iyi insanlar kaybetmeye mi mahkum

Kvrckrpz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2019
2
2
86
26
Başımdan geçen bir olay değil de şahit olduğum bir olay üzerinden bu konuyu açmak istedim. ben 25 yaşında biri olarak çevremdeki evlilikleri gözlemliyorum , ilişkide iyi ve çok uyumlu bir kadın olmak hayatta neden iyi insanlarla karşılaşmakla ödüllendirilmiyor ki? örneğin bir kadın evlılıgınde cok iyi ,uyumlu ,yalansız dürüst bir insanken o çok efendi görünen , yıllarını verdiği, herkes tarafından efendi görünen kocası onu aldatıyor ve bunu saklayabiliyor hem de öyle bir saklıyor ki evren kadının önüne bunu cıkartmıyor her sey erkeğin kontrolunde ilerliyor. Şimdi sorarım evlilikte ve ilişkide kadın mı baskın olmalı , bir insanın güvenilir olduğu nasıl anlaşılacak, onunla nasıl bir yola güvenip çıkılacak? Bu cok buyuk bır karar ve güvenebilmek için tüm telefonları ,mesajları didik didik mi edilmeli , böyle psikopat korkunc bır kadın olmak mı lazım ,rahat ve uyumlu olunca aldatılıyor . Dünya neden iyiler icin iyi bir yer değil iliskilere dair umudumu kaybetmek ıstemıyorum ama erkeklere çok şüpheci yaklasıyorum,arkadaslıklarına bıle guvenemiyorum , bu konuda görüslerinizi merak ediyorum.

Ben, hem uyumlu hem uyumsuz; hem işveli cilveli hem de oldukça durağan insanların aldatıldığına şahit oldum.
Bu yüzden mesele, bir kadının nasıl biri olduğundan çok karşısındaki adamın zihinsel ve duygusal olgunluğu ile ilgili bence.
Kendini gerçekten geliştirmiş, sorumluluklarının farkında olan bir adam bu tür davranışlardan uzak durmayı bilir.
Ama ne yazık ki böyle bir insan karşınıza çıksa bile, geçmişte yaşadığınız güvensizlikler nedeniyle bu kaygılardan tamamen arınmanız kolay değil. Bu da çok anlaşılır bir durum.

Bence biri olursa hayatınızda olabildiğine serbest bırakın. Gidiyorsa, şüphe uyandırıyorsa bırakmak en iyisi.
Çünkü şüpheyle bir ilişki yürütmek çokkk yıpratıcı.
Hayat zaten zor; bir de güven duyamadığımız insanlarla daha da zor hale gelmemeli.

Başımdan geçen bir olay değil de şahit olduğum bir olay üzerinden bu konuyu açmak istedim. ben 25 yaşında biri olarak çevremdeki evlilikleri gözlemliyorum , ilişkide iyi ve çok uyumlu bir kadın olmak hayatta neden iyi insanlarla karşılaşmakla ödüllendirilmiyor ki? örneğin bir kadın evlılıgınde cok iyi ,uyumlu ,yalansız dürüst bir insanken o çok efendi görünen , yıllarını verdiği, herkes tarafından efendi görünen kocası onu aldatıyor ve bunu saklayabiliyor hem de öyle bir saklıyor ki evren kadının önüne bunu cıkartmıyor her sey erkeğin kontrolunde ilerliyor. Şimdi sorarım evlilikte ve ilişkide kadın mı baskın olmalı , bir insanın güvenilir olduğu nasıl anlaşılacak, onunla nasıl bir yola güvenip çıkılacak? Bu cok buyuk bır karar ve güvenebilmek için tüm telefonları ,mesajları didik didik mi edilmeli , böyle psikopat korkunc bır kadın olmak mı lazım ,rahat ve uyumlu olunca aldatılıyor . Dünya neden iyiler icin iyi bir yer değil iliskilere dair umudumu kaybetmek ıstemıyorum ama erkeklere çok şüpheci yaklasıyorum,arkadaslıklarına bıle guvenemiyorum , bu konuda görüslerinizi merak ediyorum.
Hayatta iyi olursan sadece iyilik, kötü olursan sadece kötülük bulunacağına dair doğru olmayan bir denkleme sahibiz.
Bir diğer yanlış inançta kötü şeylerin hep iyilerin başına geldiği fikri.
Çünkü mağdur olanın daima 'iyi' insan olduğuna dair bir kanıya sahibiz.
Halbuki mağdur olmak ve iyi olmak başka durumlar. Kötülük yapan biride mağdur olabilir.

Ben iyi bir ilişki için önce kendin olmak gerektiğini düşünüyorum. Kendin olmaya dahil olan; İstediğin veya istemediğin şeyi özgürce söyleyebilen biri olmak.
Buna fırsat veren bir ilişkide olmak gerekir
Diğer önemli şey güven. Güven için iki şey gerek. Karşıdakinin sana güvenebileceğin bir zemin sunması ve senin güvenebilme kabiliyetine sahip olman.

Güvende sarsılmaz ve kırılmaz bir şey değildir. Doğru kişi sonsuza kadar doğru kişi olarak kalmayabilir.
Ve bunun tam olarak iyi veya kötü bir insan olmaktan bağımsız başka bir sürü şeyle alakası var.

İnsanlar iyi bir insan olmakla pasif, kendini savunmayan bir insan olmayı karıştırıyor. Sınırlarını koruyan insanları da “kötü” olarak yaftalıyor bizim toplum. Kendisine yapılan her kötülüğü kabullenen, her şeye hee diyen insan iyi insan olmuyor. Aksine başkalarına da aynı kötü şeyleri yapmaları için kötü insanlara cesaret vermiş oluyor. Suç işleyen birinin cezalandırılmayınca daha çok suç işlemesi gibi düşünün.

