isyeri mola saatlerinin artirilmasi

Benim eski isyerim de boyle aptal bi duzendendi.
Sabah 8 aksam 6.30 calisiyordum ama
2 saati ogle arasi ve 10 15 dk lik diger aralardi.
Haftasonu yok diye boyle karar almislar vsvs sonuc 2. Ayda dayanamadim biraktim.. :KK62::KK67:

şuanda 8.30 6 mı? bu duruma gõre haftalık 45 saate göre yarım saat işe geç başlıyorsunuz.

8 , 7 olursada size hergün için 1 saatlik mesai ücreti vermeleri gerekir, her özel şirket bunu vermeyede biliyor tabi...

Evet 8bucuk 6 suan. Tabi is bitmiyo gec cikiyoruz. Bazen h.snu gel diyo gdiyorum. Zaten normalde bu durumlarda mesai almiyorum. Ama devamli olunca bu durum ucret istemem normal mi ben mi abartiyorum

[QUTE="Duka Tesla, post: 38036015, member: 638612"]Kendinizi kovdurmaya çalışın ve iş ilanlarına da bugünden bakmaya başlayın derim. Mesleğiniz nedir?[/QUOTE]

Muhasebeciyim. Tabi yeri geliyor sekreter, yeri geliyor cayci :) zorlarsa aynen oyle yapicam. Molalarimi dakikasi dakikasina kullanicam.

[QUOE="tubbb, post: 38036361, member: 630013"]Benim eski isyerim de boyle aptal bi duzendendi.
Sabah 8 aksam 6.30 calisiyordum ama
2 saati ogle arasi ve 10 15 dk lik diger aralardi.
Haftasonu yok diye boyle karar almislar vsvs sonuc 2. Ayda dayanamadim biraktim.. :KK62::KK67:[/QUOTE]
A

Benimde son isyerim olacak insallah surdan bi tazmunatimi alayim da evde oturup cocuk yapcam :D

benim kardeşimde bir fabrikada muhasebeci onlar 1 saatte olsa mesailerini alıyorlar..kurumsal bir firma...

[QUOE="apple86, post: 38036423, member: 593840"]Ay sizin patronun kafasi guzelmis gule gule kullansin :)[/QUOTE]

Malesef fenaaa :D :D

benim kardeşimde bir fabrikada muhasebeci onlar 1 saatte olsa mesailerini alıyorlar..kurumsal bir firma...

QUOTE="Kires, post: 38036473, member: 16098"]benim kardeşimde bir fabrikada muhasebeci onlar 1 saatte olsa mesailerini alıyorlar..kurumsal bir firma...[/QUOTE]
D

Sozde burasi da kurumsal ama sozde yani. Esasen mudurumle aram iyidir. Ben cok sasirdim tazminatimi vermeyecegini soylediginde.

[QUTE="Duka Tesla, post: 38036015, member: 638612"]Kendinizi kovdurmaya çalışın ve iş ilanlarına da bugünden bakmaya başlayın derim. Mesleğiniz nedir?

Muhasebeciyim. Tabi yeri geliyor sekreter, yeri geliyor cayci :) zorlarsa aynen oyle yapicam. Molalarimi dakikasi dakikasina kullanicam.[/QUOTE]

Muhasebe kısmen sektör bağımsız bir meslek zaten maaşınızın da çok iyi olmadığını söylüyorsunuz, İstanbul'da yaşıyorsunuz, daha iyi şartlarda başka bir yerde iş bulabilirsiniz. Bir de naçizane tavsiyem işi bırakıp evde oturmamanız yönünde, kadınların iş hayatından kopmaması gerektiğini düşünüyorum :)

İş kanununa ilişkin Çalışma süreleri yönetmeliği madde 3ü okuyun..

İşveren, günlük çalışma süresini, günlük kesintisiz en az 12 saat ara dinlenmesi verecek şekilde olmak kaydıyla, dilediği gibi düzenleyebilir.

Yani 24 saatlik zaman diliminde kesintisiz 12 saat sizin, kalan 12 saati de işveren istediği şekilde, tabiki ara dinlenmesi kullandırarak istediği şekilde düzenleyebilir. Hakkı var.

Tazminatlı fesih hakkınızı gelince, iş sözleşmenizde çalışma saatleriniz ayrıntılı düzenlendiyse. Yani 08.30_18.00 seklinde, yeni düzenlemeyi kabul etmeyerek kıdem tazmınatınızı hakeden sekilde işten ayrılabilirsiniz. Yok eğer iş sözleşmenizde haftalık çalışma saati 45 saat olacak şekilde düzenlenir gibi genel bir ibare yazıyorsa ve yeni çalışma saatleriniz de bu saati aşmıyorsa, haklı fesih hakkınız olmayacaktır.

