Izin alamiyorum diye dostluk bitebilirmi?

Perii_masaLii_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2014
34
1
0
İstanbul
Selammlar.
Yine bi fikir icin ufakta olsa derdimi sizinle paylaşmak istedim..
Ben eşimle birlikte bi dükkan işletiyoruz..
Hemem hemen hergün çalışırız..
Cocukluktan beri tanıdığım arkadaşım var çok iyi bi dostuz diyebilirim, aynı mahallede oturuyoruz..

Sorun şu ki; arkadaşım sürekli hep mırıldanıyodu hiç izin almiyosun hiç bana zaman ayırmıyosun, artık sormayacağım belliki calışmak seni daha çok mutlu ediyo, artık sen benim için bişeyler yap, kocan sana güvenerekten mi açtı dükkanı falan dedi..
Ya sizce triplenmesinde haklı mı?

Yani herkezin bi hayat koşturması vardır diye düşünüyorum,
Ki kimse bukadar sorgulamamalı veya üstelememeli diye düşünüyorum..
Bende dedim ilerde işinde gücünde olursan bakalım sen zaman ayırabilcekmisin?
Tuafıma gitti açıkcası bunun için mesafe alması..
Bi fikri olan?

Son düzenleme:
belkı senınle muhabbet etmek ıstıyordur iş yeri sizin olunca bahane uydurdugunu dusunuyor olabilir :)
eleman olsan neyse..
bitti mi dostlugunuz yani şimdi?

Son düzenleme:
Selammlar.
Cocukluktan beri tanıdığım arkadaşım var çok iyi bi dostuz diyebilirim, aynı mahallede oturuyoruz..

Sorun şu ki; arkadaşım sürekli hep mırıldanıyodu hiç izin almiyosun hiç bana zaman ayırmıyosun, artık sormayacağım belliki calışmak seni daha çok mutlu ediyo, artık sen benim için bişeyler yap, kocan sana güvenerekten mi açtı dükkanı falan dedi..

Bi fikri olan?

Arkadaşını arada dükkana falan davet etsen bir kahve içsen. Ya da öğlen yemeği yeseniz beraber. Eşinden 2-3 saat izin kopar daha sakin zamanlarda. Mesela haftasonu sabah kahvaltıya gidebilirsin arkadaşına. Çalışan kadın aslında her şeye yetişir. Ne biliyim annem biriyle buluşcağı zaman ayy haftaya bilmem kimin nişanı var o geçsin konuşurz der. Ama beni bir arkadaşım arasa hemen yarın akşam yemeği yiyoruz o zaman derim. 2 saatimi alır bu.

Arkadaşın da sevgili gibi trip atmış. Belli ki çok seviyor seni. Belli ki konuşmak istiyor. Bence gönlünü al..

Arkadaşınız sizi gerçekten sevdiği için sitem ediyor belli ki. Dostluklarda emek ister, vakit ayırmak gerekir. kendi kabuğunuzda sadece eşinizle yaşamak bir süre sonra sizi de yıpratır.

Yok bittiğini sanmıyorumda,
Ne yapacağımı şaşırdım, yine az da olsa işe gitmeden önce görüşürdük,
Ama sürekli izin al izin al demesi..
sürekli elbette görüşülmez. ama sanırım sende pek ızın almıyorsun
full çalışıyorsun hafta boyunca? dediğim gibi düşünmüş olabilir arkadasın :34:

Son düzenleme:
Selammlar.

Bi fikri olan?

Sizin için önemli biri ise bir şekilde vakit ayırırdınız, yazınızda şu kadar beraber vakir geçirdik ama yetinmiyor vs şeklinde bir ifade göremedim siz dostluğunuzun üzerinize düşen kısmını yaptığınıza emin misiniz? Çok yoğun çalışan arkadaşlarımda vardı buluşamadığımız zamanlarda beni işyerlerine davet ederlerdi bir kahve içmek yeter zaten.

Arkadaşını arada dükkana falan davet etsen bir kahve içsen. Ya da öğlen yemeği yeseniz beraber. Eşinden 2-3 saat izin kopar daha sakin zamanlarda. Mesela haftasonu sabah kahvaltıya gidebilirsin arkadaşına. Çalışan kadın aslında her şeye yetişir. Ne biliyim annem biriyle buluşcağı zaman ayy haftaya bilmem kimin nişanı var o geçsin konuşurz der. Ama beni bir arkadaşım arasa hemen yarın akşam yemeği yiyoruz o zaman derim. 2 saatimi alır bu.

