işler devletten geliyor o yüzden borçluk pek işimiz oluyor. yoksa onu da isteyemezdi kesin.
gerçekten çok naif bir adam çok seviyorum kendisini ama bu halleride beni deli ediyor yani. kendisine de söylüyorum onun yüzünden biz mağdur oluyoruz diye. şirket kartı sen de istediğini ye doymazsan ben hiç sorgulamam diyor. doğru diyor ama ben de dışardan yemek yemeyi hiç sevmem zaten
kavgadan sonra hep mesafeli davranmaya çalıştım zaten. ama bu tür insanlar biraz da yüzsüz mü oluyr ne. aramızı patronum için düzelttim. yani öyle çok samımi değilim ama bazen seviyeli sohbette yapıyoruz. o tabi yüzsüz olunca arada gelir bana da ağlar. ee işte kocam söyle, çocuklarım söyle, şöyle kötüyüm böyle hastayım falan diye acındırıyor kendini. ben kafamı bilgisayardan hiç kaldırmayıp arada hıhı falann diyorum işim olduğunu anlasın gitsin diye ama anlamamazlıktan geliyor halan anlatıyor. ee tabi bende acıdığım için işine laf edemiyorum üzülüyorum.Kim sizi mobbigci diye suçladı
İşine göre makul bir ücret alıyor
İşini yapıyorsun ondan da işini yapmasını bekliyorsun
Sadece şu eleştirim olu size
Çok fazla yüzgöz olmayın işinizi mesafeli resmi halledin olur
uzun yıllardır çalışıyorumsöyledim. ama işten çıkartamıyor acıyor ona. durumu yok diyor. kendisi çıkana kadar biz zor çıkartırız hatta diyor. böyle diyince de kendimi vicdansız hissediyorum. işe çok ihtiyacı var haklı ama işini doğru yapsın o zaman banane.
işe ilk girerken çay+temizlik+yemek olarak anlaştılar. zaten evi üst katta. ofis 1+1 90m2 bile yok. temizlik sadece tuvalet ve yere paspas çekmek. yarım gün bile çalışmıyor o yüzden asgari ücret zaten fazla. ben de üzülüyorum ama sonuçta işini yapmak zorunda. ondan ekstra birşey istenmiyor ki.. doymadım bile diyemezsiniz zaten o derece millete korku saldı resmen.Kadının dertleri baya çok .Siz dışardan yemek söylüyor ve bunu patron ödüyorsa bunu niye dert ediyorsunuz tamam profosyonel olunacak da çay ve yemek yapan insan temizlik niye yapıyor bilmiyorum ben uğrasmazdim belki iş yerini çok sahiplendiniz bilmiyorum tamam az çalışıyor da size göre maasida zaten asgari ücret değil üzerinize alinmayin da ben uğrasmazdim .Yani evet acıdım orası iş yeri olabilir fakat üzüldüm ben konuya .Size haksız diyememde genede ben insanlara üzülüyorum oraya başka biride gelse bu kadar paraya o kadar olur yazacagim simseklerinizi üstüme çekmek istemiyorum ben patronlara hak veren biri değilim .
Evet çok derdi var bende başta konu sahibine seninkine benzer düşüncelerim vardıKadının dertleri baya çok .Siz dışardan yemek söylüyor ve bunu patron ödüyorsa bunu niye dert ediyorsunuz tamam profosyonel olunacak da çay ve yemek yapan insan temizlik niye yapıyor bilmiyorum ben uğrasmazdim belki iş yerini çok sahiplendiniz bilmiyorum tamam az çalışıyor da size göre maasida zaten asgari ücret değil üzerinize alinmayin da ben uğrasmazdim .Yani evet acıdım orası iş yeri olabilir fakat üzüldüm ben konuya .Size haksız diyememde genede ben insanlara üzülüyorum oraya başka biride gelse bu kadar paraya o kadar olur yazacagim simseklerinizi üstüme çekmek istemiyorum ben patronlara hak veren biri değilim .
yok zaten küçük bir ofis. 3 şantiyeci bir ben bir patron birde abla var.Sizin orda personelden sorumlu kimse yok mu? Giriş çıkış saatleriniz, temizlik, tertip düzen işlerini kontrol eden biri çalışmıyor mu ik falan?
