İzmir? İstanbul?

Doğma büyüme İstanbullu olarak İzmir derim:) bekarken ailenizle yaşadığınızdan İstanbul’da kirada oturmak ne demek bilmiyormuşsunuz, hele şu zamanda İstanbul’da hem kirada oturmak hem güvenli bir yerde oturmak pek de kolay değil, maalesef birçok yeri bozuldu ki benim de ailem İstanbul’da, kızkardeşim bundan 2 sene evvel gece bile rahatça gidebildiği yerlere gidemiyor artık güvenli değil diyor, gıda Ege’ye göre çok pahalı, kiralar insani sınırları geçti, İstanbul’un kışıyla Ege’nin kışı bile bir değil, bu senenin yumuşak geçmesine bakmayın, İstanbul’da kış Ekim ayında bir başlar Mayıs ayına kadar sürer, velhasıl ısınma, elektrik, su gibi faturalarınız bile çok fark eder, toplu taşımalara salamura balık istifi gibi binip saatlerce dur kalk yaparak gitmek de cabası, eskiden işe gidiş dönüş saatleri kilitlenen trafik artık günün her saati çileye döndü😬

Önce sınava girin puan alın belki izmiri İstanbulu değil Bayburt yazmak zorunda kalacaksınız. Bunu düşünmek için çok ama çok erken. Ben kendi adıma bu sene kpssye girdim ama tercih yaparken İstanbul yazmadım çünkü biliyorum ki geçim ev sıkıntısı zor kiralar uçtu kötü bir yerde de yaşamam. İzmiri ben de çok seviyorum izmirde doğdum büyüdüm memleketim sayılır. İzmir daha güzel bence İstanbulda da yaşadım. aşağı kalır yanı yok

Selam hanımlar.

Ben doğma büyüme İstanbulluyum. Evlendim, 7.5 senelik de İzmirli oldum. Bütün ailem İstanbul' da. Bu 7.5 sene içinde geldik gittik tabi tatillerde ailemin yanına. Bilen bilir gelmesi güzel de ayrılması her seferinde çok zor oluyor. Bebeğim de var, o da kalabalığı çok seviyor ama İzmir'de yalnızız, kimsemiz yok.

Yine bilen bilir ki İzmir başlı başına çok farklı bir yer. İstanbul yaşamıyla, insanlarıyla pek alakası yok. Ve ben orayı seviyorum, İzmir'i yani.

Peki benim derdim ne, şu arkadaşlar; ara tatilde geldik yine yarın geri dönüyoruz biraz önce yine ağladık salya sümük 🙈 eşim memur, İzmir' e atandığı için oradayız.

Ben de kpss çalışmaya başlayacağım yakın bir zamanda. İstanbul'a atanma ihtimalim her memur gibi diğer yerlere göre fazla ama beklersem İzmir de gelebilir. Kızlar sizde sırf aile için İstanbul'a yerleşilir mı? Yoksa "heyecan arama otur oturduğun yerde" mi dersiniz? Uzattım lütfen kusura bakmayın 🌼🤗
İstanbul u gezmeyi çok hevesliydim.Bir gün gezdim hevesim gitti.Cok aşırı kalabalık bende İzmir ' e Ankara'dan gelin gidicem.Gurbet bana da şimdiden zor gelmeye başladı.

ÇOK paranız yoksa İstanbul'a gelmeyin. Burada yaşamıyoruz sürünüyoruz. Bıktım resmen. Kendinize bu kötülüğü yapmayın.

Lupetta bence hangi şehirde mutlu ve huzurlu olursanız en önemlisi o bu arada inşallah minik kuzunuzla hep mutlu mesut sağlıklı bir hayat yaşayın ben kır papatyası 🥰🥰

Selam hanımlar.

Ben doğma büyüme İstanbulluyum. Evlendim, 7.5 senelik de İzmirli oldum. Bütün ailem İstanbul' da. Bu 7.5 sene içinde geldik gittik tabi tatillerde ailemin yanına. Bilen bilir gelmesi güzel de ayrılması her seferinde çok zor oluyor. Bebeğim de var, o da kalabalığı çok seviyor ama İzmir'de yalnızız, kimsemiz yok.

Yine bilen bilir ki İzmir başlı başına çok farklı bir yer. İstanbul yaşamıyla, insanlarıyla pek alakası yok. Ve ben orayı seviyorum, İzmir'i yani.

Peki benim derdim ne, şu arkadaşlar; ara tatilde geldik yine yarın geri dönüyoruz biraz önce yine ağladık salya sümük 🙈 eşim memur, İzmir' e atandığı için oradayız.

