İTÜ Endüstri ve Bilgisayar mı? İstanbul dışı tıp mı?

Regular

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2011
89
8
298
İstanbul
Eki Görüntüle 748442
Sıralamam resimde görüldüğü gibi

Biyoloji yapamıyorum ezberimde çok iyi değildir böyleyken tıp seçmem ne kadar doğru olur?
Matematiği sevdiğim için müh. olmak istiyorum ama malum bayanız ileride çalışma saatlerinin çok olması evlilikte vs. sorun yaratabilir. sağlık alanını düşünme sebebim çalışma saatlerinin mühendis kadar çok olmaması ama bunuın için de Samsun Bolu gibi illere gitmeye değer mi?
Lütfen yardımcı olun

Eki Görüntüle 748442

Biyoloji yapamıyorum ezberimde çok iyi değildir böyleyken tıp seçmem ne kadar doğru olur?
Matematiği sevdiğim için müh. olmak istiyorum ama malum bayanız ileride çalışma saatlerinin çok olması evlilikte vs. sorun yaratabilir. sağlık alanını düşünme sebebim çalışma saatlerinin mühendis kadar çok olmaması ama bunuın için de Samsun Bolu gibi illere gitmeye değer mi?
Lütfen yardımcı olun

Hayalimdeki bölümdü İTÜ Endüstri bence İTÜ Endüstri seç. Bence sağlık alanında daha çok nöbet vs olacak. Mühendisliğin çalışma saatleri ortalama 09:00 - 18:00 olur ama doktorlukta nöbeti şuydu buydu daha fazla bence.

Eki Görüntüle 748442

Lütfen yardımcı olun

Merhaba ,

tıp alanı için tek sorun olarak "Biyoloji yapamıyorum ezberimde çok iyi değildir" yeterli bir bakış açısı olmayacaktır. 6 yıllık uzun ve zorlu eğitimin kadavra üzerinde uygulamalı eğitim kısmını da gözönünde bulundurmanız gerekecektir. Gerçekten seviyorsanız ve meslek olarak icra edebileceğinize inanıyorsanız tercihte bulunmalısınız. Meslek olarak icra edemeyecekseniz bölümü okumak ve bitirmek sizi daha çok üzecektir sanırım ki.

Umarım istediğiniz bölüme yerleşirsiniz. İyi günler dilerim.

Tıp fakültesini seçerseniz asla iş bulma sorunu yaşamazsınız,
Mezun olduktan sonra aile hekimliği, mikrobiyoloji, patoloji v.s. rahat bir bölüm seçerseniz nöbetiniz falan da olmaz, çalışma saatleriniz süper olur ve gayet de iyi kazanırsınız, ayrıca her zaman saygın bir meslek doktorluk.
ama 6 yıl boyunca diğer öğrenciler gezip tozup eğlenirken siz sabahlara kadar ders çalışacaksınız, 6 yılla da bitmeyecek tus a hazırlanacaksınız, 4 yıl asistanlıkta eğer şanssızsanız ya da yoğun bir hastaneyi seçerseniz, nerden seçtim ben bu mesleği diye ağlarsınız...
mühendisliklerde de ne mezunu olursanız olun en az 2 yabancı dil bilmeniz, kendinizi geliştirmeniz, en azından yüksek lisans yapmanız lazım, aksi halde doğru düzgün bir iş bulamazsınız, mühendislik fakültelerinde inanılmaz yığılma var, istihdamın çok üzerinde mezun var. bunları iyi araştırın derim.
ben özel sektörden tiksinmiş bir insan olarak tıp seçerdim sanırım...

Back
X