Konu iş olunca duygularım rafa kalkar, herkes işini düzgün yapacak bukadar. gerekirse mobing te yaparım, aslında mobing değil birkaç kez uyarırım baktım olmuyor sepetMerhaba hanımlar
yaklaşık 4 yıldır aynı işyerinde çalışıyorum ve burası benim mezun olunca ilk çalıştığım yer.
benden 2-3 hafta sonra çay-yemek-temizlik işlerine bakacak birini aldılar. 45 yaşları civarında bir abla.
ofiste patronla beraber toplam 5 kişi çalışıyor ve tek kadın çalışan benim.(yeni aldıkları abla hariç)
ofiste sürekli duran sadece ben verim. diğerleri şantiyeye giidyorlar bazen öğle yemeğine gelmiyorlar. Ama ben 2 yıldır hep ofiste duruyor.
neyse konumuza gelecek olursak.
bu ablayla biraz sorunlarımız var.
abla ilk girdiği zamanlar çok iyiydi. yemekleri güzel yapardı. çorba-ana yemek-salata-bazende tatlı olarak tam bir menü çıkartıyordu.
sonra bi 5-6 ay sonra ofistekileride baya tanıyınca ve patronlarla da muhabbeti ilerletince iyice işleri savsaklamaya başladı.
öncelikle 2 günde bir yaptığı tuvalet temizliği ve genel paspas işlerini haftada bire düşürdü.
yemeklerde aynı şekilde bazen artık yemekleri yedik, bazen sadece ana yemek ve yanına yoğurt/içecek şekilnde yapmaya başladı.
ve inanılmaz çok ve boş konuşuyor. herkesi oyalıyor.
benimle de arası iyiydi. ben zaten insanları kırmamaya özen gösteren biriyim.
neyse bu iyice ofiste patron gibi takılıyor. öyle çay falan istemedikçe vermez. bir misafir geldi mi illa biz onu çağırıcaz çay isticez o şekilde getirir anca.
sonradan bunun kızının biri evlenecekti. onun işleriyle falan uğraşmaya başladı. bu arada kadının evi tam ofisin üzerinde. yanı çok yakın ofise. ee bu kızım evleniyor diye sürekli işten erken çıkıyor. zaten normal çalışma saati sabah 9 akşam 3. yarım gün gibi bişey çalışıyor. 3-4 hafta kızım evleniyor diye ne düzgün yemek yaptı ne temizlik yaptı. sürekli artık yemeklerle, tostla ya da marketten aldığı hazır yiyeceklerle geçiştirdi. yine bişey demedim. bu arada patron yokmu onlar bişey demedi mi diyecekseniz o sırada patron yazlığına gitmişti ve 4 ay gelmedi zaten.
neyse öyle böyle kızının düğününü atlattık sonra diğer çocuğunun bazı psikolojik sorunlar çıktı. çocuğuda 28 yaşında kocaman kız yani. kız intihar falan etmeye kalkıştı. yine 1 hafta izin aldı. tabi bu bir hafta olsu sana 1buçuk ay. biz o sıra dışardan falan yedik..
neyse dedim sağlık sonuçta dedim ve hiç bişey demedim. sonunda ofise gelebildi. yemekler yine b.k gibi. ofiste patron olmadı mı ofise geç geliyor erken çıkıyor falan. sonra bir gün bu yine ofise geç kaldı. ben de telefonla aradım. ee a-bla nerdesin gelmicen mi diye. o da ofiste kim var dedi. ben de sadece ben varım dedim. patron yok dedi. ben de yok dedim. eee canım o zaman sen tost yapsan kendine olur mu dedi. BEN ÇILDIRDIM. ne alaka yani yaaa. bu kadar da iyi niyet suistimal edilmez yani. ben de yapamam dedim. gel kendin yap dedim.
sonra taam dedi kapattı telefonu. sonra patronu aramış. ee benim çocuğum yine hastalandı ben gelmesem olur mu bugün demiş. patron da beni aradı 'abla bugün izinli çocuğu hastanmış siz dışardan yiyin' dedi. ben de yine TAM BİR APTAL OLDUĞUM İÇİN ' tamam' dedim. dedim belkide gerçekten cocuğu hastalanmıştır dedim(bu arada cidden hiç inanmıyorum artık).
