İtalya gezisi hkk

Komodo ejderi

yaprak döker bir yanımız ,bir yanımız bahar bahçe
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2022
620
772
53
Selam kızlar.İtalya ya tur ile mi yoksa kendiniz mi gitmek daha mantıklı hangisi daha keyifli geçiyor gidip tecrübe edenler beni de bilgilendirebilir mi 😊

Bana göre Kesinlikle kendiniz gitmek daha keyifli ama bu çok göreceli bir kavram bazısı da tur seviyor. Zaman kısıtlıysa önce italya hakkında bilgi edineyim bi göreyim sonra beğendiğim yerlere tekrar giderim derseniz tur da mantıklı olabilir.

Ben şehri yaşamayı yemeyi içmeyi çok seviyorum o yüzden turlar beni geriyor . Mesela biz sadece 5 gün romada kalmıştık, bir gününü napoliye ayırmıştırk , çok keyifli geçmişti.
Gen gün arkadaş bakıyordu 7 günlük italya turu, roma 3 gece,floransa 2 gece venedik 2 gece . O mantıklı gözüküyordu Roma da 2 boş gün veriyor kendin gezebilirsin. Tabi otelin yerini mutlaka sormak lazım bazen çok şehir dışında oluyor, o serbest zamanda kendisi de ekstra tur düzenliyor çünkü.
Yani kendi alışkanlıklıklarınıza göre değerlendirin sonuçta gezmek her zaman güzeldir🥰

Son düzenleme:
Merhaba, daha önce yurt dışı tecrübeniz var ise ve giden insanların blok sayfalarını takip ediyorsanız kendiniz gitmeniz hem daha keyifli hemde ekonomik olarak daha iyi olacaktır. Fakat yurt dışı tecrübenizi yoksa ve dümeni birine bırakalım nereye gidicez nerde yiycez diye düşünmek istemiyorsanız turla gitmek daha mantıklı en azından rota plan belli kalacağınız yerler belli. Bu arada yaş sınırı koyan tur şirketleri var hemen hemen yaşıt insanlarla gidiyorsunuz eğlenceli oluyor. Şahsen bir çok seyatimi tur ile yaptım. Güzeldi...

Ben tek giderdim kaç gün kalacaksınız vize sorunu var mı

Selam kızlar.İtalya ya tur ile mi yoksa kendiniz mi gitmek daha mantıklı hangisi daha keyifli geçiyor gidip tecrübe edenler beni de bilgilendirebilir mi 😊
İtalya'ya iki kere gittim, ikisinde de kendim gittim.

Eğer gezi planlamayı seviyorsanız, uğraşırım diyorsanız kendiniz gidin. Yok uğraşamam, birileri alsın fıtı fıtı gezdirsin, ben programla kafamı yormayayım diyorsanız turla gidin. İkisinin de avantajı dezavantajı var.

Biraz da kaç gün ve nereye gideceğinize göre belli olur.

Ben toplam iki gidişimde kuzeyde Milano'dan başlayıp güneyde Napoli'ye kadar indim. Ama mesela sabahın köründe kalkıp otelden çıkıp trene gittim, trenden indim otele gidip eşyaları bıraktım ettim. Kalacak tüm yerleri, şehirler arası ulaşımı, şehir içi ulaşımı vs her şeyi kendim ayarladım. Gezeceğim yerleri kendim planladım, kendim ulaştım. Bunlarla uğraşmak istemiyorsanız tur daha mantıklı.

Back
X