Veya hiçbir şeyden şüphelenmemek, didiklememek birini iyi insan yapmıyor, bazısı eşine toz kondurmadığı için hiçbir şeyi sorgulamıyor. İyi, düzgün, ahlaklı bir insan olmak önemli ama aynı zamanda gözü açık, akıllı, sınırlarını koruyan bir insan da olmak lazım.

Son düzenleme:
Bu konuda şöyle düşünüyorum. Kadın önce kendine güvenecek. İki ayağı da sapasağlam yere basacak. Tek başına bir birey olarak, ekonomik anlamda da duygusal anlamda da ayakta durabilecek ve kendine güvenecek. Yoksa evlenmesin. Elbet bir ilişkide karşılıklı güven şart ama Erkeklere nasıl güveneceğiz? bilmem ne, iste didik didik mesaj mı okuyacağız, hep şüphe mi edeceğiz? Hayır işte bu pskopatça bir şey hem böyle ömür geçmez. Kadın kendine güveniyorsa, erkeğine güvenmekle de çok bir şey kaybetmez. Erkek yanlış mı yaptı? güle güle. Her adımını önce kendine güven duyarak atacak, çocuk sahibi olmak da dahil.

Son düzenleme:
kesinlikle çok yanlis buldugum bir önerme. evliligin bir suru parametresi var.
aldatilmak tamamen serefsiz kocayla alakali. yanlis koca secmis, efendiligine aldanmis. bunda kadinin bir sucu yok. daha cazgir bir kadin olsaydi daha cabuk farkederdi ama yine de aldatilirdi cunku bu kadinla degil koca diye koynuna aldigi amip ile alakali.
iyi ve uyumlu insanlarin iliskilerinde mutsuz oldugu düşünüyorsaniz da sebebi su olabilir. o kadar uyumlu bir insandir ki sevgiliyken, nisanliyken hic adama karsi cikmamistir. uyumlu oldugu icin ne dense he demistir, bozulsa da susmustur, bunun lafini etmeyeyim diye. Tartismasi gereken seyleri kendince aklamistir (mesela adam stresli oldugu bir gun kendisine kufur etse "normalde asla ağzından duymadim. bugun cok stresli, o da üzüldü" diye alttan aliyordur falan)
böyle böyle adamin hep suyuna gide gide evlenmistir. hep suyuna gittigin insani tanıyamazsın çünkü tartisma adabi var mi yok mu bilemezsin, ya da istedigi olsun diye çirkinleşen biri mi, atiyorum ailesinden birini eleştirdiginde deliren biri mi, ona hayir dendiginde sinirlenen, istedigini yapmazsan seni tribiyle cezalandiran bir mi vs
uyumlu insan bunlardan bihaber, uyum icinde gercek yuzunu görmeden evleniyor sonda görüyor ebesinin örekesini :)
ayni sekilde cok uyumlu olduğu icin kendi hislerini, takildigi seyleri göstermiyor-neyse meselesini yapmayayim tadimiz kacmasin diye. adam da onu esasen taniyamiyor. sonra bir evleniyorlar insan kendini omur boyi saklayamayacagi icin farkediyor bazi ozelliklerini soguyor kadinda falan. "eskiden boyle degildi" diye.
bence iyi ve uyumlu insanlarin genelinin evliliginde mutsuz olmasinin sebebi bu.
mesela benim annem iyiligine iyidir ama uyumlu falan degildir, gecimsizdir. kocasi agzinin icine bakiyor 40 yildir. ablam da annem kadar olmasa da zor bir kisilik, o da allah mutlu etsin 10 senedir iyi bir evliliği var.
ben de kendimi iyi uyumlu olarak görürüm (herkes gibi) ama yakinlarim da bana cadoloz falan der. demek ki cok da iyi uyumlu , gecimli biri degilim😅 ama hayatimdaki insanlar hep bana deger veren, verdigi degeri gosteren insanlar olmuşlardır.
yani cok da uyumlu olmaya gerek yok
bazi yerlerde olay cikarmak lazim ki hem karsi taraf senin sınırlarını bilsin, hem kizgin seni görsün- hala istiyorsa devam etsin. hem de sen uyumsuz olunca karsi taraf nasil, cozum odakli mi, ergen gibi istedigi olmayinca o daha mi cok sinirleniyor falan görmüş olur, daha iyi tanirsin. ona göre devam edersin.
en azindan hic kavga etmeden evlenip ilk kavgada gercek yuzunu görüp "hic boyle degildi, parmakla gosterilirdik" diyen insanlardan olmazsin:))
bence böyle.
ama tabii ki aldatilmak bunlarin hicbiriyle alakali degil. serefsizin tekinin yaptigi bir eylem. bunu yapacak haysiyette bir seref yoksunu karisi melek de olsa aldatir, karisi şeytan da olsa onun gazabindan korksa da aldatir. bu olay kadından bagimsiz

Evet surekli olarak birinin telefonunu kurcalamak, her adimini takip etmeye calisarak yasamak korkunc tabirinize uyabilir, cok da yorucu olur ayrica. Buradaki ince cizgi su ki, hayatinizdaki kisi sizin istediginizde telefonuna da bakabileceginizi, yeri geldiginde hangi sartlar altinda olursaniz olun cekip gidebileceginizi hatta giderken de bunun sessizce olmayacagini bilmeli. Bu durusu sergileyebilirseniz minimum duzeyde yipranirsiniz ve bu sizi korkunc bir kadin yapmaz :)

Tamamen kısmet.hiçbir şeyle alakası yok.kaderin neyse çekeceksin.

Back
X