neyse bu olaydan sonra ben onun yüzüne bakmamaya başladım. tavır koydum. oda bunu farketti zaten benimle hiç konuşmuyor falan. ben ypkken başka bir arkadaşıma duygu sömürüsü yapmış. 'ee ben verder i çok seviyordum ama o çocuğumun psikolojik rahatszlığı yüzünden benden soğudu konuşşmuyor benimle' diye ağlamış. aynısını patrona da demiş. hatta yetmemiş patronun karısını arayıp ona bile anlatmış. tabi kimse onu ciddeye alıpta bana bişey demedi. ben bunu taa sonradan öğrendim.
işte bu olaydan sonra biz zaten hiç konuşmuyorduk. bu hala ofise bizden sonra geliyor. ve bizim patronunda en sinir olduğu şey ofis saatlerinin esnetilmesi. yani herkes zamanında gelecek. gelemeyen ya da geç kalacak olan arayıp söyleyecek. bende bunu bildiğim için kadının sürekli geç kalmasına sinir oluyordum yani. birgün biz sabah ofise uğramadan direkt şantiyeye gittik ve ofis biz gelene kadar kapalı kalmış. Biz ofise geldik saat 10 olmuş zaten bi baktım ofis kapalı. arabayı park ettik tam ofisin kapısını açıyorum bi baktım bu abla arkamda. üst katta oturunca arabayı gördümü iniyor aşağı hanfendi. sonra döndüm ona dedim ki'abla ofis neden kapalı saat 10 olmuş birdaha bizden önce aç ofisi lütfen' dedim. o da sert şekilde EMREDERSİN dedi. sonra ben de 'ne alaka saat 10 olmuş ofis kapalı patron kızıyor bilmiyormusun' dedim. ama yine ses tonum falan aynı yani. bu sonra bi çıldırdı 'eee sen neden bana böyle davranıyorsun. burda patron sen değilsin. ben senin istediğin saatte gelemem. sen beni burdan kovdurmak istiyorsun. senin derdin nee' falan diye nasıl bağırıyor. ben de hiç takmıyorum. amaaa bayaa takmıyorum. masama oturdum bilgisayarımı açtım hiçç ona bile bakmadan işimi yapıyorum. ben böyle yaptıkça o daha da sinir oldu. geldi masama falan vurdu. o böyle yapınca tabikide artık sinirlendim. ayağa kalktım ' EE YETER BE. SUSTUKÇA TEPEME ÇIKICAN HERALDE. GİT PATRONA SÖYLE ŞİKAYETİN VARSA BENİMLE MUHATTAP OLMA' dedim. ve ofisten çıktım. çıkmasan daha kötü olacaktı kesin.
ilk kavgamız bu şekilde oldu. patron beni yanına falan çağırdı niye böyle oldu diye. ben de tüm olayı anlattım. temizlik yemek olaylarınıda söyledim. yemekleri beğenmiyorum dedim. tamam dedi konuşuyum dedi. bu abla tabi gün boyunca ağlayarak herkese duygu sömürüsü yapıyor. patron da bana dediki'aslında biliyoruz ablanın temizlik-yemekte yetersiz olduğunu ama napalım. onun durumu yok. birşey desek hemen ağlıyor. insanında vicdanına dokunuyor. yaşadıkları kolay değil. sen biraz alttan al. yanlış birşey gördüğünde söylemeye de çekinme. burda benden sonrakik patron sensin. yanlışı sen söyleyeceksin istediğin yemek varsa söyle o yapılacak. istersen liste yap daha iyi olur' dedi. yani patron aslında benim tarafımda ama fazla vicdanlı.
bu olaydan sonra abla yemek-temizlik konusunda biraz düzeldi. bi 9-10 ay düzeldi. sonra yine herkesle arayı iyice düzeltince aynı savsaklığına geri döndü. sadece giriş-çıkış saatlarine dikkat ediyor artık.
geçtiğimiz ay da ameliyat oldu. karın boşluğunda kist varmış. tabi bunu ilk öğrendiğinde 1-2 ay falan sürekli ağladı. bende tümör var. doktor acil alınması lazım dedi. kötü huylu olabilirmiş. çok kötüymüş falan diye. sonra ameliyata girdi kapalı ameliyatla 2 saatte almışlar tümör falan da değiş kistmiş. doktorda 15 gün iş görememzlik raporu vermiş. bunu ziyarete gittik evi üst katta olunca. orda öğrendik zaten kapalı ameliyat olduğunu. biz sanıyoruz ki açık ameliyat 20-30 dikiş atılacak falan sandık çünkü bize o şekilde abartarak anlattı. neyse evine gittiğimizde bi halleri vardı görseniz sanki açık beyin ameliyatı olurken aynı zamanda 3üz sezeryan ameliyatı olmuş. o şekilde ufluyor pufluyor aman acıyor falan diye ağlıyor. bizim patronda dediki 'aman abla doktor zaten 15 gün rapor vermiş o da haftaya bitecek zaten o zamana iyileşirsin' dedi. abla hemen ağladı yok ben zor iyileşirim falan diye. ben kendi yerime 10 günlüğüne birini buluyum o yapsın yemekleri ama sakın işe falan başkasını almayın ben gelicem yine dedi. bizim patronda kabul etti.
