iyi hissetmiyorum cocuksuz

Hazalinmm

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2023
41
26
8
35
2 ay önce düşük yaptım.Iyi değilim atlatamiyorum hala.Sanirim asla anne olamayacağım.Esim dünya iyisi bir insan benim her şeyim.Evlat edinmek istedik ama evliligimiz daha 5 yıl olmadı.Eksigim yalnizim.
Ufak bir kız çocuğu gördüm sokakta.Dileniyor ayağında ayakkabı yok bu soğukta üstünde bir şey yok.Annesi gledi özellikle öyle giydiriyormus millet acıyıp para versin diye.O kadar bu çocuğu haketmiyor ki.Benim olsa başımda taşırım...
Sizler neler yaşadınız canlarim.Bazilariniz çok güçlü bakıyorum 4 kere dusuk yapmış 3 kere tup bebek denemiş gurur duyuyorum bu kadınlarla ama ben üzgünüm.

Belki söylerken kolay gibi düşünebilirsiniz ama yine bir kaç şey söylemek istiyorum.

Hayatımızda bir şeyi çok isteyip ulaşamadığımızda onu ne kadar odak noktası haline getirirsek o kadar sahip olamıyoruz.

Biraz akışına bırakın. Hayatınızı diğer açılardan dolu geçirin, iyi hissetmeye çalışın.

Sonrasında nasip olur inşallah gönlünüze göre güzelce yetiştirirsiniz.

Tüp bebekle anne oldum, sizi o kadar iyi anlıyorum ki, çocuk göresim gelmezdi kıskanırdım.

Geçen gün eşimle konuşuyorduk, hayatı kaçırmışız. Evlendiğimiz aydan itibaren “çocuk” diye ne tatile gitmişiz, ne gezmişiz. Şimdi çocuklardan gidemiyoruz. Bunu okurken “çocuğum olsun da gitmeyeyim” diyeceksiniz ama öyle olmuyor, zaman akıyor ve siz tutamıyorsunuz. Ümitsizliğe kapılmayın, hayatı ona endekslemeyin lütfen tadını çıkarın🙏🏼

Bu arada tatil sadece ufak bir örnek.

2 ay önce düşük yaptım.Iyi değilim atlatamiyorum hala.Sanirim asla anne olamayacağım.Esim dünya iyisi bir insan benim her şeyim.Evlat edinmek istedik ama evliligimiz daha 5 yıl olmadı.Eksigim yalnizim.
Ufak bir kız çocuğu gördüm sokakta.Dileniyor ayağında ayakkabı yok bu soğukta üstünde bir şey yok.Annesi gledi özellikle öyle giydiriyormus millet acıyıp para versin diye.O kadar bu çocuğu haketmiyor ki.Benim olsa başımda taşırım...
Sizler neler yaşadınız canlarim.Bazilariniz çok güçlü bakıyorum 4 kere dusuk yapmış 3 kere tup bebek denemiş gurur duyuyorum bu kadınlarla ama ben üzgünüm.
Sizin bebeğiniz sizin kaderinizde varsa eğer, o gelip annesini bulacak. Nasibin önüne hiçbir şey gecemez. O yüzden içinizi ferah tutun lütfen🙏🏻 her nasip vaktine esirdir

Belki söylerken kolay gibi düşünebilirsiniz ama yine bir kaç şey söylemek istiyorum.

Hayatımızda bir şeyi çok isteyip ulaşamadığımızda onu ne kadar odak noktası haline getirirsek o kadar sahip olamıyoruz.

Biraz akışına bırakın. Hayatınızı diğer açılardan dolu geçirin, iyi hissetmeye çalışın.

Sonrasında nasip olur inşallah gönlünüze göre güzelce yetiştirirsiniz.
Yemin ederim söylüyorum kendine bak millet hastalıklarla uğraşıyor kanser var deprem oldu milletin canı enkaz altında kaldı.Benim çok şükür sonra yine karamsarlık.

Dusuk sebebiniz nedir? Allah hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin inşaAllah sizede. Hayırlısı nezmansa ozman olsun bol bol dua edin

Yemin ederim söylüyorum kendine bak millet hastalıklarla uğraşıyor kanser var deprem oldu milletin canı enkaz altında kaldı.Benim çok şükür sonra yine karamsarlık.

Allah nasip eder inşallah ama biraz ruhunuzu iyileştirin gerçekten.

Daha önce hamilelik yaşamışsınız demek ki olabiliyor. Zamanı var demek ki. Karamsar olmayın. Akışa bırakın..

Dua ediyorum sizin için.

Suan olayin sicagiyla bu kadar umutsuz olmaniz dogal..ama yasadiginiz surece umit var.cocugunuz olmaz denilen bi ciftin yillar sonra tedavisiz cocuk sahibi oldugunu biliyom.tup bebek yaptirip dusuren ama sonra dogal yolla hamile kalan da biliyorum..bu bebek mevzu kesinlikle stresle de alakali.olmadi diye stres oldukca uzuldukce olmuyo galiba.Allah size en kisa zamanda saglikli hayirli bi evlat nasip eder insallah

merhaba, Allah sabır versin öncelikle. daha çok yeni ve bu kadar umutsuz olmanız çok normal ama menopoza kadar şansınız var ki olmasa da evlat edinmeyi düşünmeniz çok güzel bir şey. Allah gönlünüze göre versin. zaman geçtikçe umutsuzluğunuz kaybolacak.

