat olmuyor mabnda söyledim insan turkçe duymk istiyor..)
bilmiyorum ama ben yınede dönmezdim.. sizde az zaman yaratın kendnıze hiç mi boş vaktınız yok..

Back
X