İşyeri doğum izni sonrası

queen_gl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2012
212
0
46
Sivas
Kızlar slm 3ay sonra doğumum olacak özel sektörde çalışıyorum 8.ayımda rapor slıcam doğumdan sonrada 3ay alıcam patronun haberi yok ama 3ayımın dolmasına yakın söyleyip işi bırakacam çünkü doğum paramı alabilmek için bu şekilde işten çıkarsam raporuö tam dolmadan paramı alabilirmiyim yani bi sorun olurmu patrona nasıl diyipte işi bırakcam onuda bilmiorum sigortam ödenio olacak sonuçta raporlu oldum durumda sigortam ı patronummu ödüyo olacak

Kızlar slm 3ay sonra doğumum olacak özel sektörde çalışıyorum 8.ayımda rapor slıcam doğumdan sonrada 3ay alıcam patronun haberi yok ama 3ayımın dolmasına yakın söyleyip işi bırakacam çünkü doğum paramı alabilmek için bu şekilde işten çıkarsam raporuö tam dolmadan paramı alabilirmiyim yani bi sorun olurmu patrona nasıl diyipte işi bırakcam onuda bilmiorum sigortam ödenio olacak sonuçta raporlu oldum durumda sigortam ı patronummu ödüyo olacak

Ne dediğiniz tarafımdan anlaşılamadığı icin yorum yapamıyorum.

8 doğum öncesi 8 de doğum sonrası olmak üzere 16 haftalık yasal doğum hakkın bulunmakta. ister 32. haftada al raporunu, ister 37. haftada al. Raporu aldığın süreden sonraki 16 hafta geçince işbaşı yapman gerekiyor. Sen 16 haftalık izinde iken patronun senin SSK'nı ödemiyor, patronuna maddi anlamda hiçbir yükün yok yani. Bu arada raporu aldığında işten ayrılmış olmuyorsun bu ikisini karıştırma, doğum parası alabilmen için çalışıyor görünmen gerekiyor ki devlet 16 haftalık iş görememezlik parası ödüyor buna da doğum parası diyoruz. İşten çıkışını verirlerse alamazsın.

cnm benzer durumu yaşadım. doğumdan sonra devlet sana 8 hafta ızın verıyo. o sure bıttıkten sonra doğum paranı alabılıyosun.bu sure zarfında cıkışının olmaması lazım. yanı doğumdan sonra 2 ay çalışıyo ama istirahatlı görunmen lazım

Yanlış anlamadiysam dogum sonrası işten ayrılmayı planlıyorsunuz. İlk etapta doktordan doğum öncesi raporunuzu alıp işyerinize bırakın, , doğumdan sonra doktorunuz tekrar rapor düzenleyecek onuda işyerinize bırakın bu işlemlerden önce işvereninize ayrılacağinizi söylemeyin , rapor almadan önce söylerseniz isten çıkarabilir. Rapor bitiminde ışvereninizle görüşüp ayrılırsınız , işten ayrılmanız doğum paranızı almanizda engel teşkil etmiyor. Umarım anlatabilmişimdir.

Yani doğumdan sonra roporumun dolumuna yakın çalışamıcamı söyleyip işten çıkıcam paranında hemen yatmadını duydum rapor bitiminde işten çıkışım olsa paramı yinede alabilirmiyim

Yani doğumdan sonra roporumun dolumuna yakın çalışamıcamı söyleyip işten çıkıcam paranında hemen yatmadını duydum rapor bitiminde işten çıkışım olsa paramı yinede alabilirmiyim
Kusura bakmayın görmemişim sorunuzu.
Şöyle yapmanız gerekiyor. Raporunuz bitince işbaşı yapmanız gereken gün bildirin isyerinize ayrılacağınızı ,hoş raporlu olduğunuz için isten çıkaramazlar daha önce söylesenizde ,ama siz dediğim gibi yapın bence.
Rapor bitiminde çalışmanız yada çalışmamanız doğum parası almanizda bir kriter değil, önemli olan doğum iznine çıkmadan önce sigortalı olarak çalışıyor olmanız.
Paranızı da rapor bitiminde hastane ve isyeriniz sisteme giriyor 15 gün sonra alabiliyorsunuz.Umarim anlatabilmişimdir.

Son düzenleme:
Back
X