İşyerinde cildirmak uzereyim

Pinky9

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2009
560
149
323
Herkese selam. Oldukca kurumsal bi firmada calisiyorum, calisanlar da gorseniz dunyanin en elit en kulturlu insanlari sanarsiniz ama hepsi terbiyesizin onde gideni delirmek uzereyim artik.
Acik ofiste calisiyorum, benim oldugum yer genis bi koridorda yanyana 30 40 kisi var 4lu birlesik masalarda calisiyoruz, hic bir sorun yok,herkes gayet sessiz calisiyo.
Ben koridorun en sonundayim ve benim 3-5 metre ilerimde ayri bi oda var. O odada birlesik masa degil, 3 kadinda birbirinden ayri köselerde oturuyor, biri benim yaslarimda yakin arkadasim, biri de mudur yardimcisi. Kapilarini asla kapatmiyorlar. Sabahtan aksama kadar car car ötüyolar lak lak yapiyolar bagirarak konusuyolar delirmek uzereyim artik. Odaya en yakin ben oldugum icin benden baska kimse sesini cikarmiyo.
3uyle de aram gayet iyi surekli konusuruz ama sevdigim insanlarin nasil bu kadar saygisiz terbiyesiz anlayissiz olabilcegini anlamiyorum yaa? Daha once 2 kez kapilarini orttum. 3.cu de ben orttukten sonra mudur yardimcisi sinirlendi kalkti kapiyi geri acti ve bende arkadasima soyleidm kusura bakmayin ama cok fazla sesiniz geliyo hic bir seye konsantre olamiyorum dedim ama mudur yardimcisi olan kadin küstü bana. Tamam sessiz konusuruz ama kapiyi bidaha benden izin almadan örtme dedi, ben ozur diledim, onlar da artik kapiyi ortmeye basladilar konu kapanmisti ne guzel. Inanin yarim saat derdimi anlattim kabul ettiler cok sesli konustuklarini dikkat ederiz dediler güya bi süre rahat ettim kapali kaldi kapi.
Son 1 aydir o orttukleri kapiyi gene acmaya basladilar umursamaz bi sekilde ve masalari birbirinden uzak oldugu icin surekli ama surekli bagirarak konusuyolar ve is haricinde de saatlerce kahkahalarla mubabbet ediyolar. Bugun saatlerce burc muhabbeti yaptilar mesela cildirdim artik.Hicbiseye konsantre olamiyorum.
Daha önce insan gibi anlattim derdimi nasil bu kadar saygisiz olabiliyolar anlamiyorum, ben uyarmaya utaniyorum artik ya tekrar kapiyi ortersem ipler kopar bide mudur yardimcisi kadin yani benim üstüm.Sevdigim insanlar oldugu icin de aram bozulsun istemiyorum. Diplerinde sadece ben oldugum icin ne hikmetse benden baska kimse rahatsiz olsalar bile seslerini cikarmiyolar. Napabilirim arkadaslar arayi bozmadan bu konuyu nasil halledebilirim bana yaratici yollar onerin nolur:kızgın:

müdüre söyleseniz?
ya da rahatsız olduğunuzu tekrar hatırlatsanız

Yerinizin değiştirilmesini talep etseniz?Uyardığınız halde değişmiyorsa yapacak başka bir şey yok gibi.Kapıyı kapatmanız da hoş değil

Kalkıp kapıyı kapatmanız da sizin saygısızlığınız..
Bu sorunun çözümü bu değil..
Gidersiniz talebinizi yaparsınız ordan uzaklaşırsınız..

yani burç muhabbeti yapıyorlarsa gider kapıdan ay kızlar benim burcum hakkındaki konuştuklarınızı tam duyamadım bir de işte iki masa ötedeki de net anlayamamış tekrar etseniz olur mu der gelirdim

yani her seferinde söyleyin rahatsız olduğunuzu

ben müzikli ortamda çalışamam benim oda arkadaşım müziğini kulaklık ile dinlerdi bundan hoşlanmaya bilir ama benim çalışmam sekteye uğrarsa bu durumdan da patronun hoşlanmayacağı açık

4lü birleşik masada çalışıyosan sen ne kadar yakından senle beraber çalışan 3 kişi de o kadar yakındır. biraz takıntı yapmış olabilir misin?

