İşyerindeki adam

minekosan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2015
5.452
5.309
198
Merhaba ,
Biz bu şahısla aynı sistemde çalışıyoruz. Kendisinin elinde yeni proje vardı ve çalışmasını yapiyordu. Amirimde bana yeni proje verdi. Bu hemen elimden almaya çalıştı. Sonra bu yine bugün projeyle ilgili bana diyor ki sen bi müsade et. Ben ufak bi çalışma yapayım ondan sonra devam edersin. Benim cinlerim tepeme cikti. Bişey demedim saygisizlik olmasin diye. ( çünkü kendimi biliyorum durduramazsam sonuna kadar giderim). Bu şahıs hep benim ise konsantrasyonuma engel oluyor. Geçen bir ara bayagi mesafe koymuştum bu da anladı tabii. Diyorki ekip çalışmasıymis miş. Bunun yüzünden işten çıkmayı bile düşünüyorum. Gelişmeme engel oluyor ve de kiskandigini düşünüyorum artık. Cunku mesaiye kalması gerekiyor benim işlerı de alınca. Amirim pasiftir biraz. Ne yapayım kafayı yicem. Şu an agliyorum. Nasıl bir profesyonel bir davranis sergileyebilirim? Akıl akıldan üstündür. Akıl verin bana. Artık kendimi doğum süresi gelmişte iceride kalmaya zorlanan bebek gibi hissediyorum. Böyle yani

Saygisizlik olmasin diye bir sey demediginiz surece saygisizlik goreceksiniz.. “arastirmami yaptim bile, ihtiyacim olursa size danisirim ama oncelik tabi ki benim” deyin yuruyun gidin.. takim calismasi derse “sizi takip kaptani sectigimizi hatirlamiyorum” dersiniz.. pasif olmayin, gereksiz mutevazilik de iyi bir sey degil..

"proje bende, takıldığım yer olursa yardım alırım, teşekkür ederim."

böyle söyleseniz anlamayacak bi tip mi? neden bu kadar stres yaptınız ki?

Saygisizlik olmasin diye bir sey demediginiz surece saygisizlik goreceksiniz.. “arastirmami yaptim bile, ihtiyacim olursa size danisirim ama oncelik tabi ki benim” deyin yuruyun gidin.. takim calismasi derse “sizi takip kaptani sectigimizi hatirlamiyorum” dersiniz.. pasif olmayin, gereksiz mutevazilik de iyi bir sey degil..
Hayır zamaninda yani ben yeni iken projeyi o çizerdi imalatı ile ben ilgilenirdim. Ama şimdi artık ben yapabiliyorum. Önümü açması gerekirken tikamaya calisiyor. Şimdi benim yerime imalat için yeni bir kız geldi. O yapıyor detayarı. Ama bu adam beni çıldırtıyor

"proje bende, takıldığım yer olursa yardım alırım, teşekkür ederim."

böyle söyleseniz anlamayacak bi tip mi? neden bu kadar stres yaptınız ki?
Anlamıyor. İş sanki babasının. Kendisi olmazsa bu işler yürümez zannediyor.

Hayır zamaninda yani ben yeni iken projeyi o çizerdi imalatı ile ben ilgilenirdim. Ama şimdi artık ben yapabiliyorum. Önümü açması gerekirken tikamaya calisiyor. Şimdi benim yerime imalat için yeni bir kız geldi. O yapıyor detayarı. Ama bu adam beni çıldırtıyor

Tipik isim elimden gidiyor tavri.. ben diyeyim sert olun, gerekirse soylediklerini anlamamazliga yatin yani (afedersiniz) salaga yatip projeyi uzerinize alin..

Tipik isim elimden gidiyor tavri.. ben diyeyim sert olun, gerekirse soylediklerini anlamamazliga yatin yani (afedersiniz) salaga yatip projeyi uzerinize alin..
Aynen proje rospi( benzetme yaptım yanlis anlasilmasin) oldu elimizde. Bi o alıyor sonra bana veriyor, tekrar değişiklik istiyorlar tekrar o alıyorm Ama yarın artık tak etti konuşucam. Ne bu ya? Hatta ben bi ara konuşmaya çalıştım bana 'Sen şu an benle aynı durumdasin. Yani bilgi bakımından' diyor. Hani o 22,, ben 10 yilligim ya. O bakimdan. Sanki dalga geçiyor ya. Yarın kendisi ile de amirle de konuşucam. Eğer zir bir karar çıksın. İşi birakicam.

sert ve kati olun yukarıda arkadaşlar çok güzel önerilerde bulunmuş
Bende kalp kırmak istemiyorum. Ama bu adamın bu yaptığı yüzünden 1 hafta yatakta yattım Kafama o kadar taktim ki. Sert olucam ne olacaksa olsun. İşimi seviyorum. Hirsliyimda zaten. O yüzden bu sikayetlerim. Yoksa akşama kadar boş boş otururum ben yine alırım paramı. O kadar rahat bir ortam ama. Ben istemiyorum böyle bir iş.

İşyerindeki bir adam yüzünden, bir hafta yatakta yatıyorsanız, iletişim ve problem çözme becerileriniz üzerinde biraz çalışmanızda fayda var.
Elin adamı Ya Hu!
Aşınız gelmiyor, ekmeğinizi vermiyor.
Eşiniz değil,kardeşiniz değil, nazını tribini çekesiniz.
Titreyip kendinize gelin ve insiyatif alın biraz.

