işyerinde maas adaletsizliği

şuan yeni yasal düzenlemeye göre bizm şirkette de aynı sorunlar yaşanıyor :KK43:

yeni giren biriyle 5-6 yıllık personel aynı parayı alıyor dolayısıyla kavga çıkıyor.
şirket müdürü de biz kıdeme maaş ödemiyoruz herkes aynı işi yapıyor deyip işin içindne çıkıyor.
iyileştirme talep edenlerin hepsi işten çıktı.kimse kal yaparız demedi.
sizde eğer bu şartlardan daha iyi bi iş bulursanız çıkın ama yeni başladığınız işte haftasonunuz olmayabilir. benim için bu çok önemli mesela. iyi düşünün derim..
Bu yasal düzenleme neyin nesi zahmet olmazsa kısa bir bilgi verebilir misiniz? Yarın öbür gün benim de okulum bitecek, iş hayatına başlayacağım, o yüzden merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

İşsizlik maaşı için konulan "işten çıkarılma" şartı şu anlama geliyor; "Çalışan işten çıkmak istiyorsa (az maaş, kötü koşullar vb) çıkamasın, acı çeksin. İş veren çalışandan hoşnut değilse, para ödememek için işçinin kendi rızasıyla çıkmasına (her türlü yolla) sebep olsun."

Bence, seni işten çıkarmaları için elinden geleni yap.
Kovulmak için uğraşarak geçirdiğin sürede maaşınıda alırsın, ayrıca atılman halinde işsizlik maaşında olur.

İşsizlik maaşı için konulan "işten çıkarılma" şartı şu anlama geliyor; "Çalışan işten çıkmak istiyorsa (az maaş, kötü koşullar vb) çıkamasın, acı çeksin. İş veren çalışandan hoşnut değilse, para ödememek için işçinin kendi rızasıyla çıkmasına (her türlü yolla) sebep olsun."

Bence, seni işten çıkarmaları için elinden geleni yap.
Kovulmak için uğraşarak geçirdiğin sürede maaşınıda alırsın, ayrıca atılman halinde işsizlik maaşında olur.
Kovmazlar ki. 19 yasında girdim buraya burda büyüdüm desem yeri. Yüz kızartıcı bi suc lazım kovulmam için sadece.Acık acık niyetimi acıklıcam artık. İş basvurularına basladım.

Kovmazlar ki. 19 yasında girdim buraya burda büyüdüm desem yeri. Yüz kızartıcı bi suc lazım kovulmam için sadece.Acık acık niyetimi acıklıcam artık. İş basvurularına basladım.
Söz konusu elden gidecek para olunca, geçmiş pekde iyi yönde etki etmiyor.
İşe geç git, erken çık. Bahaneler uydur.
Eğer, söylediğin gibi seni "kovulmana engel olacak" kadar samimi iseniz, açıkça çıkmak istediğini ama işsizlik maaşınada ihtiyacın olduğunu söyle.

Söz konusu elden gidecek para olunca, geçmiş pekde iyi yönde etki etmiyor.
İşe geç git, erken çık. Bahaneler uydur.
Eğer, söylediğin gibi seni "kovulmana engel olacak" kadar samimi iseniz, açıkça çıkmak istediğini ama işsizlik maaşınada ihtiyacın olduğunu söyle.
Samimiyetten ziyada bormalde oyleyiz zaten erken cıkma gec gelme. Cok eahat işim o konusa. İşini iyi yaptığın sürece kasmıyorlar. Borcların oldgunu altından kalkamadığımı herseyi acık acık soylemeye karar verdm pzt konusacağım.

Samimiyetten ziyada bormalde oyleyiz zaten erken cıkma gec gelme. Cok eahat işim o konusa. İşini iyi yaptığın sürece kasmıyorlar. Borcların oldgunu altından kalkamadığımı herseyi acık acık soylemeye karar verdm pzt konusacağım.