Sizin de rahatsızlığınızı belirtmeden direkt gidip kapı örtmeniz hoş bir davranış olmamış açıkçası. Tamam sonradan belirtmişsiniz ama direkt dan diye kapı kapattığınız için şu an uyuzluğuna da yapıyor olabilirler. Kurumsal bir firmaysa zannediyorum İK bölümü vardır, orayla görüşün ya da tek çare kulaklık kullanmak. Arka planda çok dikkatinizi dağıtmayacak bir müzikle çalışabilirsiniz ortam uygunsa.

arkadaşına söyle yakınsın nasıl olsa onunla.
o da o üçlüden biri
kendi içlerinde yavaş olalım falan desin diğerlerini ikaz etsin.

Kulaklik oneririm (ecz sorun ses icin o yonlendiri )baska yolu yok ne kadarda kurumsal olsa ust yonetime i.k islemiyor
Maalesef ki cok yorucu acik ofis ugultu ses olayi is yorucu olmasa insanin sesten perti cikiyor mesai bitimi
Belki kulaklik kullandiginizi gorurlerse onlarda dikkat ederler
Bizdede cep telefonuyla konusurken ortam arsinlayan vardi dakikalarca 45.50 dk her cebi caldiginda adam ayaga kalkar volta atardi camdan atasim gelirdi ama bise diyemiyosun sonucta is yeri

masanın değiştirilmesini talep et.

Oyle bi imkanim yok maalesef

müdüre söyleseniz?
ya da rahatsız olduğunuzu tekrar hatırlatsanız

Tekrar hatirlatmak istiyorum ama nasi dicegimi bilemiyorum, mudur ilgilenmez
Yerinizin değiştirilmesini talep etseniz?Uyardığınız halde değişmiyorsa yapacak başka bir şey yok gibi.Kapıyı kapatmanız da hoş değil

Yerim degismez maalesef. 1 saattir bagiriyolardi bende cok ses geliyo kapiyi cekiyorum dedim ve kapattim

O kadar kurumsal bir firma ise, İnsan Kaynakları departmanı vardır.
Durumu onunla paylaşın çözsünler.
O da olmadı üst birime iletin konuyu...
Aslında çok büyütülecek bir mesele değil.
Yaptıkları tabii ki de iş ahlakına aykırı bir davranış...

Insan kaynaklari bu tarz meselelerle ilgilenmiyo maalesef

Kalkıp kapıyı kapatmanız da sizin saygısızlığınız..
Bu sorunun çözümü bu değil..
Gidersiniz talebinizi yaparsınız ordan uzaklaşırsınız..

Ben saygisizlik oldgunu dusunmuyorum aramizda 3 metre varken kahkahalar atip saygisizlik yaptilar 1 saat boyunca, bende cok ses geliyo kapiyi cekiyorum diyip kapattim dayanamadim

yani burç muhabbeti yapıyorlarsa gider kapıdan ay kızlar benim burcum hakkındaki konuştuklarınızı tam duyamadım bir de işte iki masa ötedeki de net anlayamamış tekrar etseniz olur mu der gelirdim

yani her seferinde söyleyin rahatsız olduğunuzu

ben müzikli ortamda çalışamam benim oda arkadaşım müziğini kulaklık ile dinlerdi bundan hoşlanmaya bilir ama benim çalışmam sekteye uğrarsa bu durumdan da patronun hoşlanmayacağı açık

Ah keske muzik olsa. Inanin kadin sesinden tiksindim bunlar yuzunden yaa bi de ince seslerii bi kadin isyerinde niye bu kadar bagirir yaa kulagimi cirmaliyo resmen.