[QUOTE"Duka Tesla, post: 38036869, member: 638612"]Muhasebeciyim. Tabi yeri geliyor sekreter, yeri geliyor cayci :) zorlarsa aynen oyle yapicam. Molalarimi dakikasi dakikasina kullanicam.[/QUOTE]

Muhasebe kısmen sektör bağımsız bir meslek zaten maaşınızın da çok iyi olmadığını söylüyorsunuz, İstanbul'da yaşıyorsunuz, daha iyi şartlarda başka bir yerde iş bulabilirsiniz. Bir de naçizane tavsiyem işi bırakıp evde oturmamanız yönünde, kadınların iş hayatından kopmaması gerektiğini düşünüyorum :)[/QUOTE]
Tamamen birakmak dgilde bir sure ara
vermeyi dusunuyorum. Evle is bir arada
cok zorluyo. Biraz dinlenmeye ihtiyacim var :(

QUOTE="sonsuzzz, post: 38036925, member: 443959"]İş kanununa ilişkin Çalışma süreleri yönetmeliği madde 3ü okuyun..

İşveren, günlük çalışma süresini, günlük kesintisiz en az 12 saat ara dinlenmesi verecek şekilde olmak kaydıyla, dilediği gibi düzenleyebilir.

Yani 24 saatlik zaman diliminde kesintisiz 12 saat sizin, kalan 12 saati de işveren istediği şekilde, tabiki ara dinlenmesi kullandırarak istediği şekilde düzenleyebilir. Hakkı var.

Tazminatlı fesih hakkınızı gelince, iş sözleşmenizde çalışma saatleriniz ayrıntılı düzenlendiyse. Yani 08.30_18.00 seklinde, yeni düzenlemeyi kabul etmeyerek kıdem tazmınatınızı hakeden sekilde işten ayrılabilirsiniz. Yok eğer iş sözleşmenizde haftalık çalışma saati 45 saat olacak şekilde düzenlenir gibi genel bir ibare yazıyorsa ve yeni çalışma saatleriniz de bu saati aşmıyorsa, haklı fesih hakkınız olmayacaktır.
P

Sozlesme imzalamadim ise baslarken. Bu durumda ne olur?[/QUOTE]

Bu durum kanunda açıkça düzenlenmemekle birlikte, çalışma sürelerindeki ufak değişiklikler Yargıtayca çalışma koşullarında esaslı değişiklik sayılmıyor. Yani üzgünüm tazminat hakkınız doğmaz.

P

Sozlesme imzalamadim ise baslarken. Bu durumda ne olur?

Bu durum kanunda açıkça düzenlenmemekle birlikte, çalışma sürelerindeki ufak değişiklikler Yargıtayca çalışma koşullarında esaslı değişiklik sayılmıyor. Yani üzgünüm tazminat hakkınız doğmaz.[/QUOTE]

Tesekkur ederim ilginize. Internetten mu baktiniz yoksa isinizle ilgilu mi?

Özel sektör nasıl isterse öyle yapar. Bir hak talep edemezsin.İşine gelmiyorsa ayrıl derler

Bu kadar calistirip yarim saat mola veren yerler de var. Sizin is yeri kotunun iyisiymis. Kanunen yaptiklari uygulamada bi sakinca yok. Mesleginiz geregi ve is yerinizin henuz kurumsallasmamis olmasindan dolayi, mola saatlerinizi tam olarak kullanamiyorsunuz. Bence bagli oldugunuz yoneticiyle konusun, kullanmadiginiz molalar icin mesai ucreti isteyin.
Bi de ben tam olarak anlamadim. Simdi siz 8-7 calisinca kac saat mola kullanacaksiniz?

Bende aynı dertten muzdaribim. Sabah 08:00 akşam 18:30 çalışıyorum. Mola saatlerini düzenli kullanamıyorum. Cumartesi saat 4'e kadar buradayım. Haftalık çalışma saatim 50 saati aşıyor. İşe başlarken iş sözleşmesi olmadı işverenle aramızda. Maaş zaten düşük, üstelik ssk işe girdiken 3 ay sonra yapıldı. Of bu özel sektör adamı yiyip bitiriyor.

Bu durum kanunda açıkça düzenlenmemekle birlikte, çalışma sürelerindeki ufak değişiklikler Yargıtayca çalışma koşullarında esaslı değişiklik sayılmıyor. Yani üzgünüm tazminat hakkınız doğmaz.

Tesekkur ederim ilginize. Internetten mu baktiniz yoksa isinizle ilgilu mi?[/QUOTE]

Çalışma Bakanlığında çalışıyorum. İşim bu, işçi şikayetleri.

Bu kadar calistirip yarim saat mola veren yerler de var. Sizin is yeri kotunun iyisiymis. Kanunen yaptiklari uygulamada bi sakinca yok. Mesleginiz geregi ve is yerinizin henuz kurumsallasmamis olmasindan dolayi, mola saatlerinizi tam olarak kullanamiyorsunuz. Bence bagli oldugunuz yoneticiyle konusun, kullanmadiginiz molalar icin mesai ucreti isteyin.
Bi de ben tam olarak anlamadim. Simdi siz 8-7 calisinca kac saat mola kullanacaksiniz?

Yaklaşık 3,5 saat oluyor. Tabi sözde kalacak kullanamıcam.

Back
X