Izgara kokusu ve annem

Lucrecia_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2011
29
-31
86
İstanbul
Kızlar biliyrm bu konu size saçma gelick.. Size bir sorum oluck Dün akşam mutfakla balık ızgara yaptı annem. Akşam 1 saat aspiratörü açtk camlar yarım saat açık kaldı , karanfil ,defne yaprağı, limon kaynattık ve sabah 9'dan öğlen 1'e kadar camlar açık kaldı. Hala ev çok kötü kokuyor odamın kapısını kapadm odamı sildm kusucm ya kapım kapalı duruyrm. Ne yapmalıym zaten bktm her hafta her hafta mutfakta ızgara yapılmasından eti sevmem ve yememm. Balkonda yapmıo dışardakilere koku gider die. Yardm edn nsl gidick bu koku Yoksa 1 hafta çekicm bu kokuyu Ben takıntılı biriym ya neymş ev kokmuyomuş bn koku duyuyomuşm .. (

Bu kokuyu önlemek ve hatta eve çokda hoş bir koku yaymak için balığın son tavasını pişirirken,ayrı bir kapta çok az sıvı yağ ve pudra şekerini kısık ateşte pişirin. Pudra şekerinin kokusunun bütün eve yayıldığını ve balık kokusunun kalmadığını göreceksiniz..
Ayrıca bir tavada bir kaç tutam tuz yakarak ta giderilebiliyor...Sirkeli s kaynatmakta işe yaradını biliyorum :) İstersen hepsini bi tek tek dene

Kızartmanın kokusu gidiyor. Ama bu ızgara neler yaptm gitmedi sirkeli su kaynattm tarçın kavurdm.

kokuyu gidermekte güçlük çekiyor ve kokuya da dayanamıyorsanız.burnunuza vicks gibi kokulu bir seyler sürebilirsiniz
balık kokusu yerine vicks kokusu

folyonun üstünde kahve kavur dumanlar çıkana kadar... folyoyu da evde gezdir tütsü gibi.. karanfil de atabilirsin içine işe yarayabilir

Bu akşam ben de bi balık yapayım dedim; çinekop kızarttık. Daha önce hamsi falan yapmıştım ama bu kadar kokmamıştı yaa. Mutfağın bütün camlarını actım, havalandırma hep acık kaldı ama yine de cıkaramadım kokuyu. Bu soğukta dayadım mutfağın pencerelerini.

Ben de yumuşatıcı kaynatıyorum bakalım iyi gelecek mi :S

Kızlar kesinlikle yumuşatıcı kaynatabilirsiniz anında kokuyu yok ediyor ve içersi mis gibi kokuyor..
diğer önerilerde iyimiş ama
pudra şekeri, kahve, hoş öneriler teşekkür ederiz....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…