• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşyerinde olanları şikayet etmeli miyim?

sayydek

Bursaspor!:)
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2011
695
1
46
Bursa
Kızlar çarşamba günü işe başladım ve sadece iki gün çalışabildim.
Benle birlikte bi kız daha işe başlamıştı(Adı x olsun).Diğer kızların hepsi uzun yıllardır orda çalışan insanlar.
Biz dün x le birlikte 2de giriş yaptık 10 çıkışlıydık.Neyse 2de girdik işe.Saat 3 oldu hemen birileri geldi tutturdular hadi biriniz yemeğe çıksın sonra diğeri çıksın.Dedik daha 2 de giriş yaptık yemek yiyip geldik bu saatte niye çıkalım daha sonra çıkarız dedik.Dediler akşam üstü biz çıkçaz yoksa yemek hakkınızı kullanamazsınız.Neye göre kime göre böyle bi saçmalık mı var ya onlarda bizle aynı düzeyde çalışanlar onlar mı karar veriyo kimin çıkacağını.Hepsi tutmuş birbirini xle bize bu şekilde yapıyolar.Neyse önce x çıkmak zorunda kaldı arkadanda ben çok sıkştırdıkları için.Mecbur kaldık.
Bende daha önce satış elemanlığı yaptığım için alışığım iyi satış yaptım.Bide prim var daha da hevesle sattım ettim.Çalışanlardan biri geldi bana dedi 'öyle birisi sana bunun küçüğünü büyüğünü bulur musun deyince prim numaranı yapıştırmıcaksn ürüne.Birine satmak için uğraşırsan o zaman yapıştırabilirsin sadece yoksa savunma yazmak zorunda kalırsın.' dedi.Bende daha önce hiç primle çalışmadım bilmiyorum tamam dedim ve onun dediği gibi yaptım.Akşamüstü kasanın yanında çorapları düzenliyodum.O kızda kasada duruyo.Bayan geldi mayo almış 140 tl ye bayana dedi kim ilgilendi sizle bayanda hiçkimse ben kendim aldım dedi.Baktımm cırt diye kendi primine geçirmez mi kadının mayosunu.Peki bu ne demek oluyo bana söylediklerinden sonra?
Hepside birbirini koruyo bi görseniz çete çete.
Kendileri satış yaparklen müşteriye göstermek için paketleri açıyolar dağıtıyolar arkalarından bize toplatıyolar.Müşteriyle ilgilenemiyoruz bile.Bunu yapanlar üstümüz olsa bi derece dicem aynı düzeydeyiz sadece bikaç yıllık çalışanlar:47:
Bide biz ilk geldiğimiz gün bi muhabbet vardı o mayoyu geçiren kız savunma yazcakmş işte ağlıyo ediyo.Müdürümüz vardı saolsun bi o iyiydi ona diyo işte ben burda kaç yıldır çalışıyorum 2 günlük biri geldi iftira attı savunma yazıyorum felan.Demek bunu daha öncede biri şikayet etmiş.Bunlar her gelene böyle yapıyo heralde.
Dün müdürümüz yoktu bu şekilde davrandılar önceki gün hepsi melekti.
Ben hayatta böyle şeylere gelemem akşam söyledim ben yarın gelmicem diye.
Kızlar sonra müdür aradı maaş zamanı arıycakmış 2 günlük param için filan.Sizce o zaman bu durumu şikayet etmeli miyim.Benle birlikte başlayan kızda çıktı.Almışlar dükkanı ellerine oh:47:

Son düzenleme:
bak sen şu terbiyesizlere ,uyanık geçiniyorlar akılları sıra ,sen niye çıktın be canım işten ,önce olanları bir güzel anlatsaydın ,sonra bir hal çaresine bakılırdı ,şu saatten sonra anlatmanın bir lüzumu yok gibi görünüyor ..ama sen bilrisin için rahatlayacaksa anlat ..