Arkadaşın da sevgili gibi trip atmış. Belli ki çok seviyor seni. Belli ki konuşmak istiyor. Bence gönlünü al..

Evet aslında doğru söylüyosun sevdiği için bu tripleri attı kesin..
Bi an kafamın dikine gidip gurur yaptım sanırım..
Dediklerini yapmakta fayda var,
bı sefer o yıktıysa biz duzeltek bakalım :)

Sizin için önemli biri ise bir şekilde vakit ayırırdınız, yazınızda şu kadar beraber vakir geçirdik ama yetinmiyor vs şeklinde bir ifade göremedim siz dostluğunuzun üzerinize düşen kısmını yaptığınıza emin misiniz? Çok yoğun çalışan arkadaşlarımda vardı buluşamadığımız zamanlarda beni işyerlerine davet ederlerdi bir kahve içmek yeter zaten.

Şöyle diyim size, biz zaten birbirimize yakın oturuyoruz görüşüyoruz evde, dükkanda yani..
Ama hiç yanlız kalamıyoruz bi gün izin al diyo hep..
Bende tam tersini düşünüyodum,
Hani onu görmem bile yetiyodu,
O yüzden ne düşüneceğimi bilemedim bi an..

Dostluk emek ister. Bence hakli karsi taraf. Ben de samimi oldugum bir insanla gorusmek istesem ve boyle isiydi gucuydu bahane bulsa, ben de sogurum. Ki sogudum da, basima gelmedi degil. Kendim de gorusmek istemedigime hic vaktim yok derim. Olmaz da zaten onlara ayiracak vaktim, dogrudur.
Gercekten gorusmek isteyen insan zaman bulur gorusur, bunu bilir bunu soylerim. Hic isten izin firsatiniz yoksa, is arasinda, is cikisinda, ya da ne bileyim o kisiyi is yerine kahve icmeye cagirarak da gorusebilir insan. Gorusmek isteyene firsat cok aslinda. Vakit yok cok yaygin bir bahane. Insanin istedigi herseyi yapmaya vakti vardir, istemedigi seyler 2. planda kalir bu sekilde. Yani arkadasinizla gorusmek istemek zorunda degilsiniz tabii. Ama bu durumda sizden sogumasi sasirtici degil.

"Ilerde isinde gucunde olursan..." ile baslayan lafinizda ayip ettiginizi dusundum. Kendisine issiz gucsuz, arkadaslarla gorusmekten baska isi olmayan biri gibi laf etmissiniz. Alt tarafi gorusmek istemis, asagilar gibi olmus cevabiniz bana gore. Insanin dostuyla vakit gecirmesinin isle gucle ilgisi yoktur.

Son düzenleme:
Selammlar.

Bi fikri olan?
Bence siz haklısınız
'Koçan sana güvenerek mi acti dukkani' ne demek ya :20:
Eşiniz o sizin,evinizi birlikte kurup,geleceğiniz,çocuklarınız için birlikte çalışıyorsunuz
Evli değil sanırım arkadaşınız ??
Evlenince eşler,çocuklar dostlardan 1 adım önde olmalı
Arkadaşınızin da bence evlilik hayatınıza fazla karismamasini sağlamalisiniz
Eş başka arkadaşlık başka ...

bence arada bir yalnız görüşmek, bir şeyler yapmak için biraz vakit ayırabilirsiniz..

Arkadaşın haklı.
İnsanlar birinin yanında çalışırken bile dostlarına vakit buluyo sen kendi işin olduğu halde bir saat başbaşa kahve içmeye gidemiyo musun arkadaşınla:44:
Ayrıca ben de ona verdiğin cevabı hoş bulmadım işle ilgili söylediğini işsiz güçsüzsün tek derdin bu gibi bi'şey olmuş:26:
Kız alt tarafı sevdiği dostum dediği insanla başbaşa vakit geçirmek istemiş, belki özel anlatacak bi'sıkıntısı derdi vardır.
Bu tür paylaşımlarınız olamayacaksa o aradaki bağa dostluk denmemeli zaten.

içerik silmek yassah yassah :27: bir öğrenemediniz şu kuralları :19:

Son düzenleme:
Back
X