ıyıce bunalıma girdim

yaprak_3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2012
201
3
26
Batman
slm arkadaslar yazıyımmı yazmayımmı dıye cok düşündum ama yazmaya karar verdım.cok kotu bunalımdayım nedenı ıse bellı belırsızz baska bı memleketteyım eşimın işi nedenıyle bıde kucuk bebegım var. o kadar bunaldımkı bı arkadasım yok konusacak kımse yok dısarı cıkamıyorum sureklı evde sorumluluklarım sanırım cok agır geldı ezıldıgımı hıssedıyorum yanımda bırının olmasını okadar cok ısterdımkı yada bı komsu arkadas ama yok ıste. bende strese gırıp eşimle kavga edıyorum yerlı yersız adamda haklı onuda bunaltıyorum sız napmamı onerırsınız bu durumda ve benım yerımde olsanız napardınız yardıma ıhtıyacım var sımdıden tskler yorumlarınız ıcın

Ben İstanbula ayrı bir yerden gelin geldim.
İlk geldiğim zaman hep ağlıyordum.
Kimsem yok.Gidip gelecek arkadaşım komşum yok diye.
Eşim de vardiyalı çalışırdı o zamanlar.
Gece 1 de geldiği haftalar olurdu.
Ben evde hatta ne evi 5katlı binada bir başıma olurdum.
Bina yeni yapılmıştı.
Bir sene sonra kiracılar taşındı.Sonra eşimin amcası gelini taşındı derken bina doldu.
Sonra komşu edindm.
Ama rahat 2 seneyi yalnız geçirdim.
Kayınvqlidemler de iki saat uzaklıkta oturuyorlar.
Şimdi alıştım.7Yıllık evliyim.
Zamanla sen de alışacaksın arkadaşım.
Komşuların olacak.
Bebeğin çok küçük sanırım.
Lohusa depresyonunda da olabilirsin.
Eşine çok yüklenme.Yazık o napsın.
Kitap oku.Burada takıl.Annen felan gelse biraz yanına...

Ben İstanbula ayrı bir yerden gelin geldim.
İlk geldiğim zaman hep ağlıyordum.
Kimsem yok.Gidip gelecek arkadaşım komşum yok diye.
Eşim de vardiyalı çalışırdı o zamanlar.
Gece 1 de geldiği haftalar olurdu.
Ben evde hatta ne evi 5katlı binada bir başıma olurdum.
Bina yeni yapılmıştı.
Bir sene sonra kiracılar taşındı.Sonra eşimin amcası gelini taşındı derken bina doldu.
Sonra komşu edindm.
Ama rahat 2 seneyi yalnız geçirdim.
Kayınvqlidemler de iki saat uzaklıkta oturuyorlar.
Şimdi alıştım.7Yıllık evliyim.
Zamanla sen de alışacaksın arkadaşım.
Komşuların olacak.
Bebeğin çok küçük sanırım.
Lohusa depresyonunda da olabilirsin.
Eşine çok yüklenme.Yazık o napsın.
Kitap oku.Burada takıl.Annen felan gelse biraz yanına...

zaten bı tek burda takkılıyorum baska yapacak bsy yok sıkıntıdan sac falan kalmadı ıyıce dökuluyor

canım benim, neler hissettiğine gayet iyi anlıyorum ...
eşimin işi nedeniyle köye taşınmıştık .. ben çalışıyordum ama küçük bir bebekle, evin tüm işleri (soba yakma, kova dökme de dahil) hepsi üzerime kalınca ben de depresyona girdim.. hatta resmen hırsımı yeri geliyor yavrumdan yeri geliyor kocamdan çıkarıyordum... bir keresinde yalvardım beni doktora götür , iyi değilim diye :(( ama bahara doğru kendimi biraz daha topladım...
bulunduğun yerde park var mı bilmiyorum ama al çocuğunu parka çık, hem kendin hem de yavrun biraz hava almış olur... benim şu an bulunduğum yer de ilçe ama gel gör ki sosyal imkanlar yok denecek kadar az ama dışarı çıkıp biraz hava almak bana da kızıma da çok iyi geliyor...

