Isyerindeki sigara kokusu

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.200
7.016
398
Isim o kadar rahat ki arasam böyle bir is yerini bir daha asla bulamam evet yoğun ama patronumuz bize çalısanı gibi davranmıyor.Fakat söyle bir sorun var ben buraya en son girenlerdenim odada 6 kisiyiz diğer 5 kisi belki 6 8 yıldır orada calısıyorlar haliyle tecrubeli olduklarindan biraz fazla hakimler oraya iyiler hoşlar ama odada sigara iciliyor bende astim var haliyle rahatsiz ediyor tıkaniyorum söyledim rahatsız oluyorum dısarida icseniz diye.. ki zaten yasak biliyorsunuz bazen dışarı cıkiyorlar bazen de duymuyorlar bile kendimi sıkmaktan bi hal oldum dayanayım diyorum nefessiz nasil dayanayim artik isi birakmak isteyecek hale geldim patronla konussam gammazlamıs gibi olur mu sizce nasil cözebilirim bu durumu artik perdeler masalar dosyalar bile sigara kokuyor midem bulandı iyice

Isim o kadar rahat ki arasam böyle bir is yerini bir daha asla bulamam evet yoğun ama patronumuz bize çalısanı gibi davranmıyor.Fakat söyle bir sorun var ben buraya en son girenlerdenim odada 6 kisiyiz diğer 5 kisi belki 6 8 yıldır orada calısıyorlar haliyle tecrubeli olduklarindan biraz fazla hakimler oraya iyiler hoşlar ama odada sigara iciliyor bende astim var haliyle rahatsiz ediyor tıkaniyorum söyledim rahatsız oluyorum dısarida icseniz diye.. ki zaten yasak biliyorsunuz bazen dışarı cıkiyorlar bazen de duymuyorlar bile kendimi sıkmaktan bi hal oldum dayanayım diyorum nefessiz nasil dayanayim artik isi birakmak isteyecek hale geldim patronla konussam gammazlamıs gibi olur mu sizce nasil cözebilirim bu durumu artik perdeler masalar dosyalar bile sigara kokuyor midem bulandı iyice
Yerinde olsam önce patronla konuşurdum. Baktım olmuyor kapalı alanda sigara içiliyor şikayeti yaparım gelip ceza kessinler. Öyle saçma iş mi olur

Bu nasıl saygısızlık ya. Patronla konuşun onlar saygısızlık yapıyor siz astımım var diyorsunuz bir de. Hiç düşünmeyen onlar. Çekinmeyin orada tecrübeliler diye siz duman solumak zorunda değilsiniz. Çekingen durmayın sakın işyerinde çekingen duranın tepesine çıkarlar.

Patrona taşıyın, kimsenin kusurunu kapatmaya gelmedik bu dünyaya. Önce siz. Baktınız değişiklik olmuyor haklı fesihle istifa edip tazminatınızı alın

Kesinlikle haklısınız.
Fakat yapacak bir şey yoktur muhtemelen. Patron biliyordur yani. Patronlar da yeni gelen eleman için yıllanmış elemanıyla bu konudan papaz olmaz.
Hatta belki, çıkıp içeceklerine masa başında çalışırken içsinler diye düşünebilir bile, onu bile gördüm yani.
Bol bol cam açın, astımınızı tetiklemeyrn koku/esansiyel yağ vs var ise onları kullanın.

Ben biryerde çalışıyordum iş birakma nedenlerinden birisi buydu sagligim onceligim patrona durumu anlattım aslında yasak ama o kişilerinde bir sigarasi var gibi birşey soyledi

Patron görmüyor mu? Kapalı ortamda içmek yasak. Ki astımınız var. Size neden saygı göstermiyorlar.
herhangi bir işyerinde kapalı ortamda sigara içilmedigini sanmıyorum
hastanelerde buna dahil.
yani daha kıdemli 5 kişiyi şikayet etmenin kimseye bir faydası olacak mı ?
bence kendisi ayrılsın işten.

Kesinlikle sessiz kalmayın. Ben vaktinde sessiz kaldım tanıdıklar vs diye. Arada laf yapıştırdım ama abartıyormuşum diye dalga geçtiler benle. Ciddi bir şekilde uyarsaydım bu kadar zarar görmezdim. Olan ciğerlerime ve üst solunum yollarıma oldu. Sinen sigara kokusu sinüziti bile tetikliyor bende artık.

Onlar baskın veya sigara içmek yaygın diye sessiz niye kalsın ki konu sahibi? Hep böyle sessiz kala kala hak hukuk çiğnemeler ülkede yaygınlaşmadı mı?

Sert çıkmadan dile getirirse patrona, çalışanlarına dışarıda içmeleri gerektiğini iletebilir. Patronu kapıyı gösterirse de hem zabıtaya şikayette bulunur hem de sağlığı ve haksız kovulma sebebiyle SGK'ya vs neresi gerekiyorsa oraya.

herhangi bir işyerinde kapalı ortamda sigara içilmedigini sanmıyorum
hastanelerde buna dahil.
yani daha kıdemli 5 kişiyi şikayet etmenin kimseye bir faydası olacak mı ?
bence kendisi ayrılsın işten.

Mantıklı olan tavır bu değil. Rahatsız etmemek, hasta olana saygı duymak ve kurallara uymak doğru olan. Yanlış yapılan her yeri terketseydi insanlar doğru uygulanamazdı.

Son düzenleme:
Back
X