Neler yaşadınız diye sormuşsun . Tekrarli düşük öyküm var ve cok kötü şeyler yaşadım duygusal anlamda. Ayrıca bilimsel bir sebep de bulunamadı 🤷Bu arada yine deniyorum pazartesi histereskopi yapılacak bir aksilik olmazsa. Herneyse bunlar bir süreç . Şu an bazı şeyleri yaşamam gerekiyordu ve yaşıyorum diye düşünüyorum . Bu aşamaya gelmem kolay olmadı tabi . Destek alıyorum. Tüm bunların sonunda da olmayabilir . Daha hayatta yapacağım çok şey var eşimle ya da esimsiz . Düşüklerden sonra bana üzülme çocuk herşey değildir diyenlere içten içe çok kızıyordum ama baktım ki bazı şeyleri erteliyorum . O anda anladım ki kafamdaki sıralamaya göre gitmiyor hayat . Önerim kendinize odaklanmanız .

Bakın yengem 5 sene dünya tedavi gördü,çok ağladı çok yıprattı kendini,sonra tedavi ile ikizlerimiz geldi yıllar evvel.
doktora asla olmaz korunma dediler.
1 sene arayla kendiliğinden bir kız bir erkek bebek daha geldi.toplamda 4 çocuk oldu:)
tiplerini baglatti sonra.
Bu hayatta olmaz denilen oluyor.
herşeyin vakti zamanı var.

Benimde eşimde sorun vardı.
Bir boş gebelik 2 sene doktor doktor gezdik.
En son kendiliğinden oldu hiç ummadığım ve o ay yoğun bir zamanda denk geldi.Hic dusunmedigim bir ayda:)
ikinci çocuğumda korunmayı bıraktık zaten tedavisiz olmaz diye öylesine denedik.O hafta tuttu inanamadik:)
şimdi 2 kızim var.
darısı başınıza inşallah

Tüp bebekle anne oldum, sizi o kadar iyi anlıyorum ki, çocuk göresim gelmezdi kıskanırdım.

Geçen gün eşimle konuşuyorduk, hayatı kaçırmışız. Evlendiğimiz aydan itibaren “çocuk” diye ne tatile gitmişiz, ne gezmişiz. Şimdi çocuklardan gidemiyoruz. Bunu okurken “çocuğum olsun da gitmeyeyim” diyeceksiniz ama öyle olmuyor, zaman akıyor ve siz tutamıyorsunuz. Ümitsizliğe kapılmayın, hayatı ona endekslemeyin lütfen tadını çıkarın🙏🏼

Bu arada tatil sadece ufak bir örnek.

Ne güzel demişsiniz. Çocuksuz hayatımı o kadar çok seviyordum ki. Olmasa da hiç üzülmezdim. Allah istediğim an nasip etti çok şükür ama bebek benim hiçbir zaman odak noktam olmamıştıç olmasa ne olur diye düşümdüğümde de hiç kötümser düşünmüyordum. Dediğim gibi hayat her türlü güzel çünkü.

Allah nasip etsin inşallah bu kadar çok istiyorsanız 🤗🙏

Bence üzülme ve bır çok tedavı var. Allahım sana yardım etsın. Bu mübarek günlerde dua edıcem.

Tüp bebekle de olsa olabilmiş
Bir hamilelik yaşamışsınız
Böyle düşünün
Demek ki olabiliyor.
Tekrar olur
Bir süre psikolojik destek alıp
Yeniden tedavi olmaya zaman ayırın.

Yoğun kanama gece bir uyandım bütün yatak batmış her yer kan sonra çocuğumun ölüsünü gördüm.
Allah sağlıkla nasip etsin kucaginiza almayı. Kac aylikti düştüğünde? Benim kardeşimde dusuk yapti . Bidaha hamile kaldı 1 sene sonra. Sağlıklı bi bebeği oldu çok şükür

Düşük yapabildiğin için bile sevinmelisin aslında benim arkadaşım hergun dua ediyor yeter ki hamile kalayım da sonra düşsün diye eksik dilek bile diliyor çünkü onun hiç hiç şansı yok . Sizin ihtimal var bende düşük yaptım doktor hamile kalma anne kalma şansın çok az dediği halde ama sonra sapsarı dünya tatlisi oğlum oldu 😻🧿 Allah olduğu sürece umut hep vardır

Geçen gün dolmuş duragindayken bir kadın yanıma oturdu. Sessizce oğlunu sevebilir miyim dedi. Tabi ki dedim gülümsedim.kadin maskesini taktı eline kolanya sürdü oğlumun saçını oksadi. Sonra dedi ki 25 yıldır bekliyorum.Asla ümidimi kaybetmedim. Biliyorum zamanı var. Zamanı geldiğinde bana gelecek yavrum. Galiba biraz zamana bırakmak gerekiyor. Ve umudunu yitirmemek gerekiyor.

Allah hayırlı zamanda, hayırlı evladı nasip etsin yaşınız küçük ve yeni evlisiniz Allah nasip ettiyse olur. Ayrıca kimse için o çocuğu haketmiyor diye yargılamayın. Herkesin yaşayacağı bir imtihan var.

Back
X