• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşyeri Sorunu

brezeeydn

Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2024
26
13
8
35
selamün aleyküm..aranızda mutlaka anlayan vardır diye sormak istedim. ben 8-6 çalıştığım işyerinden bugün çıktım. Pazartesi çıkacağımı cuma günü mesai bitiminde bildirdim..ama hiç çıkış için istifa dilekçesi vs yazmadim birşeyde imzalamadim..bugubde hiç gitmedim .direkt ik yi arayıp tekrar söyledim tamam dedi kapattılar bu kadar..bugün bana SSK dan iş akdiniz feshedilmistir diye mesaj geldi. fakat; e devlete girip baktım,çıkış tarihimi cuma göstermişler..ben cuma günü çalıştım ki..günde 10 saat çalıştığımız için cumarteside sayılıyor..ve pazar zaten tatil ..patron kurnaz ve cimri biri maaşları bile eksik eksik yatiriyordu..gireli 5 ay oldu bu yüzdende çıkmaya karar verdim..şimdi bunlar kendini kurnaz sanıp benim 2 3 gunumunde üstüne yatacaklar gibi..bu konuda ne yapmaliyim? çalıştığım günleride çıkış yapmışım gibi yansıtmış olmuyor mu?

selamün aleyküm..aranızda mutlaka anlayan vardır diye sormak istedim. ben 8-6 çalıştığım işyerinden bugün çıktım. Pazartesi çıkacağımı cuma günü mesai bitiminde bildirdim..ama hiç çıkış için istifa dilekçesi vs yazmadim birşeyde imzalamadim..bugubde hiç gitmedim .direkt ik yi arayıp tekrar söyledim tamam dedi kapattılar bu kadar..bugün bana SSK dan iş akdiniz feshedilmistir diye mesaj geldi. fakat; e devlete girip baktım,çıkış tarihimi cuma göstermişler..ben cuma günü çalıştım ki..günde 10 saat çalıştığımız için cumarteside sayılıyor..ve pazar zaten tatil ..patron kurnaz ve cimri biri maaşları bile eksik eksik yatiriyordu..gireli 5 ay oldu bu yüzdende çıkmaya karar verdim..şimdi bunlar kendini kurnaz sanıp benim 2 3 gunumunde üstüne yatacaklar gibi..bu konuda ne yapmaliyim? çalıştığım günleride çıkış yapmışım gibi yansıtmış olmuyor mu?
İş yeriniz 2 haftalık ihbar sürenizi tamamlamanızı istememiş, bu durumda tam olarak zararınız nedir ?

İş yeriniz 2 haftalık ihbar sürenizi tamamlamanızı istememiş, bu durumda tam olarak zararınız nedir ?
Öğrenmek istediğim şu..günde 10 saat haftada 50 yapıyor 5 gün çalıştığımız için..haftalık yasal süre 45 saat..cumartesi ve pazarında ödemek zorunda değil mi? Çünkü ben bugün istifa ettim..

en son ne zaman işe geldiyseniz o gün iş akdiniz sonlanır cumadan ayrılacağınızı söylediniz ama pazarteesi gelmemişsiniz cuma dan çıkış yapmışlar
ihbar süresi için işverene önceden bildirim yapmanız gerekli ve münkünse yazılı yapın sözlü kanıt olmaz elinizde .ve sizin için daha iyi işte direk çıkış yapmışlar ihbar sürenizi tamamlamanız bile istememişleri

Doğrusunu yapmış ,çıkış yapılan gün çalışıyor olmanız gerekiyor. Hafta sonunuzu da istiyorsanız pazartesi işe gitmeniz lazımdı.
İki ay geçtiği için sizin de iki haftalık ihbar süreniz var onu da istememişler o yüzden bir hakkınız yok yaptıkları tamamen yasal.
Hani bilerek vermemiş gibi anlamadım ben zhakkınızı yemiş daha önce ama bu işin kanunu kuralı bu

Isveren sgk tam gostermediyse elden odeme yaptiysa fazla mesai yaptiginizi ispat edebilir durumdaysaniz onu sgkya sikayet edebilirsiniz. Aksi durumda isveren istediginiz gibi cuma calismaniz sonrasi isinizi sonlandirmis. Cmt-pzt dahil edilmesine gerek yok.

Back
X