Benim gözümde güç ve mevki sahibi kimseler düşmandır.
Hafife almaya gelmezler.
Bakalım, samimiyetin işe yarayacakmı.

Bu yasal düzenleme neyin nesi zahmet olmazsa kısa bir bilgi verebilir misiniz? Yarın öbür gün benim de okulum bitecek, iş hayatına başlayacağım, o yüzden merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

asgari ücretten bahsediyorum ve agiler..
mesela bizim şirkete 4 yıl önce girmiş kişinin bugün maaşı aldığı zamlarla 1400 olacakken şimdi yeni girende o paraya başlıyor..

Benım iş yerimdede var ve ben çok sinir oluyorum
Ve haksizliga gelemiyorum

Allaha havale ediyorum.

Ve çıkacağım sanırım yeni iş arayışındayım..

Sizi çok iyi anlıyorum

Benim gözümde güç ve mevki sahibi kimseler düşmandır.
Hafife almaya gelmezler.
Bakalım, samimiyetin işe yarayacakmı.
Onkonuda haklısınız
Benım iş yerimdede var ve ben çok sinir oluyorum
Ve haksizliga gelemiyorum

Allaha havale ediyorum.

Ve çıkacağım sanırım yeni iş arayışındayım..

Sizi çok iyi anlıyorum
hayıtlısı olur inş ikimizede

Alo 170 hattını ara ve detaylı bir şekilde anlat derdini arkadaşım orda avukatlar var çok güzel bir şekilde yardım edip sizinle ilgileniyorlar.

Bence çok uzun yıllar emek vermişsiniz.
Tazminat ve işsizlik maaşınızı almadan asla işten çıkmayın derim ben yeni bir iş bulsanız dahi.
Yani onca yılın emeği boşa gitmesin.
Eğer onlar çıkartmazsa da evlenince çıkın bence evlilik tazminatı alın.
İstediğiniz zammı alamazsanızda bence çıkmayın işten.
Çünkü madem evlilik niyetiniz var niye tazminat alamadan çıkacaksınız ki.

Bu arada maaşınız cidden üniversite mezunu bir insana göre çok çok az.
Bende bu nedenle işi bıraktım maaşım düşük olduğu ve kpss ye çalışmak için.
Uzun yıllar çalışsam bilemiyorum bu kadar kolay bırakabilir miydim?

off off konu sahibi yarama tuz bastın şu konuyu açıp eşim istifayı verdi çıktı hem tazminatından oldu hem işsizlik maaşından

Bence çok uzun yıllar emek vermişsiniz.
Tazminat ve işsizlik maaşınızı almadan asla işten çıkmayın derim ben yeni bir iş bulsanız dahi.
Yani onca yılın emeği boşa gitmesin.
Eğer onlar çıkartmazsa da evlenince çıkın bence evlilik tazminatı alın.
İstediğiniz zammı alamazsanızda bence çıkmayın işten.
Çünkü madem evlilik niyetiniz var niye tazminat alamadan çıkacaksınız ki.

Bu arada maaşınız cidden üniversite mezunu bir insana göre çok çok az.
Bende bu nedenle işi bıraktım maaşım düşük olduğu ve kpss ye çalışmak için.
Uzun yıllar çalışsam bilemiyorum bu kadar kolay bırakabilir miydim?
Cv mde girdi cıktı cok olmasın tecrübem olsun diye sabrettim hep bu sedferde tazminat birikti. Heryerden bağlıyo sistem bizi.

Cv mde girdi cıktı cok olmasın tecrübem olsun diye sabrettim hep bu sedferde tazminat birikti. Heryerden bağlıyo sistem bizi.
Bildiğim kadarıyla yasalar değişti ve işten siz bile çıksanız tazminat ve diğer haklarınıza birşey olmuyor ama dedigim gibi 170 hattını ararsan en doğru ve güvenli bilgiyi onlar veriyor zaten. 7/24 açık bir hat istersen hemen ara için rahatlasın çünkü maaşın çok düşük gerçekten

Bildiğim kadarıyla yasalar değişti ve işten siz bile çıksanız tazminat ve diğer haklarınıza birşey olmuyor ama dedigim gibi 170 hattını ararsan en doğru ve güvenli bilgiyi onlar veriyor zaten. 7/24 açık bir hat istersen hemen ara için rahatlasın çünkü maaşın çok düşük gerçekten
Bi deniyim bakalım.

yok insan kaynaklarında değilim ben. halkla ilişkilerdeyim.

