• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyi uyku için ne yapmalıyım

Miraclessss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2017
1.104
610
123
Saat 10da esnemeye başladım 11de girdim yatağıma.bir dağıldı uykum.su saat oldu hala tık yok deliricem.iyi uyku için ne yapıyorsunuz yatak battı resmen:(

Telefonu bir kenara birakin :) ben telefon ile hasir nesir olmadigim aksamlar daha erken daha guze uyuyorum.

Vücudumuz doğal olarak, gün boyunca uyanık olmamız ve geceleri dinlenmemiz gereken bir döngüyü takip eder. Fakat tam uykuya hazırlanırken ekrana bakmak, uyku moduna girmiş beynin karışmasına sebep olur.

Gece ekrana baktığımız anki durum, sabah güneşi gördüğümüz anki durumla eş değerdir. Göz kamaşır ve ardından vücuda uyku sinyalini veren melatonin hormonunun salgılanması durur. Akıllı telefon ışığı, melatonin üretimini bozar ve tıpkı jet lag gibi uyku döngüsünün bozulmasına neden olur.

Bu durum da, uykuya dalmayı zorlaştırıp, iyi ve sağlıklı bir uyku almanızı engelleyeceği için ilerleyen zamanlarda daha önemli sağlık problemlerine yol açabilir. Bu nedenle gün boyu gözünüzü ayırmadığınız telefonlarınızla en azından uyku öncesi aranıza bir mesafe koymaya gayret gösterin.”

Saat 10da esnemeye başladım 11de girdim yatağıma.bir dağıldı uykum.su saat oldu hala tık yok deliricem.iyi uyku için ne yapıyorsunuz yatak battı resmen:KK43:
Ilık süt bu durumlarda ise yarıyor bende. Sinirden konunun sabote etmis gibi oldum çok pardon. Papatya çayı melisa çayı da iyi

Benim yıllardır erken uyuyamama problemim var.
O yüzden yüzden rutinim de aksıyor
Sürekli tedavi oluyorum ama faydası yok.
Eğer bu durum sürekli ise uyku ritminiz bozulmuş olabilir benim gibi
Uyku ritmi bozukluğu olabilir.

Merhaba nefes teknikleri deneyebilirsiniz.

Iyi uyku için COCUK DOGURMAMALISIN saat 10da yattım bu saate kadar bin kere kalktım yarın bi dünya yoğun bir isim var içimden Allah affetsin ben bu çocuğu neden doğurdum derken konuda denk geldim. 3bucuk yaşında hala tam uyuyamıyor 😓😓
Hahaha 😂 arkadaşa katılıyorum kesinlikle. Şu saat oldu bende uyku yok ıhhh diyerek sürekli uyanan, uyudu dediğim zaman da yarı uyanık yarı uykulu olan bebe dibimde şu an. Uyumayı, sabahları geç kalkmayı özledim 😔

Back
X