sonuç olarak bugün onun bulduğu yeni birisi geçiçi olarak işe başladı.
sorum şu: şimdi ben bu kadına verilen tavizlere aşırı sinir olmaya başladım. patronda inceden bi sinir oluyor artık. ama evi çok yakın olduğundan ve yeni birini de bulmak zor olacağından çıkarmayı göze alamıyor. birde bu kadın zaten patronun karısını da ayartmış ona arada temizliğe falan gidiyor biraz samimi yani. ofiste bişey oldumu hemen onu arıyor ee bana mobbing yapıyorlar falan diyormuş. bizim patronun karısı da dünyalar tatlısı bi kadın. aşırıı iyi. kimseyi kırmaz çok yardım sever falan. yani bu kadın o kadar sinsi ki milleti parmağında oynatıyor artık. ve bu yüzden benim iş performansım aşırı düştü. tam bir mal olduğum için kadına birşey diyemiyorum. ama artık işe başlasın. beğenmediğim yemeği yemicem. temizliği beğenmedim mi direkt patrona şikayet edicem. onunla hiç muhattap olmıcam.
bu şekilde davransam mobbingcimi olurum. çünkü kavga ettiğimizde ya da ben bişeyden şikayet ettiğimde direkt mobbingci diyor bana.
evet ben de abla işe başladığında yine yemekler aynı düzeyde olursa bir kez daha patronla konuşcam olmazsa yemeğimi evden getircem.Anladım şimdi nasıl batmadığınıYoksa özel şirketlerle çalışsaydı böyle olmazdı. Sömürüye çok yatkın bir patronunuz var ne söylersen söyleyin patronunuz ablayı gene göklere çıkartmaya devam edecek o yüzden patronunuzun sabrının taşmasını bekleyeceksiniz maalesef. Ayrıca ben artık yemek yemektense ya evden getiririm ya da dışarıdan söylerim patronun adı bu konuyu konuşurum. Diğerleri de ne yapmak istiyorsa onu yapsın. Ayrıca patronla da konuşun herkesin geliş saatlerine ve çıkış saatlerine göre kart basmaya da parmak okutma gibi bir şey yaparsa daha sağlıklı olur.
hayır öyle düşünmesine fırsat vermeyin. Listenizi haftalık mı aylık mı yapacaksınız önce onu belirleyin sonrasında o periyoda göre haftalık yada aylık yarım saatlik bir ofis toplantısı ayarlayın onunda katılacağı ve toplantıda belirlensin sonrasında siz listeyi hazırlayıp ona verin böylece herkes her şeyi o an görür ve bir sorunu varsa o an paylaşır sonrasında şikayetlenebileceği bir fırsatı ortadan kaldırmış olursunuzŞU İLK CÜMLEYE KAŞE İMZA MÜHÜR.
diğer arkadaşlarıma sordum acaba benim ilk iş yerim olunca bana mı denk geldi böylesi yoksa bunlar hep mi böyle diye. aşağı yukarı bu şekilde oluyorlarmış. hep bi işi savsaklama milletle samimi olup işten kaçmaya çalışma falan.
liste fikri bana da çok mantıklı geliyor ama ne kadar uyar ki. valla liste yapsam şimdi herkese söyleyecek 'sadece verderin zevkine göre yicez yemekleri. hanfendi kendine liste yapmış' falan diyecek biliyorum
Anladım zaten size haksizsiniz demedim ben uğrasmam siz elbette istediğinizi yapabilirsiniz sonuçta patron biliyor degilmi görüyor haberi var iyi kötü.Ben sadece uğrasmam uğrasana kiziyor değilim siz uğrasin orası farklı konu.Sînir olmaktata haklısınız onada lafım yok ben sadece benim şikayetimle ekmeğinden olmasın kafasindayim yanlış olabilir bu fikrim de sınır çizerim aslında da bazı konularda yapmam işteişe ilk girerken çay+temizlik+yemek olarak anlaştılar. zaten evi üst katta. ofis 1+1 90m2 bile yok. temizlik sadece tuvalet ve yere paspas çekmek. yarım gün bile çalışmıyor o yüzden asgari ücret zaten fazla. ben de üzülüyorum ama sonuçta işini yapmak zorunda. ondan ekstra birşey istenmiyor ki.. doymadım bile diyemezsiniz zaten o derece millete korku saldı resmen.