canım benim, neler hissettiğine gayet iyi anlıyorum ...
eşimin işi nedeniyle köye taşınmıştık .. ben çalışıyordum ama küçük bir bebekle, evin tüm işleri (soba yakma, kova dökme de dahil) hepsi üzerime kalınca ben de depresyona girdim.. hatta resmen hırsımı yeri geliyor yavrumdan yeri geliyor kocamdan çıkarıyordum... bir keresinde yalvardım beni doktora götür , iyi değilim diye :(( ama bahara doğru kendimi biraz daha topladım...
bulunduğun yerde park var mı bilmiyorum ama al çocuğunu parka çık, hem kendin hem de yavrun biraz hava almış olur... benim şu an bulunduğum yer de ilçe ama gel gör ki sosyal imkanlar yok denecek kadar az ama dışarı çıkıp biraz hava almak bana da kızıma da çok iyi geliyor...

bebegım cok kucuk onun ıcın dısarı cıkamıyorum ya gercek cok zormus burdada sosyal faalıyet yok ama en azından bı hava almak ıyı gelır carsıya gıtmek falan bende yerı gelıyor eşimden cıkarıyorum hırsımı bılmıyorum esım artık ne gozle bakıyor bana bazen oda cok terslıyor bu sefer ıyıce kotu oluyorum

bebeğin ne kadarlık ki? küçük de olsa onun da temiz havaya ihtiyacı var...
kzım doğduğunda biz başka yerdeydik ..biz üçüncü haftadan sonra havayı güzel buldukça dışarı çıktık... kızım için de çok faydalı oldu .. kolay kolay hastalanmaz hastalansa da ayakta geçirir...

bu arada eşin nasıl bir kişilikte bilmiyorum ama al karşına açıkça duygularını anlat .. aklında duracağına biraz da karşındaki düşünsün :) ben bir gün isyan bayraklarını açtım ondan sonra havayı güzel buldukça eğer görevi de yoksa yol boyu yürüyüşe çıkarmaya başladı :)

ya oda dıyor havalar ısınsada cıksak bnaldın falan oda anlamaya calısıyor ama ben bazen ıyıce kotu oluyorum bu sefer ıpler kopuyor esım normalde anlayıslı gezdırmeyı falan aramaz ama ıste bebegım daha 4 aylık dısarı cıkarsam üşür dıye korkuyorum

4 aylık gezme için gayet ideal :) dedim ya biz 3. haftadan sonra gezmelere başlamıştık bile .. hem de bulunduğumuz yer oldukça serindi ... bolunu gerede ilçesindeydik... kızımın doğduğı evde ben sadece temmuz 15 - ağustos 15 arası elektrikli sobayı kapatırdım, düşün artık :)
şimdi baktın hava güzel , önce bebeğini emzir , sonra altını değiştir ve sonra doğru dışarıya :))

ya oda dıyor havalar ısınsada cıksak bnaldın falan oda anlamaya calısıyor ama ben bazen ıyıce kotu oluyorum bu sefer ıpler kopuyor esım normalde anlayıslı gezdırmeyı falan aramaz ama ıste bebegım daha 4 aylık dısarı cıkarsam üşür dıye korkuyorum

Niye üşüsün ki, sıkıca sararsınız ve çıkarsınız dışarıya.
Bebeği nasıl alıştırırsan o şekilde devam eder.
İlk doğduğunda karla bebeklerini tanıştıranlar var.
Kronik bir rahatsızlığı yoksa sırf üşür diye çıkmamazlık yapmayın, bebeğinde ihtiyacı vardır hava almaya.

Gerçekten zor bir durum
İnsan bir ses arıyor illaki
Bebeginle vakit geçirmeye bakacaksın artık
Allah yardımcın olsun...

Bebek 4-5 aylıkken hemen hergün kanguruya koyup bebeğimi dışarıya çıkardık, ufak tefek market alışverişi de yapardım. Eve hapis olmana gerek yok. Çocuğu her hava şartına bebekten alışırtırırsan, ileride her rüzgarlı havada hasta olmaz. Hava almak ikinize de iyi gelir.

Back
X