Ben olsam çıkmazdım aynı onlar gibi her önüme gelene yapıştırıdım primi zaten senin ne kadar satış yaptığın görüldükten sonra 30 yıllık eleman olsalar da sana sökmez artık... Bence git herşeyi anlat ve işine deam et iki o.. için değmez... :47::47::47:

şikayet etsende bişey çıkmaz hatta sen zararlı çıkarsın pirimn sistemi böyledir sen onlara hiç bakma bi müşteri gördüğünde direk atla buyrun falaln sen ilgilen ilk önce satışını yap numaranıda yaz ilk günler genelde senin ilgilendiğin müşterileri senden kaparlar biraz sıkıcı olur ama zamanla alışırsın sen kapma kimsenin müşterisini senden önce biri gittiyse sen gitme başka müşteriye bak alıştığın zaman herşey güzel olacak ne satıyosunuz siz kıyafetmi birde kim ne dağıttıysa o toplasın onlarda sizin gibi çalışan kimse bişey yapamaz öyle yerlerde müdürün bi köstebeği kesin vardır aranızda müdür en çok kimle sigara içmeye çıkıyorsa köstebek odur onun yanında konuşmalarına dikkat et kimseye papuç bırakma dicem ama çıkmışsın keşke çıkmasaydın

Son düzenleme:
bende satış danışmanlığı yaptım hayatımda böyle şey duymadım canım öyle şeymi olur kimseden korkun olmasın.herkes oraya para kazanmaya geliyo bir kaç uyanık yüzünden ekmeğinden oluyo kesinlikle şikayet etmelisin

kızlar çok saolun valla nasıl heves etmiştim istediğim gibi bi iş buldum diye ama böyle oldu işte bırakmak zorunda kaldım:43:
dilekarili artık işten çıktım zaten bi önemi kalmadı ama iç çamaşırı mayo bikini çorap öyle şeyler satıyorduk.
sadece paramı almaya gittiğimde şikayet edip etmemekte kararsızım:26:

Kızlar çarşamba günü işe başladım ve sadece iki gün çalışabildim.
Benle birlikte bi kız daha işe başlamıştı(Adı x olsun).Diğer kızların hepsi uzun yıllardır orda çalışan insanlar.
Biz dün x le birlikte 2de giriş yaptık 10 çıkışlıydık.Neyse 2de girdik işe.Saat 3 oldu hemen birileri geldi tutturdular hadi biriniz yemeğe çıksın sonra diğeri çıksın.Dedik daha 2 de giriş yaptık yemek yiyip geldik bu saatte niye çıkalım daha sonra çıkarız dedik.Dediler akşam üstü biz çıkçaz yoksa yemek hakkınızı kullanamazsınız.Neye göre kime göre böyle bi saçmalık mı var ya onlarda bizle aynı düzeyde çalışanlar onlar mı karar veriyo kimin çıkacağını.Hepsi tutmuş birbirini xle bize bu şekilde yapıyolar.Neyse önce x çıkmak zorunda kaldı arkadanda ben çok sıkştırdıkları için.Mecbur kaldık.
Bende daha önce satış elemanlığı yaptığım için alışığım iyi satış yaptım.Bide prim var daha da hevesle sattım ettim.Çalışanlardan biri geldi bana dedi 'öyle birisi sana bunun küçüğünü büyüğünü bulur musun deyince prim numaranı yapıştırmıcaksn ürüne.Birine satmak için uğraşırsan o zaman yapıştırabilirsin sadece yoksa savunma yazmak zorunda kalırsın.' dedi.Bende daha önce hiç primle çalışmadım bilmiyorum tamam dedim ve onun dediği gibi yaptım.Akşamüstü kasanın yanında çorapları düzenliyodum.O kızda kasada duruyo.Bayan geldi mayo almış 140 tl ye bayana dedi kim ilgilendi sizle bayanda hiçkimse ben kendim aldım dedi.Baktımm cırt diye kendi primine geçirmez mi kadının mayosunu.Peki bu ne demek oluyo bana söylediklerinden sonra?
Hepside birbirini koruyo bi görseniz çete çete.
Kendileri satış yaparklen müşteriye göstermek için paketleri açıyolar dağıtıyolar arkalarından bize toplatıyolar.Müşteriyle ilgilenemiyoruz bile.Bunu yapanlar üstümüz olsa bi derece dicem aynı düzeydeyiz sadece bikaç yıllık çalışanlar:47:
Bide biz ilk geldiğimiz gün bi muhabbet vardı o mayoyu geçiren kız savunma yazcakmş işte ağlıyo ediyo.Müdürümüz vardı saolsun bi o iyiydi ona diyo işte ben burda kaç yıldır çalışıyorum 2 günlük biri geldi iftira attı savunma yazıyorum felan.Demek bunu daha öncede biri şikayet etmiş.Bunlar her gelene böyle yapıyo heralde.
Dün müdürümüz yoktu bu şekilde davrandılar önceki gün hepsi melekti.
Ben hayatta böyle şeylere gelemem akşam söyledim ben yarın gelmicem diye.
Kızlar sonra müdür aradı maaş zamanı arıycakmış 2 günlük param için filan.Sizce o zaman bu durumu şikayet etmeli miyim.Benle birlikte başlayan kızda çıktı.Almışlar dükkanı ellerine oh:47:

tabiki et şikayetini. adamda bilsin iş yerinde neler oluyor die. sanmasın şartlar kötü patron kötü, bilsin neden işten çıktığını.
bence adamın en doğal hakkı personelin işten ayrılma nedeni nedir diye.

Ben olsam işi bırakmam.
Tecrübeliymişsin,tecrübeni değerlendir bence.

Prim sisteminde,sadece başkasının ilgilendiği müşteriyi "kapamazsın".
Müşteri boş gezip gördüğünü almışsa bile,kasaya gitmeden yakalarsan senindir :)
Bu oluyor mu,fiş yazayım deyip alırsın ürünü.
Hele müşteri beden istemişse,satış zaten senindir.

Bakma sen o uyanıklara...

Senin burada tek şikayet edebileceğin,servis yaparken dağıtıp toplamamalarıdır.
Toplamıyorlar,onların arkasını toplamaktan biz müşteriyle ilgilenemiyoruz dersin.

Ama gerek de yok.Toplama gitsin.Laf ederlerse,siz açtınız,siz kaldırın dersin.Şikayet ederlerse durumu anlatırsın.

kızlar çok saolun valla nasıl heves etmiştim istediğim gibi bi iş buldum diye ama böyle oldu işte bırakmak zorunda kaldım:43:
dilekarili artık işten çıktım zaten bi önemi kalmadı ama iç çamaşırı mayo bikini çorap öyle şeyler satıyorduk.
sadece paramı almaya gittiğimde şikayet edip etmemekte kararsızım:26:

Hmmm o zaman,neden çıktın dedikleri zaman anlat durumu....

işten ayrılmayıp,yapılan haksızlıklara boyun eğmeseydiniz daha iyi olurdu...bir anlam taşısın taşımasın ,müdürünüzü bilgilendirmenizde fayda var..uyanık geçinenlere kızıyorum,emek hırsızlığı..
bende bir mağazaya gitmiştim..benimle bir bayan ilgilenmişti aldığım çok parça eşya vardı,kız numara yapıştırcaktı alacaklarımı kesinleştireyim öyle yapıştırırsınız dedim.sonra kızı gelip yanımdan biri çağırdı.. kızda "müşteriyle ilgileniyorum" dedi...çağıran kişi "sen git bak oraları topla" dedi.kızda toparlamaya gitti...ben alışverişimi tamamladım hemen çağıran kız geldi numarasını yapıştıracaktı kabul etmedim...gittim benimle ilgilenen kıza "benimle ilgilendiniz hakkınızı helal edin işim bitti alacaklarım kesinleşti, numaranızı yapıştırabilirsiniz" dedim..yok öyle ekmeği yapsınlar,üzerine tereyağ bal sürsünler otur otur sonra ye..

