İş yeriniz 2 haftalık ihbar sürenizi tamamlamanızı istememiş, bu durumda tam olarak zararınız nedir ?selamün aleyküm..aranızda mutlaka anlayan vardır diye sormak istedim. ben 8-6 çalıştığım işyerinden bugün çıktım. Pazartesi çıkacağımı cuma günü mesai bitiminde bildirdim..ama hiç çıkış için istifa dilekçesi vs yazmadim birşeyde imzalamadim..bugubde hiç gitmedim .direkt ik yi arayıp tekrar söyledim tamam dedi kapattılar bu kadar..bugün bana SSK dan iş akdiniz feshedilmistir diye mesaj geldi. fakat; e devlete girip baktım,çıkış tarihimi cuma göstermişler..ben cuma günü çalıştım ki..günde 10 saat çalıştığımız için cumarteside sayılıyor..ve pazar zaten tatil ..patron kurnaz ve cimri biri maaşları bile eksik eksik yatiriyordu..gireli 5 ay oldu bu yüzdende çıkmaya karar verdim..şimdi bunlar kendini kurnaz sanıp benim 2 3 gunumunde üstüne yatacaklar gibi..bu konuda ne yapmaliyim? çalıştığım günleride çıkış yapmışım gibi yansıtmış olmuyor mu?
Öğrenmek istediğim şu..günde 10 saat haftada 50 yapıyor 5 gün çalıştığımız için..haftalık yasal süre 45 saat..cumartesi ve pazarında ödemek zorunda değil mi? Çünkü ben bugün istifa ettim..İş yeriniz 2 haftalık ihbar sürenizi tamamlamanızı istememiş, bu durumda tam olarak zararınız nedir ?
Isveren sgk tam gostermediyse elden odeme yaptiysa fazla mesai yaptiginizi ispat edebilir durumdaysaniz onu sgkya sikayet edebilirsiniz. Aksi durumda isveren istediginiz gibi cuma calismaniz sonrasi isinizi sonlandirmis. Cmt-pzt dahil edilmesine gerek yok.selamün aleyküm..aranızda mutlaka anlayan vardır diye sormak istedim. ben 8-6 çalıştığım işyerinden bugün çıktım. Pazartesi çıkacağımı cuma günü mesai bitiminde bildirdim..ama hiç çıkış için istifa dilekçesi vs yazmadim birşeyde imzalamadim..bugubde hiç gitmedim .direkt ik yi arayıp tekrar söyledim tamam dedi kapattılar bu kadar..bugün bana SSK dan iş akdiniz feshedilmistir diye mesaj geldi. fakat; e devlete girip baktım,çıkış tarihimi cuma göstermişler..ben cuma günü çalıştım ki..günde 10 saat çalıştığımız için cumarteside sayılıyor..ve pazar zaten tatil ..patron kurnaz ve cimri biri maaşları bile eksik eksik yatiriyordu..gireli 5 ay oldu bu yüzdende çıkmaya karar verdim..şimdi bunlar kendini kurnaz sanıp benim 2 3 gunumunde üstüne yatacaklar gibi..bu konuda ne yapmaliyim? çalıştığım günleride çıkış yapmışım gibi yansıtmış olmuyor mu?