İşyerinde mobbing

Onların patronuma gidip böle bişe deyip beni kışkırtıp ayağımı kaydırmaya çalışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz peki aynı yerde çalışmazken . Onlar takıntılı değilmi sizce ?

Sizden rahatsız olup patronunuza şikayet etmiş olabilirler. Onların tutumunu değerlendirmek için bir de onlardan dinlemek gerek. Mesele üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil. Siz kendinizle ilgilenin kendinize hayatı zindan ediyorsunuz farkında değilsiniz.

Hatta geçen şöyle dediler 2 kişi ben senin yerinde olsam burda çalışmam bu şartlarda çalışmam başka yere giderim vsvs. Yani fikir sormadığım halde onlara. Kendi işyerlernde kaç kişi işten çıktı onlar yüzünden. Arkasından konuşuyolardı. Sıra bana mı geldi heralde eleman bulamayınca

Beter ol. Çocuğundan çıksın ne demek? Utanmasan sevineceksin küçücük çocuğun bacağı kırıldı diye. Böyle laflar den biri eminim bu muameleyi halledecek bir şey yapmıştır. Seninle aynı mahalledeki esnafların seni sevmesi mobing değildir, kötü davranılması da manipülasyon değildir. Sevilmiyorsan uzak dur bitsin gitsin. Yaşama hevesim kalmadı dedirtecek ne var ortada?

Beter ol. Çocuğundan çıksın ne demek? Utanmasan sevineceksin küçücük çocuğun bacağı kırıldı diye. Böyle laflar den biri eminim bu muameleyi halledecek bir şey yapmıştır. Seninle aynı mahalledeki esnafların seni sevmesi mobing değildir, kötü davranılması da manipülasyon değildir. Sevilmiyorsan uzak dur bitsin gitsin. Yaşama hevesim kalmadı dedirtecek ne var ortada?
Üslubunuza dikkat ederek konuşun. Beter ol dicek kadar beni tanıyomusunıuz yada ne yaşadınız benimle pardon ? Şuan eleştirdiğiniz şeyi yapıp kendinizle çelişmeyin.Ben öyle şeylerden mutlu olmam hanfendi ilahi adalet der geçerim. Büyücüymüşüm gibi yorum yapanlar var çok ironik. Ben sadece dua ettim kimsenin çocuğunun bacağı kırılsın demedim, gidip kırmadım da. Bana derken inş siz daha beter olmazsınız.Lütfen mantıklı yorumlar yapıcaksanız yapın. Yoksa kendinizi yormayın, bukadar önyargılı olmayıda bırakın

Son düzenleme:
Tabiki işyeri mobingi daha farklı aynı işyerinde çalışsaydık bu işyeri mobingi olurdu. Manipüle de diyebiliriz. Normalde geri çekilmeyide sevmiyorum ama aralarına gittiğimde o kadından çok negatif enerji alıyorum oturduğu yerden bütün hayat enerjimi alıyo gibi hissediyorum o yüzden gitmemeye başladım. Öteki türlüde diğerleriyle ayrıyeten konuşmak istesem bikaç kere çağırdım işim var denildi 3.ye artık çağırmaya utandım. Bunun sebebi nedir yani herkes zaten işlerimiz durgun akşama kadar sohbet muhabbet olsa herkes beraber huzur içinde neden yaşanmıyor ben saatlerce konuşmak istemiyorum. En azından bi oturduğumda yanında 5 dk muhabbet edebilirsin dimi günün nasıl geçiyo işler nasıl şöyle böyle. Bunun sebebini gerçekten anlayamıcam. Çok yoruldum şimdiden sonra gel muhabbet edelim deseler eski neşem kalmadı
Tamam güzel şeyler düşünüyorsunuz ve soyluyorsunuz ama insanlar hiçbir sebep yokken bile bazen enerjisinin tutmadığını düşünüp uzak durmayi tercih edebiliyor. Yani benim anladığım sizinle iletişimde olmak istemiyorlar. Siz dünyanın en iyi insanı olsanız bile bu yine mümkün olacak bir şey. Bunu düşünüp düşünüp durmanın gerçekten size hiçbir yararı yok. Bırakın kendinizle ilgilenin. Kitap okuyun, dizi film seyredin. Hiç mi görüştügunuz başka arkadasiniz yok? Acın onunla telefonla konusun.

Tamam güzel şeyler düşünüyorsunuz ve soyluyorsunuz ama insanlar hiçbir sebep yokken bile bazen enerjisinin tutmadığını düşünüp uzak durmayi tercih edebiliyor. Yani benim anladığım sizinle iletişimde olmak istemiyorlar. Siz dünyanın en iyi insanı olsanız bile bu yine mümkün olacak bir şey. Bunu düşünüp düşünüp durmanın gerçekten size hiçbir yararı yok. Bırakın kendinizle ilgilenin. Kitap okuyun, dizi film seyredin. Hiç mi görüştügunuz başka arkadasiniz yok? Acın onunla telefonla konusun.
Bana garip geliyo sadece çok komik kızsın iyi kızsın denirken sürekli benimle muhabbet edilirken kaç senedir enerji tutuyorduda konuşmadığım zaman bile gelip konuşurlardı. Arkadaşı gelince mi tutmamaya başladı ? Anladığım kadarıyla arkamdan konuşulmuş artık bana ihtiyaç kalınmamış öküz ölmüş ortaklık bozulmuş. Arkadaşlık kavramı hayatımdan silineli uzun zaman oldıu. Zor zamanımda sırtını döndüler sonra gelip barışmak için bi ton uğraştılar ama soğumuştum artık şuan aynı hissediyorum dejavu olmuş gibi

Back
X