Bende zamanında satış personeli olarak çalışmıştım emin ol bu her yerde böyle sonradan gelenler hep ezilir senden birgün önce işe giren biri bile seni ezer insan bi anlık gafletle sinirle ani kararlar verebilir ama keşke çıkmasaydın emin ol bi kaç hafta içinde herşey yoluna girerdi, ama olan olmuş artık ama bencede anlatmalısın arkadaşların dediği müdür herşeyi bilsin bana bir keresinde kasa personeli müşterinin yanında hakeret edercesine birşeyler söyledi bende dayanamam hemen ağlamaya başladım, sonra gidip herşeyi müdüre anlattım etekleri tutuştu hemen gelip yok ben yanlış bişey demedim sen yanlış anladın felan özürler bilmem ne ondan sonra ne ağlaması ne hali herşeye cevabımı yapştırdm hiç altnda kalmadım ondan sonra zaten herhangi bi sorunlarla karşılaşmadım bu tarz yerlerde biraz dişli olmak lazım yoksa her daim ezilirsin. Ben personeln yapıştırğı kodu kasada kaşla göz arasında kaldrp kendikini yapıştıranı bile gördüm açıkgöz olmak lazım yoksa zoorrr.

Bende ögrenci yillarimda calistim bu sekilde ve ayni durumu yasadim...ancak müdüre anlattigimda anlayis gösterdi denememi istedi...primlerimi ona gösteriyordum kizlarda bisi yapamiyordu...

bence ilk önce konusmaliydin cikmadan anlatmaliydin derdini bence müdür care bulurdu..

işten ayrılmayıp,yapılan haksızlıklara boyun eğmeseydiniz daha iyi olurdu...bir anlam taşısın taşımasın ,müdürünüzü bilgilendirmenizde fayda var..uyanık geçinenlere kızıyorum,emek hırsızlığı..
bende bir mağazaya gitmiştim..benimle bir bayan ilgilenmişti aldığım çok parça eşya vardı,kız numara yapıştırcaktı alacaklarımı kesinleştireyim öyle yapıştırırsınız dedim.sonra kızı gelip yanımdan biri çağırdı.. kızda "müşteriyle ilgileniyorum" dedi...çağıran kişi "sen git bak oraları topla" dedi.kızda toparlamaya gitti...ben alışverişimi tamamladım hemen çağıran kız geldi numarasını yapıştıracaktı kabul etmedim...gittim benimle ilgilenen kıza "benimle ilgilendiniz hakkınızı helal edin işim bitti alacaklarım kesinleşti, numaranızı yapıştırabilirsiniz" dedim..yok öyle ekmeği yapsınlar,üzerine tereyağ bal sürsünler otur otur sonra ye..

canım çok iyi yapmışsın, ezdirmemişsin kızı, belki hayır duası aldın, o kızı o gün çok sevindirdin. bide konu sahibinin bilgisine, öyle beden değiştirmelerde kodunu yazamazsın demişler ya öyle bişey yok, benle hiç ilgilenmeyen görevliler bile kasaya giderken görünce yolda yakalayıp, oluyomu bu deyip yazıveriyolar numaralarını. seni bu konuda bile ezmeye çalışmışlar.
keşke işden ayrılmasaymışsın ama olmuş birkere. kesinlikle müdüre durumu anlat, belki sen anlatırsa bi sonraki kızı kurtarırsın. yoksa bu çete her gelene aynısını yapacak, bi kızı bile bunların zulmünden kurtarsan kardır.

işten ayrılmış bile olsam gider şikayt ederdim onları,enazından yeni gelenlere yapamazlardı.

İşten ayrılmayıp şikayet etseydin ayrıca ben böyle bir sistem olduğunu hiç bilmiyordum. Artık daha dikkatli olur, kimsenin hakkını ezdirmeye çalışırım. Daha neler öğreneceğiz baksana :)

Son düzenleme:
ben de eskiden alacağım ürüne yazdıkları rakamların ne anlama geldiğini bilmiyordum, artık dikkat ediyorum, benle ilgilenmeyene bişey yazdırmıyorum. Maaş+prim usulü mü çalışacaktın?

Edit: Canım bence bunlar sana ders olsun, lise öğrencisisin sanırım, oku mesleğini eline al, o zaman zaten eline su dökemez onlar ve X hanım diye hitap edilirsin...

Son düzenleme:
Prim de var heveslendim sattım da diyorsun bence mutlaka müdüre şikayet et nasılsa çıkmışsın
durumu da anlat yaptığın satışı falan belki dürüst davrandığın için dönmeni ister

Bu kod olayını ben de ilk defa duydum
kimsenin hakkını yemeyelim bari nereye yazılıyor bu kod anlamadım
bana da deyin hele

Back
X