işyerinde patronculuk oynayanlar ve politik olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

bitter64

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2015
1.916
548
123
Bu işyerimde 4. ayım. 8-9 kişi calısılan bir yerdi. Şuan 7 kişi kaldık. 2 kişi gitti. Patron deli ötesi,egolu,iletişime kapalı, işçisini köle gibi gören insan gibi bile bakmayan, sürekli ağlayan bagıran kaygılı sorunlu bir kadın. Burada 5 yıldır calısan eski iki eleman kız var yasları 33. bu arada ben 27. Bu kızlar eski olmanın etkisi ile cok rahatlar ofiste tabi. Lakin kendilerini bir şey sanıyorlar wc kullanımına bile laf etmeler kendilerini bişe sanmalar. Bazen cok iyi görünüyorlar dengesizler yani. Patronculuk oynuyorlar bazen ve bu beni cıldırtıyor. Mesela giriş cıkıs tuttugumuz bir defter var gecen bn 10 dk önce yazdım geldiğim saati bilerek arkamda bu kızlardan biri geldi işyerine aramızda 10 dk mı var diyor diğerine ben duyuyorum birde yani sanane yani babanın şirketi mi .. bugün de geldim saat kac diye sordu söyledim noldu dedim toplantı var da merak ettim dedi. yalan yani alsında saatim geri mi acaba onu öğrenmeye calısıyor cücük beyniyle. Bu sebepelrden buradan da sogudum. Ama nereye gitsek bir sorun şöyle saygın düzgün insanların oldugu biyere gitmek istiyorum. Birde politik olamıyorum . Yani yüzlerine gülüp sinir oldugumu belli etmemem lazım gecinebilmek için. Çünkü diğer türlü gıcık oldugumu belli edip kendimi soyutlayıp mutsuzlukta boguluyorum.

Sinir olduğum konu size ne yani her şeye niye karışıyorlar ya..

Merhaba,

Bahsettiğiniz sıkıntı her iş yerinde olan ve bunu yeni işe başlayan kişinin derinden hissettiği daha doğrusu hissettirildiği bir klişe aslında.
Konu hakkında söyleyebileceğim tek şey,
Saygı herkese gösterilmesi gereken bir olgudur. Ama bunu bilmeyen,işine gelmeyen ve ailesinden eğitimini almamış kişiler için, kendinize saygıyı ancak siz alabilirsiniz onlardan.
İşe yeni başlayan kişi, ayak işlerini yapacak, hor görülecek ya da kendi işlerini yaptırabilecekleri kişi değildir.
Gerek giyiminiz ile gerek duruşunuz ile gerekse tecrübeniz ile o saygıyı siz sağlattırabilirsiniz kendinize.
Sonuçta kimse kimsenin kölesi değil. Herkesin tek bir amacı var, ekmek parası kazanmak.
Kimsenin üzerinizde ego tatmin etmesine izin vermeyin ve size tavsiyem mutsuz olduğunuz yerde durmayın.

İyi çalışmalar :)

Merhaba,

Bahsettiğiniz sıkıntı her iş yerinde olan ve bunu yeni işe başlayan kişinin derinden hissettiği daha doğrusu hissettirildiği bir klişe aslında.
Konu hakkında söyleyebileceğim tek şey,
Saygı herkese gösterilmesi gereken bir olgudur. Ama bunu bilmeyen,işine gelmeyen ve ailesinden eğitimini almamış kişiler için, kendinize saygıyı ancak siz alabilirsiniz onlardan.
İşe yeni başlayan kişi, ayak işlerini yapacak, hor görülecek ya da kendi işlerini yaptırabilecekleri kişi değildir.
Gerek giyiminiz ile gerek duruşunuz ile gerekse tecrübeniz ile o saygıyı siz sağlattırabilirsiniz kendinize.
Sonuçta kimse kimsenin kölesi değil. Herkesin tek bir amacı var, ekmek parası kazanmak.
Kimsenin üzerinizde ego tatmin etmesine izin vermeyin ve size tavsiyem mutsuz olduğunuz yerde durmayın.

İyi çalışmalar :)

durmak bende istemiyorum canım ama işte daha iyisini bulana dek mecburluk.
bu kişilere karsı da tavrımı alırım ama huzursuz olacagım daha fazla eger sert yaparsam yani neyin kafasını yaşıyorlar anlamıyorum şahsen. tek bana değil ikisi kendileri hariç herkese yapıyorlar

bir yerin yenisi olacağına o yerin eskisi olmaya bak. zamanla seni kabullenecekler. onlar yüzünden neden işinden olasın. her iş zor kolay iş yok ki. sebat et canım

muhattap olma cevaplarını da sakınma. sana dert olacağına onlara olsun. Çok da hesap sorarsa işyerinin sahibinin onlar olmadığını ve onlara hiç bir açıklama borçlu olmadığını vurgula. bırak insanlarla samimi olmana gerek yok işini yap mesainin bitişinde al çantanı çık. ne muhattap olursuyn ki.

Ozaman başka biryerde iş bakın .

Mutsuz oldugunuz yerde çalışmayın ..

muhattap olma cevaplarını da sakınma. sana dert olacağına onlara olsun. Çok da hesap sorarsa işyerinin sahibinin onlar olmadığını ve onlara hiç bir açıklama borçlu olmadığını vurgula. bırak insanlarla samimi olmana gerek yok işini yap mesainin bitişinde al çantanı çık. ne muhattap olursuyn ki.

ya keske hayatımın diğer yönleri güzel olsa dediğini yapardım. zaten ev bok gibi aşk meşk dost eksik. işyerinde de kendimi kapatırsam her halde ölüm fermanı olur. işyerimde en azından iki kelam edebileym istiyorum

boşver canım öyle aptallarla arkadaş olunca mutlu mu olacaksın tanışırsın yeni insanlarla.

Seni o kadar iyi anliyorum ki,hatta gecenlerde konu bile acmistim.
Bizde de var öyle hepsi topu bir sene olmus kendini oranin yetkilisi gibi görüyor. Isi sallamalar falan aynisi.
Yemin ederim birseyden de haberi yok mesala bizim calistigimiz yerde yabanci dil de gerekiyor ki yutt dusinda yasiyorum.Bunda o da o yok ne kendini gelistirmis ne bisey .Ama egosunu görsen .Ama patrondan yüz buluyor biliyorum elinde telefon ayy sürekli be olursa yetistirmeli. Birde patronlari görünce calismasi yokmu ayni.Her yer ayni yani

Ha çıktım ha çıkıyorum diye 2 sene çalıştım anlattığın gibi bir 'hapishanede'. Acaba aynı yermi diye bile düşündüm... Allah yardımcın olsun. O tarz çalışma ortamı insandan ömür çalıyor....

tabi cnm orası kesin.. patron da patron olsaa

Anladigim kadarıyla patronun sorunlu biri kendi uğraşmak istemiyor.
Bu iki kişi de kendini müdür konumuna sokmuş artislik yapıyor aklınca
Boşver muhattap olma hesap sormaya kalkarlarsa, hesap vereceğim kişi siz değilsiniz deyip patronuna söyle o kadar da sorumsuz değildir herhalde

canım öyle istedi. bu konunun muhatabı onlar mı ?41 yerine 30 yazdım dakikayı düz.

canınız istediği gibi erken yazamazsınız giriş çıkışlarınızı. saçmalamışsınız. ortada haksız bişey varsa muhatabı onlar tabi ki. babanızın bağında çalışmıyorsunuz. canı istemişmiş. lükse bak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X