bence de bunu maalesef çok geç ve böyle saçma olaylar yaşanınca öğrendim. bir daha başka işe falan girecek olursam bunlara abla bile demiycem. bey/hanım o kadar.Valla ben de okuldaki hizmetlilerle selamlaşırdım sadece. Baktım selam verdiğime borçlu çıkıyorum, artık bakmadan geçiyorum. Bu tür işleri yapanlar hep sömürecek kaytaracak bir şeyler arıyorlar nedense. Hani işe girdim gereğini yapayım deyip disiplinli olmak hak getire.
Desin. Patron bana yetki verdi, bundan sonra böyle. Bir derdin varsa git patronla konuş ben öyle yapacağım diyeceksiniz. İlk işte acemilikler olur. Bundan sonra mutfak ve temizlik personelleriyle samimi olmamayı öğrendiniz artık. O çizginiz hep olsun.ŞU İLK CÜMLEYE KAŞE İMZA MÜHÜR.
diğer arkadaşlarıma sordum acaba benim ilk iş yerim olunca bana mı denk geldi böylesi yoksa bunlar hep mi böyle diye. aşağı yukarı bu şekilde oluyorlarmış. hep bi işi savsaklama milletle samimi olup işten kaçmaya çalışma falan.
liste fikri bana da çok mantıklı geliyor ama ne kadar uyar ki. valla liste yapsam şimdi herkese söyleyecek 'sadece verderin zevkine göre yicez yemekleri. hanfendi kendine liste yapmış' falan diyecek biliyorum
Evet aynen öyle yapmalısın. Sohbet falan da etme bundan sonra.bence de bunu maalesef çok geç ve böyle saçma olaylar yaşanınca öğrendim. bir daha başka işe falan girecek olursam bunlara abla bile demiycem. bey/hanım o kadar.
asgari ucret bile vermiyorlarmis. öğlen 3te cikinca parttime calisiyor olmuyor ki. bazi islerde 8 saat calisilir bazi islerde 6haftanın 5 günü sabah 9-akşam 14.30 bazen de 15.00 da çıkıyor. 2 haftada bir temizlik yapıyor. sigortası tam yatıyor+19bin maaş
aah ben sepetleyebilsem.. şimdiye giderdi de iştee... onun işini ben uyarınca bu sefer de 'sen patron musun'a getiriyor lafı. oysaki patron kendisi dedi onun yanındayken. 'ben yokken tek sorumlu verder. onun dediğini yapacaksın diye.Konu iş olunca duygularım rafa kalkar, herkes işini düzgün yapacak bukadar. gerekirse mobing te yaparım, aslında mobing değil birkaç kez uyarırım baktım olmuyor sepet
deniyeceğim bunu teşekkür ederimhayır öyle düşünmesine fırsat vermeyin. Listenizi haftalık mı aylık mı yapacaksınız önce onu belirleyin sonrasında o periyoda göre haftalık yada aylık yarım saatlik bir ofis toplantısı ayarlayın onunda katılacağı ve toplantıda belirlensin sonrasında siz listeyi hazırlayıp ona verin böylece herkes her şeyi o an görür ve bir sorunu varsa o an paylaşır sonrasında şikayetlenebileceği bir fırsatı ortadan kaldırmış olursunuz
Bende aynı durumdayım,ama tarzımdan dolayı galiba benden çekiniyorlar .Bende çizgiyi bozmuyorum 28 kişi var bir yüz göz olmaya başlarsam sonu gelmez bir hata olunca aynı anda uyarıyorum disiplinsizlikten hiç hoşlanmıyorum gerçektenaah ben sepetleyebilsem.. şimdiye giderdi de iştee... onun işini ben uyarınca bu sefer de 'sen patron musun'a getiriyor lafı. oysaki patron kendisi dedi onun yanındayken. 'ben yokken tek sorumlu verder. onun dediğini yapacaksın diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?