Iste sizin dediginiz gibi yontemler ariyorum bozmadan kirmadan sakayla da olsa rahatsizligimi anlatabilmem lazim

4lü birleşik masada çalışıyosan sen ne kadar yakından senle beraber çalışan 3 kişi de o kadar yakındır. biraz takıntı yapmış olabilir misin?

Ben kapiyi kapatip geldiginde oh be iyi yaptin bizde rahatladik demislerdi. Ama bidaha sesleri cikmadi rahatsiz olduklarina dair.

Sizin de rahatsızlığınızı belirtmeden direkt gidip kapı örtmeniz hoş bir davranış olmamış açıkçası. Tamam sonradan belirtmişsiniz ama direkt dan diye kapı kapattığınız için şu an uyuzluğuna da yapıyor olabilirler. Kurumsal bir firmaysa zannediyorum İK bölümü vardır, orayla görüşün ya da tek çare kulaklık kullanmak. Arka planda çok dikkatinizi dağıtmayacak bir müzikle çalışabilirsiniz ortam uygunsa.

Hayir rahatsizligimi belirterek orttum kapiyi direk gidip pat die kapatmadim. O konudan sonra anlastik hatta mudur yardimcisi kadinla konustm kendisi ortmeye baslamisti kapiyi, rahatsizligimi anladigi icin. Uyuzluguna degil ama odaya yeni bi stajyer geldi o pis kokuyo falan diyolardi belki de o yuzden tekrar acmaya baslamislardir

Bence de IK ile konuyu paylaşmalısınız mutlaka,daha önce uyardığınızı ve sizin çalışma performansınızı etkilediğini özellikle belirtin.

İK dalga gecer sana ozel oda ayiralim istersen diye, boyle bisi soylesem:)

arkadaşına söyle yakınsın nasıl olsa onunla.
o da o üçlüden biri
kendi içlerinde yavaş olalım falan desin diğerlerini ikaz etsin.

Ayy asill benim arkadasim hic susmuyo zaten sabahtan aksama anasindan kocasina herseyi bagirarak anlatiyo digerlerini de o konusturuyo

Kulaklik oneririm (ecz sorun ses icin o yonlendiri )baska yolu yok ne kadarda kurumsal olsa ust yonetime i.k islemiyor
Maalesef ki cok yorucu acik ofis ugultu ses olayi is yorucu olmasa insanin sesten perti cikiyor mesai bitimi
Belki kulaklik kullandiginizi gorurlerse onlarda dikkat ederler
Bizdede cep telefonuyla konusurken ortam arsinlayan vardi dakikalarca 45.50 dk her cebi caldiginda adam ayaga kalkar volta atardi camdan atasim gelirdi ama bise diyemiyosun sonucta is yeri

Aynen valla deli oluorum gidip kapiyi kafalarina geciresim geliyor

konuşmuşsunuz, anlamamışlar
kapı kapatmıyolar, siz kapatınca açıyolar
müzik olmaz
insan kaynakları ilgilenmiyor
yeriniz değişmiyor
başka şikayet eden yok görünürde

bu durumda kabullenin bence.

Masanizi degistirmeyi talep edin. Sizin masaniza gececek kisi onlarla arkadas olmayacagi icin kolaylikla sikayet edebilir.

Zamanında bizim müdirede sesli sakız çiğner pat pat patlatır cinnet geçirirdim.. sonra bende aldım Sakız’ı o patlattıkça bende patlattım. Baktım bi haftaya kalmadan Sakız’ı bıraktı.ama sizin durum biraz farklı.sabırla uyarmak dışında başka bişi gelmiyor aklıma :olamaz:

Canım kulak içi silikonlar var dışardan belli olmuyor ve tikac görevi görüyor. Senelerce yurt arkadaşıyla yaşamış biri olarak şiddetle öneririm

Back
X