Ben de kpss çalışmaya başlayacağım yakın bir zamanda. İstanbul'a atanma ihtimalim her memur gibi diğer yerlere göre fazla ama beklersem İzmir de gelebilir. Kızlar sizde sırf aile için İstanbul'a yerleşilir mı? Yoksa "heyecan arama otur oturduğun yerde" mi dersiniz? Uzattım lütfen kusura bakmayın 🌼🤗
Hayat hikayenin özeti gibi 😅

Her her aynı artık farkeden bir şey yok maalesef
Kendimi biraz açıklayayım. İstanbulda merkezi yerde oturmuyorsanız eve dönmek zulüm. Toplu taşıma inanılmaz bir eziyet hele ki metro-metrobüs değil de otobüs kullanıyorsanız. Hem trafiğe giriyorsunuz hem kalabalık çekiyorsunuz hem de otobüsler ya saatinde gelmiyor ya da yolcu almayacak kadar kalabalık oluyor. Arabanız varsa bile o iğrenç trafiğin içine girmek durumunda kalıyorsunuz ve 5 dk.da bitecek yol yarım saat oluyor. Merkezi yerlerde oturmak için uçuk meblağlarda kira ödemek durumundasınız ve evler berbat. İnsan o kadar para veriyorum bari ev güzel olsun diyor ama o da yok. Ben daha önce Trabzon'da yaşadım ve bu yönden sıkıntı çekmedim(tabii oranın da başka sıkıntıları vardı) Bu trafik, toplu taşıma olayı benim gerçekten psikolojimi bozuyor. İzmirde de durum böyle midir bilmiyorum ama zannetmiyorum açıkçası.

Kendimi biraz açıklayayım. İstanbulda merkezi yerde oturmuyorsanız eve dönmek zulüm. Toplu taşıma inanılmaz bir eziyet hele ki metro-metrobüs değil de otobüs kullanıyorsanız. Hem trafiğe giriyorsunuz hem kalabalık çekiyorsunuz hem de otobüsler ya saatinde gelmiyor ya da yolcu almayacak kadar kalabalık oluyor. Arabanız varsa bile o iğrenç trafiğin içine girmek durumunda kalıyorsunuz ve 5 dk.da bitecek yol yarım saat oluyor. Merkezi yerlerde oturmak için uçuk meblağlarda kira ödemek durumundasınız ve evler berbat. İnsan o kadar para veriyorum bari ev güzel olsun diyor ama o da yok. Ben daha önce Trabzon'da yaşadım ve bu yönden sıkıntı çekmedim(tabii oranın da başka sıkıntıları vardı) Bu trafik, toplu taşıma olayı benim gerçekten psikolojimi bozuyor. İzmirde de durum böyle midir bilmiyorum ama zannetmiyorum açıkçası.
Diğer şartlar artık her yerde aynı ama dediğinizde haklısınız trafik çok farklı bir rezillik İstanbul da ben maalesef aynı dertten muzdaribim

Kardeşim İstanbul'da okuyor, annem bazen der gel hafta sonu İstanbul'a kaçalım, hem gezeriz hem kardeşini görürüz falan diye. Gezmeye bile gitmiyorum İstanbul'a. Gezmek istediğimde yakınımda bir sürü yer var, oraları geziyorum. Gezmek için bile zaman ayırmam ben İstanbul'a.

İş,maaş,ev,ulaşım,hayat standartları en önemli etkenler tabi de,bir de insanın kalben ait hissettiği yerlerin olduğuna inanırım.
Çok güzel yerler olur,ama ait hissetmezsin kendini oraya.2 gün gezer tüketirsin. Dönmek istersin evine.İşte evim dediğiniz yeri nereye bağlıyorsanız orasıdır sizin dünyanız. Kimisi için bu izmirdir,kimisi için istanbul.
Ben İstanbul’u çok seviyorum mesela.Tüm zorluklarına,iğrenç yönlerine,kaosuna rağmen seviyorum.Bu başka yerleri sevmiyorum anlamına gelmez ama evim yuvam istanbul.
Ailenize yakın olmak istemek de sizin doğal hakkınız,hayat geçiyor,anne babanız kardeşlerinizi daha sık görmek istemeniz normal.

İki memur İstanbul’da geçinmekte zorlanmayacak mısınız?
Her anlamda daha pahalı, ulaşım da dert. Çocuk büyütmek için daha zor. Göçmen yoğunluğu fazla iyi muhitlerde oturmak zorundasınız ki çocuk ona göre okula gitsin. E o muhitlerin ev bedelleri de ortada.
Ben tercih etmezdim

Selam hanımlar.

İzmir ❤️

İyi muhitte kendinize ait bir eviniz yoksa İstanbul yaşanmaz bir yer haline geldi artık. Eviniz olsa bile standartlarım iyi olsun, çocuğum iyi bir kolejde eğitim görsün,haftasonları bi deniz havası alalım deseniz 2 memur maaşı yetmez asla.

5 sene önce çıktık oradan. Kardeşlerim orada annem babam da yanlarındaydı diye gittik 1 hafta kaldık ara tatilde. Ve dedik ki kalsak 2 öğretmen maaşıyla 2 çocukla kirada asla yaşayamazmışız. Eli yüzü düzgün biraz geniş etrafı açık ev tutayım deseniz 20 bin olmuş kiralar.

Back
X