Gunaydin arkadaslar.Bu sabah ben projeye kaldığım yerden devam ediyordum, geldi yanıma;
O:
Sen bunu yapma, başka birşey yap.
B:
Hayır bunu yapıcam, başka işim yok zaten.
O:
Ben patrona söyledim, benim yaptığımın üstünden gideceksin.
B:
Ne yani, bu çalışmalarım hepsi çöp mü?
O:
Hayır değil ama dediğim gibi.Benim de kendime göre düzelteceğim şeyler var.
B:
Benim bilmediğim bilgiler mi var?Hayır ben gerizekalı miyim ben! Nedir yani.
O:
Sen hep bunu anliyorsun işte
B:
Alakası yok. Sen yaparsin degiskliklerı. Bana atarsin ayrı bi dosya da. Bende işlerim uygunsa benimkine.
O:
İyi tamam.

Böyle arkadaşlar. İçimde kalacağına disima attım. Bu şekilde. Bayagi sesli yaptık. Ofiste herkes sustu. Bizi dinledi. Bir de bu şahıs en tecrübeli yani yıl olarak herkesten.Kimse benim kadar sesini çıkaramamisti buna. Valla rahatladım açık söyleyeyim. Gitsin kime şikayet ediyorsa da etsin kimseden korkmuyorum.

Aynen böyle... Sustukça kendilerini birşey sanıyor bu dinozorlar.

Adam sizi kıskanıyor. İşinizi en iyi şekilde yapın ve fırsat vermeyin. Tepkinizi, sinirlendiğinizi belli etmeden verseniz daha iyi olurmuş. Zayıf bir durumdur bu. Sizin işi bırakmayı istemeniz, 1 hafta evde yatmanız stresle başa çıkamamaktan oluyor. Bu konuda destek alabilirsiniz.

Adam sizi kıskanıyor. İşinizi en iyi şekilde yapın ve fırsat vermeyin. Tepkinizi, sinirlendiğinizi belli etmeden verseniz daha iyi olurmuş. Zayıf bir durumdur bu. Sizin işi bırakmayı istemeniz, 1 hafta evde yatmanız stresle başa çıkamamaktan oluyor. Bu konuda destek alabilirsiniz.
Aynen kıskanıyor. Çünkü boynuz kulağı geçti. Ben daha önceden ona söyledim zaten güzel bir şekilde. Ama adam takmadı . Bu 2. proje ve aynısını yaptı. Yeter artık. Sen yaşlanmışsın, yani belli bir tecrübe edinmişsin zaten bi rahatla artık beni önümü açacağın yerde engel oluyorsun.

Aa olur mu öyle tek başına çalışma , ortak çalışma yaparız . Ben hazıra konmayı sevmiyorum tarzı şeyler söyle. Malesef nereye gidersen git malesef her iş yerinde böyle bir tane sivri var...

Aynen kıskanıyor. Çünkü boynuz kulağı geçti. Ben daha önceden ona söyledim zaten güzel bir şekilde. Ama adam takmadı . Bu 2. proje ve aynısını yaptı. Yeter artık. Sen yaşlanmışsın, yani belli bir tecrübe edinmişsin zaten bi rahatla artık beni önümü açacağın yerde engel oluyorsun.

bu tarz insanlar bolca var hayatta

bir amirim vardı ben işimi A B C sıralaması ile yapar ve gayet de takdir toplar ve yılın elemanı olurken o işimi B C A sıralaması ile yapmam konusunda baskı yapardı aslında gerekli olmayan ekleme ve düzeltme isterdi vs vs

neden mi

çünkü o iyi amir olsa herkesin işi iyi ve düzgün olurdu ama herkesin işi kötüyken sadece benimki iyi oluyorsa bunda amirin katkısı yoktu benim kişisel başarımdı

amir herkesten bri ben yaratamayacağı açın benim başarımı aşağı çekerek ortalamada işleri yürütmeyi hedeflerdi

bu tarz insanlar çok

ama sizin şansınız var işi o kişi dağıtmıyor işi size verdilerse siz yapın olsun bitsin bizim işleri amir dağıtır en b.klu işleri verir sonra da çözünce de sen çok şanslısın derdi vs

Bende kalp kırmak istemiyorum. Ama bu adamın bu yaptığı yüzünden 1 hafta yatakta yattım Kafama o kadar taktim ki. Sert olucam ne olacaksa olsun. İşimi seviyorum. Hirsliyimda zaten. O yüzden bu sikayetlerim. Yoksa akşama kadar boş boş otururum ben yine alırım paramı. O kadar rahat bir ortam ama. Ben istemiyorum böyle bir iş.

Sizi 1 hafta yataga baglayacak kadar rahatsiz eden insan icin, ama kalp kirmak istemiyorum dusuncesi saglikli degil. Bir anda sert bir tepki koyacaginiza, zamaninda nazik bir uslupla uyarinizi yapabilmelisiniz. Bildiginiz bir seyi ogretmeye calisiyorsa, evet biliyorum bu isi 10 yildir yapiyorum diyebilirsiniz.

Bizim toplumumuzda sinirlari cizme kulturu yok ama. Hemen sert tartisabilme potensiyelimiz var malesef. Ve bence sizde bundan cekindiginiz icin hep sustunuz ve isten dahi cikmayi dusunuyorsunuz.

Back
X