Eğitimler eşdeğer sayılır iş tecrubeside aynı o başka sirkette 5 yıl calısmıs ben bu sirkette 6. yılımdayım. yönetim kadrosu olarak eğitimlerimiz arası uçurumlar yok. hatta benim ek olarak yabancı dilim var fakat burda kullanmama gerek olmadığı için beni ayırmıyor diğerlerinden

Bu arada muhasebedeli elemanlarla kıdem farkım var onlar 9-10 yollık calısanlar

Bu şartlara göre çok düşük maaş. Sen is ara iyi kötü bir iş bulunca git müdürle konuş teklif geldi 2.200 ben gidiyorum de. Baktın orali değil çıkarsın belki de o fiyata çıkarır maasini

Merhaba,

calıstığım şirkette 6. yılıma girdim. şirketin En eksi elemanı benim bütün kahrını ben çektim desem yeri.

Pozisyonum halkla ilişkiler sorumlusu aldığım maaş 1,450+ agi
Benim alltımda calısan

temizlik ve güvenlik maaşı 1,300
onların seflerinin maaşı 1,400
benim üstümdeki müdürn maaşı :2,500
muhasebe elemanlarının kıdemlerine gore 1800-1900 arası

Bizim buraya yeni bi eleman alındı pozisyonu kiralama koordinotoru bugüne kadar maaşını bilmiyordum başlayalı 2 ay oluyor. Dün bi şekilde elime bordrosu geçti 2,000+agi ye girmiş işe.

Benim kıdem tazmınatım yaklasık 14,000 lira ayrıca çıkarılırsam 10 ay boyunca 750 tl işsizlik maaşı hakkım olcak.

Ben durumdan cok rahatsızım işten çıkmak istiyorum ama tazmınatı vermemelerinden korkuyorum. Kalsam verimli çalışamıyorum cunku kendımı ihanete uğramış hissediyorum. Ben ne yapayım şimdi? nasıl bi konuşma yapayım? hiç konuşmadan dırekt cıkıs ve tazmınat talebınde mı bulunayım sızce?

Bu arada bugüne kadar az maasa çalışıyordum evet ama sırketın genel politikası buydu diye cok sesım çıkmıyordu. şimdi yeni girenın bu maasa gırmesi sinirlendirdi beni.
Bu arada kızın maaşıyla ilgili bi derdim yok onun zaten hakkettiği maas o doğru ama ben haksızlığa uğruyorum. Siz olsanız ne yapardınız?

not:hafta içi 9-6 calısyorum haftasonum yok, genel olarakta cok rahat bi işim var işimi seviyorum tek problemlemim maaş.

eğer evlilik planınız bu sene içindeyse çıkmayın bence..
Maaşınızdan memnun olmadığınızı,yetiremediğinizi ve iyileştirme isteğinizi söyleyin. Muhakkak dikkate alıp bir iyileştirme yapacaklardır. Oldu ki yapmazlarsa biraz sıkın dişinizi,evlilik süreçlerini atlatın,hem izin konusunda da problem yapmıyorlarmış alışveriş-ev kiralama-gelinlik provası gibi durumlarda rahat edersiniz. Nikahtan bir süre sonra gidin istifanızı verin hem tazminatınızı,hem işsizlik maaşınızı alırsınız.

valla canım eşim 8 yıldır çalıştığı şirketten ayrıldı şuan ne tazminat alabildi nede işsizlik maaşı
Esin mi çıktı yoksa cikartildimi cikartilmissa tazminat ve işsizlik maaşı alabilir.

Back
X