İyimser Olamamak

SelinDede

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Mart 2019
213
149
18
29
Selamlar, ben 2-3 yıl önce inanılmaz iyimserdim mesela okuldan mezun olur olmaz nasılsa iş bulurum (başarılıydım ona güvenip), nasılsa doğru kişi karışıma çıkar, nasılsa isteklerimi gerçekleştiririm diye çok pozitiftim ama şu an o pozitiflikten eser Yok olmadığı gibi herşeyin olumsuzunu düşünüyorum. İşe girerken zorlandım, yüksek lisansa gidemedim, doğru kişi çıkmadı derken iyimserlik gitti. O gidince günüm de zehir oluyor ne yapmamı önerirsiniz ?

Fazla polyanacılık da iyi değil... Her şeyin olumsuzunu düşünmek de.. Kısmet, bakarız, nasip bence olması gerekenler.. Akışına bırakıp, görmek lazım..

Zaten o duygumuzu kaybettiğimizde olgunlaşıyoruz.
Sana tavsiyem ufak şeylerle mutlu olmayı öğrenmen.
Yoksa bu hayat çekilmeyecek kadar zor
Balla bi kaç sene önce nasıl mutluydum görseniz şu an çok umutsuzum Ya

Fazla polyanacılık da iyi değil... Her şeyin olumsuzunu düşünmek de.. Kısmet, bakarız, nasip bence olması gerekenler.. Akışına bırakıp, görmek lazım..
İşte üniversitede sevgilim vardı kriterlerime uygun onla evlenirim yükske lisansa giderim diyordum elimde patladı birde herkese herşeyi çok anlatırdım nazar mı değdi nedir tepetaklak olduk

Selamlar, ben 2-3 yıl önce inanılmaz iyimserdim mesela okuldan mezun olur olmaz nasılsa iş bulurum (başarılıydım ona güvenip), nasılsa doğru kişi karışıma çıkar, nasılsa isteklerimi gerçekleştiririm diye çok pozitiftim ama şu an o pozitiflikten eser Yok olmadığı gibi herşeyin olumsuzunu düşünüyorum. İşe girerken zorlandım, yüksek lisansa gidemedim, doğru kişi çıkmadı derken iyimserlik gitti. O gidince günüm de zehir oluyor ne yapmamı önerirsiniz ?
bizi büyüten, daha akıllı yapan, gözümüzü açan kötü olaylar ve kötü insanlardır...bu yüzden o kötü dediğin şeylere tşk. etmelisin...

Bazen hayatı çok fazla ciddiye almamak gerekiyor. Akışına bırakınca herşey sanki daha çok yolunda gidiyor gibi geliyor bana.

Tekrar merhaba canım 😂 Freud’a sormuşlar mutluluğun formülü nedir diye sadece üç şey söylemiş : Çalışmak ,sevmek ve gülmek...

Hayatı öğreniyorsun canım.herkes bu yollardan geçiyor yalnız değilsin.ben sana 1 günde nasıl tepetaklak oluşumu anlatsam...
Sen içinden geleni yap ve Allah’a güven.mutlaka karşılığını alacaksın
Güzel günler gelecek

Sıfır beklentiyle yaşa. Beklentiler daima yaralar diye boşuna denilmedi

Proaktif olmayı asla kaybetme, şöyle bak hayata sağlıklısın yükseklisans bir kere olan birşey değil. Maddi zorluklardan lisans mezunu bile olamayan insanlar var. Bir iş bulabilmişsin en azından o da olmayabilirdi. Şuanda çok sevdiğin insanlar biriktiriyorsun ve bu insanlar var hayatında. Evladı amansız hastalıklar ile mücadele eden anne değilsin. Evladını yitirmiş ebeveynlerin hüznünü düşün. Bu yaşadıkların ile kendine bir pay çıkart eminim çok güzel bir kadınsın, ekonomik olarak bağımsızsın.... Bunların hepsi ama hepsi pozitif yapar seni bunları düşündükçe hayat içine su serpicek..... Umarım yüzün daima güler

Back
X