• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isyanim egitim sistemine

litha

Guru
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2013
1.195
2.213
333
Ankara
net olsun bu sinavlara da sinav haftasina da... calismayacagim iste hedefim yuksek olsa bile. sacma sapan seyleri ogrenmek icin saatlerimi harcamayacagim. Beynimi bir yigin gereksiz bilgiyle doldurmayacagim. Yaraticiligimi fikirlerimi koreltmelerine izin vermeyecegim. Bu lanet egitim sisteminin olctugu tek sey esek gibi calisip calisamadigimiz. Herkesi kaliba sokmaya calismalarindan biktim. Sevmiyorum bu ulkenin duzenini. Bu sisteme dahil olmak istemiyorum. Neden beni gercekten daha ileriye tasiyacak ve isime yarayacak seyler ogrenemiyorum okulda? Keske mumkun olsa da okulu birakip kendi ilgi alanlarim dogrultusunda ve beni gelistirecek seyler ogrenebilecegim bir egitim alsam. Bu fikri dusununce acaba olabilir mi diyorum bir umut... okumayi seven biriyim okulu biraksam bir suru kitap alsam kurslara gitsem mesela. Tiyatro kursuna yazilsam, dil ogrensem , enstrüman calmayi dans etmeyi ogrensem bir yandan da matematik ve edebiyat calissam kalin kalin kitaplar okusam daha cok gezip gorsem o yanimdan ayirmadigim not defterim dolsa artik yeni bilgilerle. Yaraticiligimi gostermeme izin verilse ve yeni fikirlerim takdir gorse. Dusunmeme izin verseniz biraz. Tek istedigim ozgurce ogrenmek. Sizin sinirlariniza, sacma duzeninize yada gereksiz sinavlariniza gore degil gercekten gercek bir seyler ogrenmek istiyorum ben. Evet biliyorum mumkun degil. Kabul etmek istemesem de ben de sistemin bir parcasiyim. Hayal ettigim gibi olmayacak. Ne kadar isyan etsem de milyonlarca insan gibi ben de dersanelerde etutlerde gencligimi tuketip beynimi bulandirmalarina müsade edecegim. Sonra bir gun hedefime ulasip hukuk fakultesinden mezun oldugumda simdiki ben olmayacagim. Ideallerimi gerceklestirmek bu ulkeyi daha ileriye tasimak bir seyler degistirebilmek icin kollari sivamak yerine diplomami seyredip ben su okullardan mezun oldum suralarda egitim gordum diye boburlenecegim. Bosuna gececek omrum hicbir ise yaramadan. Siradan olacagim. Fikirlerim kalmayacak. Elimde sadece diplomam olacak. O da pek bir ise yaramayacak zaten. Dallari goge uzanan insanlarin golgesinde soluklandigi lezzetli meyveleriyle karnini doyurdugu kocaman verimli bir agac olmak isterken ben, beni kesip 'kalas' haline getirecekler. izin verecegim sonunda. Kurtulmanin yolu yok.

Icimden gecenleri yazdim rahatlamak adina cok bunaldim bugunlerde tek istedigim kacmak arkama bile bakmadan belki abartiyorum belki sacmaliyorum size gore ama cok yipraniyorum nefret ediyorum egitim sisteminden.

Aah tercüman olmuşsun duygularıma.
Okurken farkına vardım bi fanusun icinde tıkılıp kaldığımı.
Yalnız değilsin.
Yaşıtlarımız ülke ülke gezerken dil öğrenirken biz oturup net hesaplıyoruz.
Kaygılarla uyuyup,kaygılarla uyanıyoruz.
Ne ilk kurbanız ne son olucaz.

LG-P710 Tapatalk

Son düzenleme:
Back