• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşyerinde mutsuzluk, huzursuzluk, bıkkınlık

LimonluBahce

Kader Gayret’i Sever
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2011
379
21
298
Merhaba,
Yaklaşık 1 yıldır özel bir şirkette çalışıyorum. Öncesinde 7-8 yıl farklı bir şirkette çalıştım, sonrasında evlendim ve o işten ayrılmak zorunda kaldım. Şu an çalıştığım yerde arkadaş ortamım iyi, müdürlerim de iyi ancak genel müdürümüz çok sıkıntılı. Sürekli tepemizde, sürekli sorguluyor, baskıcı, hiçbirşey beğenmeyen bir bayan. Şirket sahipleri bu bayanı iş anlamında çok beğeniyor ve asla işten çıkarmazlar, şikayet etsek sallamazlar. Bazen o kdr geriliyorm ki eve geldiğimde konuşmak bile istemiyorum. İşten çıksam şartları fena değil, tekrar iş aramak zor, piyasanın durumu belli, kredilerimiz var eşim zorlanır ( o bana bıraktı kararı ama biliyorum çok zorlanacak) arkadaşlarıma soruyorum her yerde var baskı, huzursuzluk, başka yere geçsen belki yine aynı şeyler olacak diyorlar ki doğru onların da benzer durumları var. İşim çoook yoğun ama seviyorum. Bu genel müdür yokken de esasen iyiyim ama sürekli diken üstündeyim. Bir de mesai saati dışında da e-posta bakmam ya da telefonumu kontrol etmem gerekebiliyor. Her zaman değil ama mesai saati dışında da sürekli kontrol ediyorum. Siz ne durumdasınız, iş yerinde zorluklarla nasıl başa çıkıyorsunuz? Teşekkürler.

Durduk yere neden baski yapiyor? Ne icin yapiyor?
Sizin nasil calistiginizi bilemem ama bazilari is yapmaya degil arkadas ortami icin cafeye, sosyallesmeye gelmis gibi davraniyor ve iş yapasilari olmuyor pek. Kadini iş anlaminda cok begendiklerine gore, kadin islerin hizli ve dogru ilerlemesini isteyen biridir muhtemelen bu yuzden basinizda duruyordur.

Şu dönemde hele bir de borcunuz krediniz falan varsa , yeni bir işi garantilemeden işi bırakmayın bence. Başka bir iş yerinde de başka sorunlar olacaktır.

Durduk yere neden baski yapiyor? Ne icin yapiyor?
Sizin nasil calistiginizi bilemem ama bazilari is yapmaya degil arkadas ortami icin cafeye, sosyallesmeye gelmis gibi davraniyor ve iş yapasilari olmuyor pek. Kadini iş anlaminda cok begendiklerine gore, kadin islerin hizli ve dogru ilerlemesini isteyen biridir muhtemelen bu yuzden basinizda duruyordur.

Öyle cafeye gelmiş gibi çalışacak kadar rahat bir işimi yok boş duramazsın ya da işi bekletemezsin çünkü gelen iş sürekli belli müşter hizmetler gibi düşünün 10 kişilik ekipte hepimiz çalışmıyor olamayız herhalde. Kadını beğenme sebepleri de titiz vs. Bi kadın , deneyimli, tecrübeli. Tek sebep iş yaptırıyor vs değil o olmasa da aynı iş , aynı ölçüde yapılıyor. (Aynı kalitede) ama bunu anlatamıyoeuz.

Şu dönemde hele bir de borcunuz krediniz falan varsa , yeni bir işi garantilemeden işi bırakmayın bence. Başka bir iş yerinde de başka sorunlar olacaktır.
Evet aynen :110: ama sabahları artık ayaklarım geri geri gidiyor bütün gün işte geçiyor gergn mutsuz insanın psikolojisi etkileniyor :bicak:

Bayan idareciler çok kaprisli oluyor ben de yaşadım çok geriyordu aynı şekilde bulaşmamaya dikkat ettim işimi kusursuz yapıp kendimi de pasif göstermedim bana karşı tavrı düzeldi
Ona karşı hislerini belli etme nötr olmaya çalış
Allah yardımcın olsun

bazen bazı seyleri idare etmen gerke hayatta . genel müdür iyi olsaydı sorun cıkaran bir arkadasta olabilirdi . ayıya dayı de . ve sikayet etme onun yaptıklarının üstünde durma gec .

bir piskolog sikayet bit tür masturbasyondur demişti. anlattıkca fayda yok yni kendimden biliyorum sadece daha cok stresin artıyorr

Herkesin çalışma stili farklı galiba mukemmeliyetçi yağıda biri. Müdürlerin altındaki elemanları yönetmesi için otoriter olması çok normal sizin yaptığınız hata veya eksiklerin hesabını günün sonunda onlardan soruyorlar.

kendini onun yerine koy? sen olsan 80 kisiden sorumlusun? herkezin ayri kaprisi yüz versen basina cikcaklar naparsin?

bende ilk yillarda isime adapte olmakta cok zorlandim. müdür neden öyle böyle diye cok sorguladim, bir kac seminere katildim simdi relaxim.

ve müdürüm kendini artik daha arka plana cekmek istiyor. baska seyler odaklanmasi lazim, ve bu yaptiklarini benden bekliyor, ve malesef gün gectikce neden bu zamana kadar böyle davrandigini daha iyi anliyorum.

birine güler yüzlü sunun bitmesi lazim dedigimde bin dereden su getiriyo millet yapmiyor. ben geriliyorum. sonra yukardan azari ben isitiyorum. yani yukardan okkali laf yemek, mesai arkadasinla tartismaya benzemiyorda.

hem ayh vayhhh diye dert yanarken millet ne kadar cok is oldugunu anlatiyorlar, onu anlatirken benim istedigim aslinda coktan hall olurdu aslinda. ama arkami dönüyorum kosa kosa sigara icmeye gidiliyor. liste uzayip gidiyor.

Back
X